vinieta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 26 Noi 2006, 17:12

pikeman scrie:
MihaiV scrie:
Pitonu' scrie:Sper sa nu apara (daca va aparea :?: ) la scorurile care se vehiculau anu' acesta. :evil:
.....+permisu'..... :roll:
Mai bine sa pescuim ilegal?
mai bine sa pescuim cu permisu peste tot :wink: ca e mai eftin si legal si logic ... ce se vrea cu banii de pe vigneta si in ce buzunar intra?
Dar ce ar fi daca am pescui doar cu vigneta?!La un pret de ,hai sa zicem 100 ron, peste tot pe apele nationale ?Si o iau din Peco(?) si nu trebe' sa fiu membru la nici o asociatie...Ca si vigneta de drum national(auzi cum suna -national!)!Ca acolo nu-s membru ACR! Si asociatiile o sa ofere ,pentru a avea membrii , multe alte "servicii" pasiunii noastre...De exemplu balti ale asociatiei , concursuri, etc. Si s-ar respecta Constitutia cu privire la dreptul de asociere si ar disparea si AGVPS-ul si uite asa am putea spune :"Viitorul suna bine!"Ca altfel e bai mare sa stiti :twisted:
Respecte!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Noi 2006, 21:00

Uite ca mie nu-mi convine sa dau 40 sau 60 sau D-zeu mai stie citi euroi va fi, numai pentru ca unora li s-a nazarit ca e si asta o vaca de muls. Si daca o sa fie posibil, o sa imi fac permis pentru fiecare judetz in parte unde merg, chiar daca insumat va costa mai mult decit vinieta.

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 26 Noi 2006, 22:23

bogdank scrie:Uite ca mie nu-mi convine sa dau 40 sau 60 sau D-zeu mai stie citi euroi va fi, numai pentru ca unora li s-a nazarit ca e si asta o vaca de muls. Si daca o sa fie posibil, o sa imi fac permis pentru fiecare judetz in parte unde merg, chiar daca insumat va costa mai mult decit vinieta.
Ai dreptate. Vinieta ii avantajeraza pe cei care "migreaza" in mai mult de 2 judetze. Daca te limitezi la 2 judetze(cred ca's vre'o 50 - 60% din pescari), permisu' pe anu' in curs < 200 RON.

Sincer, ash vrea sa pot pescui oriunde in Romania cu un singur permis (vignieta) shi o singura taxa (da' care sa nu fie exagerata), emisa de INDIFERENT CINE, atata timp cat nu ma deranjeraza militzia, jandarmii shi asha zisa "Garda de Mediu" care nu'shi merita nici macar 50% din banii care'i iau (DEGEABA!!!!!) :x

P.S. Unde mai pui ca la Dunare am dat max 10 Ron pt. P.G. (care mi se pare total aiurea :x ).

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Noi 2006, 22:32

Las' ca se trezesc si frontieristii si o sa ceara 50 RON. Sau, de ce nu, 50 de euro?
In plus, va fi interesant, ca deja au fost situatii cind n-au vrut sa puna stampila decit pe permis din judetul respectiv.

Eu pescuiesc in 4 judete: TM, AR, CS si MH. Si daca imi fac in fiecare judet separat permis, sunt convins ca o sa iasa mai ieftin decit vinieta. Ramine asa cum a zis si orbul: las' ca vedem noi :wink:

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 27 Noi 2006, 08:47

flydb scrie:............ in vedere ca ordinele 1133 si 1134 sunt in vigoare este foarte posibil ca vigneta sa apara, in sfarsit, pentru anul 2007.
Da' a avut cineva frun stres, ca n'am avut vinieta anu asta???este o taxa aberanta, nu te mai bucura c'o s'o avem in sfarsit...te pomenesti, ca de la anu', dupa ce intram in ue, va ramane valabil PG'ul la granita bulgara :shock: [/b]
ÃŽmi plac peştele...

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Noi 2006, 11:31

Dar nu ma bucur deloc! Ideea este ca , in sfarsit, bune sau rele, cele doua ordine de ministru vor putea fi aplicate in integralitatea lor. N-o sa va oblige nimeni sa cumparati vigneta. Daca doriti sa pescuiti in alt judet luati permis de pescuit de la o asociatie din judetul respectiv.

Vigneta este o solutie pentru a creea, in sfarsit ,o bresa in sistemul de taxare al Romsilva si al AGVPS. Pentru pescuitul in apele de munte vigneta este o solutie mult mai buna . Un 40 euro pe o vigneta anuala ar fi mult mai bine decat un permis anual eliberat de Romsilva si care a costat in sezonul 2006 nu mai putin decat 440 RON. Evident aceasta pana cand se va schimba actuala lege a pescuitului , lucru ce va permite , probabil, cumpararea permisului de la chiosc si nu va mai prevede obligativitatea asocierii. Aceste deziderate par in acest moment destul de indepartate avand in vedere si recenta demitere a fostului ministru al agriculturii. Deci, eu consider ca mai este de asteptat cu noua legislatie. Important este ca actuala legislatie, ca este convenabila unora si neconvenabila altora sa fie , in sfarsit , aplicata.

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 27 Noi 2006, 16:55

Suma asta de 40 de eur e din stomac sau stii ceva mai concret?
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 27 Noi 2006, 18:26

flydb scrie:Dar nu ma bucur deloc! Ideea este ca , in sfarsit, bune sau rele, cele doua ordine de ministru vor putea fi aplicate in integralitatea lor. N-o sa va oblige nimeni sa cumparati vigneta. Daca doriti sa pescuiti in alt judet luati permis de pescuit de la o asociatie din judetul respectiv.

si de ce ar trebui sa cumpar alt permis,in alt judet?de ce trebuie sa existe doua chestii pt acceasi treaba?
ce naiba fly credeam ca macar tu ai inteles acest lucru,doar am dezbatut intens pe alt topic

Vigneta este o solutie pentru a creea, in sfarsit ,o bresa in sistemul de taxare al Romsilva si al AGVPS.

asta cine o spune?dupa parerea mea este o gogorita care ne face sa inghitim mai usor treaba cu suprataxarea - vignieta

Pentru pescuitul in apele de munte vigneta este o solutie mult mai buna . Un 40 euro pe o vigneta anuala ar fi mult mai bine decat un permis anual eliberat de Romsilva si care a costat in sezonul 2006 nu mai putin decat 440 RON.

Evident aceasta pana cand se va schimba actuala lege a pescuitului

daaaaaa,
una din legile lui Murphy spune ca "orice lucru provizoriu ramane definitiv" lucru ce este perfect adevarat pt situatia din Romania

, lucru ce va permite , probabil, cumpararea permisului de la chiosc si nu va mai prevede obligativitatea asocierii. Aceste deziderate par in acest moment destul de indepartate avand in vedere si recenta demitere a fostului ministru al agriculturii. Deci, eu consider ca mai este de asteptat cu noua legislatie. Important este ca actuala legislatie, ca este convenabila unora si neconvenabila altora sa fie , in sfarsit , aplicata.

nu cred lucrul asta,
important este sa se faca o legislatie ca lumea,nu sa mergem pe principiul "hai sa aplicam legea asa cum este si mai vedem dupa aia ce trebuie schimbat
"

40euro? :shock: pt ce? pt plasele din baraje? :evil:
cum naiba se face ca la noi este intotdeuna cel mai scump?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Noi 2006, 05:27

Stefan Tudose scrie:Suma asta de 40 de eur e din stomac sau stii ceva mai concret?
Este suma vehiculata la inceputul acestui an de anumite persoane din ANPA.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Noi 2006, 06:05

@ adiwolf

Toate comentariile tele pot fi corecte,in principiu, iar eu sunt de acord cu ele.Asa cum probabil ai observat si in alte postari ale mele , si eu consider ca permisul de pescuit eliberat de CNAFP ar trebui sa fie valabil pe toate apele domeniului public din toata tara . Dar , te intreb, ce putem face acum cand a mai ramas doar o luna de zile pana la debutul lui 2007? Timp pentru votarea in parlament a unei noi legi a pescuitului nu mai este. Ar mai fi timp pentru emiterea unor noi ordine de ministru privind legislatia secundara, dar cine crezi ca le va da? Pana una alta nici nu avem un ministru la agricultura.

Crezi ca intamplator a atacat AGVPS in contencios problema vignetei. Eu cred ca si-au dat seama ca le fuge pamantul de sub picioare. Cum puteau ei sa accepte renuntarea la monopolul pe apele de munte pe care le-au administrat 'atat de bine' atatia ani.. Profitand de suspendarea vignetei de catre AGVPS a sarit repede si Romsilva si s-a emis celebrul ordin 231 pe care a reusit sa-l anuleze in instanta APS Alba. Romsilva nu se lasa nici acum. Incearca tot felul de tertipuri pentru a nu scapa din mana ciolanul apelor de munte. Incearca pe toate caile sa-si pastreze dreptul de a suprataxa pescuitul prin emiterea de permise proprii de pescuit.

Si cand te gandesti ca lucrurile se puteau rezolva mult mai usor dpdv legislativ :

- o initiativa legislativa simpla pentru eliminarea obligativitatii asocierii dupa modelul initiativei legislative care a dus la permiterea pescuitului pe timp de noapte.
- stabilirea prin ordin de ministru a valabilitatii permisului emis de CNAFP pe toate apele publice din Romania si cumpararea acestora de la Peco, chioscuri de ziare, magazine de pescuit etc.

Scrie răspuns