Unde se mai braconeaza azi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nasolu
veteran
veteran

Re:

Mesaj de nasolu » 19 Mar 2012, 23:38

nasolu scrie:Topicul trebuia intitulat:"Unde nu se mai braconeaza azi"!

bogdan_m.
veteran
veteran

Re: Re:

Mesaj de bogdan_m. » 20 Mar 2012, 06:11

nasolu scrie:
nasolu scrie:Topicul trebuia intitulat:"Unde nu se mai braconeaza azi"!

cred ca prin afara romaniei.

T.Adrian
veteran
veteran

Re: Unde se mai braconeaza azi

Mesaj de T.Adrian » 21 Mar 2012, 08:31

Citind pe un forum frantuzesc, am gasit un topic pe care as vrea sa vi-l descriu, ca sa va faceti o idee de cum se procedeaza la altii.

Bun. Un tanar pescar, trecand printr-o piata in drumul lui spre locul pescuit, vede la taraba scosi la vanzare, salai sub dimensiunea legala pentru comercializare.
Ce face? Le scrie celor de la AAPMA (cum e ANPA la noi) si Ministerul mediului. Intr-o saptamana, baiatul primeste raspuns ca problema a fost rezolvata, asa ca trece pe la aceeasi taraba unde gaseste doar salai peste dimensiune. Nefiind inca convins intreaba si de salai mai mici, la care tarabagiul raspunde ca aceia sunt interzisi la comercializare.

De-ar fi si la noi asa :roll:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 23 Mar 2012, 09:05

"aia mici e mai buni ca merge prajiti crocanti" :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 23 Mar 2012, 17:44

Nu stiam unde sa-mi vars naduful si am ales topicul asta. Azi la Obor ,in piata de peste, se vindeau, fara nici cea mai mica retinere,stiuci subdimensionate. Nu ajunge faptul ce este in prohibitie. Chiar nu mai exista organe de control? Unde naiba se poate sesiza un asemenea caz(sa fi si luat in seama)? Este lucru stiut ca pe toti (autoritati)in doare undeva de asemenea probleme dar, totusi...

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 23 Mar 2012, 21:06

aici trebuie lucrat, la finalul lantului trofic. Controale la pescarii in piete. Marfa e foarte perisabila, nu poate fi vanduta din portbagaj langa piata. Sau nu as lua eu de acolo. Combinat cu controale pe soselele dinspre "surse" si gata!
RX6 & Daiwa SS owner!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 23 Mar 2012, 21:21

deltaic scrie:Nu stiam unde sa-mi vars naduful si am ales topicul asta. Azi la Obor ,in piata de peste, se vindeau, fara nici cea mai mica retinere,stiuci subdimensionate. Nu ajunge faptul ce este in prohibitie. Chiar nu mai exista organe de control? Unde naiba se poate sesiza un asemenea caz(sa fi si luat in seama)? Este lucru stiut ca pe toti (autoritati)in doare undeva de asemenea probleme dar, totusi...

Eeee aici e cu smecherie..stiucile sigur sunt din baltile private si le pot comercializa la orice dimensiune.
Dar ca sa se laude si sa ceara un pret mai mare, unii vanzatori spun ca sunt stiuci salbatice deci ECO.
Daca vine un control, pe NV, de la ANPA ii pune in incurcatura: ca daca stiuca e salbaticaa e incalcarea legii, daca recunosc ca e de crescatorie atunci au mintit clientul.
Ia mergi si intreaba de unde are stiuca si daca zice ca e salbatica scoate ruleta si fa-te ca o masori si apoi dai telefon la ANPA, sa-i vezi cum incep sa se agite.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Mar 2012, 22:03

@rcorbu..nu cred. in magazinele BILLA din bucale este stiuca la vanzare si scrie clar :provenienta ROMANIA, sursa, pescuit.
in plina prohibitie.
tot la ei gasesti caras,provenienta GRECIA ,sursa ,acvacultura :?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Mar 2012, 22:03

dublura.sorry.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 23 Mar 2012, 22:15

rine scrie:@rcorbu..nu cred. in magazinele BILLA din bucale este stiuca la vanzare si scrie clar :provenienta ROMANIA, sursa, pescuit.
in plina prohibitie.
tot la ei gasesti caras,provenienta GRECIA ,sursa ,acvacultura :?
Si care este problema cu Romania..sa fi sigur ca supermarketurile iau pestele din crescatorii private, si nu e pescuit ?
Posibilitatea ca pestele sa fie din Dunare cred ca este cam mica, dar exista.
Desigur ca nu o sa-ti arate actele de provenienta daca vei intreba.

Scrie răspuns