Unde pot sa fac o matrita Blank ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 03 Mar 2010, 22:10

Eu as incerca pe un CNC. Problema e la centrare intre semimatrite. Pana acum nu am frezat in 3d, ca am CNC-ul de putina vreme si am facut doar decupari in lemn si plexig. Apropo, cat costa matrita? Asta daca o stric la frezare....
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 03 Mar 2010, 23:22

170 sau 180 lei.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 03 Mar 2010, 23:45

Adrian SB scrie:Eu as incerca pe un CNC. Problema e la centrare intre semimatrite. Pana acum nu am frezat in 3d, ca am CNC-ul de putina vreme si am facut doar decupari in lemn si plexig. Apropo, cat costa matrita? Asta daca o stric la frezare....
Daniel o vindea cu 140 ron... :wink:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 04 Mar 2010, 08:00

Adrian SB scrie: ... Problema e la centrare intre semimatrite. ...
Nu stiu exact constructia acestor semimatrite ... adica nu stiu cit spatiu nefolosit (pentru turnare jig) ai in 2 dintre colturi. Daca ai spatiu poti centra semimatritele cu ajutorul a 2 gauri pe care le executi prin ambele semimatrite cu matrita inchisa. (Bine ar fi ca cele 2 gauri sa fie cit mai departate, adica pe diagonala).
Obtii astfel 2 puncte de referinta pe fiecare semimatrita. :shock:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Mar 2010, 08:19

hai sa dau o mana de ajutor...
ideal si cel mai simplu ar fi sa-ti faci cavitati bila
deci, pentru simetrie iti trebuie asa:
1 (una bucata) bila mica de otel, cat mai mica,: 1-2mm diametru, pui bila in locul unde vei dori sa fie centrul semisferei, si inchizi matrita apasand un pic pe ea... bila de otel (fiind mult mai dura comparativ cu AL) va lasa o urma suficient de adanca incat sa-ti ghideze burghiul
urma aceea ce ghidaj va aparea pe ambele parti...
iti trebuie o freza cu cap sferic
http://www.google.ro/search?um=1&hl=ro& ... a=N&tab=iw

odata realizata sfera, canalul ala prin care iese tija carligului poti sa-l faci si cu o pila diamantata

inca ceva: la prelucrarea semisferei, iti trebuie o masina de frezat, gaurit verticala..adica o sa ai nevoie de un nea pandele, sau nea nicu care sa-ti faca asa ceva...
nu incerca cu bormasina de mana!

e deja testata metoda, nu iese o frumusete, dar este acceptabil, daca salaii tai nu umbla cu micrometrul in buzunar...vei prinde la bilele tale ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

danielcocea
veteran
veteran

matrita

Mesaj de danielcocea » 04 Mar 2010, 09:14

Adrian SB scrie:Eu as incerca pe un CNC. Problema e la centrare intre semimatrite. Pana acum nu am frezat in 3d, ca am CNC-ul de putina vreme si am facut doar decupari in lemn si plexig. Apropo, cat costa matrita? Asta daca o stric la frezare....

:roll: ....pai eu mai am doua bucati din astea de la omu sucit... :cry:
nu stiu cat sa vreau pe una ....o lasasem la 130 ron....daca esti interesat eu prefer sa le dau ca am nevoie de bani......stii ca spuneam ca vreau sa le fac sa nu le pierd de tot.....

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 04 Mar 2010, 17:08

Eu nu am in plan sa cumpar matrita. Deocamdata ce jig-uri mi-au trebuit am gasit in magazin. Am intrebat de cost doar daca ma apuc de frezat si stric matrita. Daca esti de acord, iti fac gratis frezarea, doar sa platesti freza (scula). Nu stiu cat costa pentru ca nu stiu ce jiguri vrei sa faci.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 05 Mar 2010, 07:44

Adrian SB scrie:Eu nu am in plan sa cumpar matrita. Deocamdata ce jig-uri mi-au trebuit am gasit in magazin. Am intrebat de cost doar daca ma apuc de frezat si stric matrita. Daca esti de acord, iti fac gratis frezarea, doar sa platesti freza (scula). Nu stiu cat costa pentru ca nu stiu ce jiguri vrei sa faci.
adrian , sincer sa fiu la cat de complicat este prefer sa le dau la cineva sa la faca care se si pricepe,decat sa ma apuc eu , in plus ca mai am nevoie si de bani... :cry:

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 05 Mar 2010, 08:16

salut dane incearca la o firma care confectioneaza tocuri pt geamuri termopan au tot felu de bancuri cu bormasini si freze poate gasestisi un meserias bun numai sa nu-i spui la ce o folosesti ca te talhareste
ar ma-i fi o varianta
mi-le dai mie pe amandoua plus un litru de palinca si primesti una inapoi facuta :D

danielcocea
veteran
veteran

Mesaj de danielcocea » 05 Mar 2010, 09:09

nightfishing01 scrie:salut dane incearca la o firma care confectioneaza tocuri pt geamuri termopan au tot felu de bancuri cu bormasini si freze poate gasestisi un meserias bun numai sa nu-i spui la ce o folosesti ca te talhareste
ar ma-i fi o varianta
mi-le dai mie pe amandoua plus un litru de palinca si primesti una inapoi facuta :D
deci exista o varianta ...... :lol: :lol: :lol:
stiam eu...ce inseamna facuta ????...facuta bine sau mai putin bine???
de unde esti??

Scrie răspuns