Unde pot sa fac o matrita Blank ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 02 Mar 2010, 21:42

Pai, e o diferenta mare intre fonta si Al. Fonta nu e moale deloc, are culoare cenusie. Fonta nu se aliaza cu Al. Te intreb pentru ca sunt masini unelte gen Hobby care frezeaza in Al. dar nu si in fonta.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

danielcocea
veteran
veteran

....

Mesaj de danielcocea » 02 Mar 2010, 22:50

Adrian SB scrie:Pai, e o diferenta mare intre fonta si Al. Fonta nu e moale deloc, are culoare cenusie. Fonta nu se aliaza cu Al. Te intreb pentru ca sunt masini unelte gen Hobby care frezeaza in Al. dar nu si in fonta.
Daca e cenusie fonta inseamna ca nu e din fonta matrita....este de culoarea aluminiului asa ....cred ca este din aluminiu aliat cu ceva ....nu stiu cu ce ...

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 02 Mar 2010, 23:04

parca din al sint matritele de la do-it. cit despre prelucrare, poti folosi o masina de gaurit doar daca vrei ca forma plumbului sa fie sferica, dar daca vrei o forma mai complicata...e greu greu. si cel mai greu e, asa cum a zis si ioan.s, sa faci cavitatile perfect simetrice.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Mar 2010, 07:29

Daca vrei sa exexecuti cavitatile prin gaurire,fie si cu un burhiu profilat,cea mai precisa metoda ,este cea a gauririi pe o masina de gaurit in coordonate.Problema este ca nu vei gasi asemenea masina decit la firme specializate.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Mar 2010, 08:03

semlecangheorghe scrie:Daca vrei sa exexecuti cavitatile prin gaurire,fie si cu un burhiu profilat,cea mai precisa metoda ,este cea a gauririi pe o masina de gaurit in coordonate.Problema este ca nu vei gasi asemenea masina decit la firme specializate.
si oricum o dai nu va fi bine...
probabil cea mai ieftina metoda va fi sa faci cavitati bila, fiindca ar merge facue cu freze cu cap sferic...dar chiar si asa nu va fi usor.... prelucratorii prin aschiere sunt pe cale de disparitie in Ro, la fel matriterii...
si pe mine ma batea gandul cu blancul ala dar m-am linistit.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 03 Mar 2010, 08:49

eu cred ca ti-ai cumparat un blank numai ca sa faci un topic nou.
am vazut zeci de matrite ,am facut si eu .daca nu ai masina in coordonate ,iese un produs folcloric mai mult sau mai putin reusit .
daca ai probleme cu identificarea unui banal material ca aluminiul (aliaj) ma indoiesc ca vei face o matrita acceptabila .
cand termini proiectul fa o poza la nazbatie si posteaza.
walleye

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Mar 2010, 08:57

:lol: :lol: raspuns pragmatic...Si eu sint curios ce iese.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 03 Mar 2010, 13:25

Contacteaza-l pe Edi_curiosul, el a facut matrita de jiguri de la zero
Poate te ajuta cu un sfat ceva

danielcocea
veteran
veteran

matrita

Mesaj de danielcocea » 03 Mar 2010, 13:36

adrian frunza scrie:eu cred ca ti-ai cumparat un blank numai ca sa faci un topic nou.
am vazut zeci de matrite ,am facut si eu .daca nu ai masina in coordonate ,iese un produs folcloric mai mult sau mai putin reusit .
daca ai probleme cu identificarea unui banal material ca aluminiul (aliaj) ma indoiesc ca vei face o matrita acceptabila .
cand termini proiectul fa o poza la nazbatie si posteaza.
nu mi am cumparat o matrita sa fac un topic nou.... :x
am facut o comanda mai mare si aceste matrite le am comandat pt cineva care s a sucit , si ideea este ca nu o sa le fac personal ( asta ca nu deosebesc un material ) , am zis sa nu pierd banii degeaba macar sa fac ceva cu ele...si ziceam totusi sa le folosesc nu sa le tin degeaba...dar totusi daca le vrei ti le ofer la un pret mai mult decat bun.... :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Mar 2010, 14:42

la un pretz mai mult decat bun?da-mi un mp. :wink:

Scrie răspuns