Un parazit despre care se stie foarte putin!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 12 Noi 2010, 15:54

misulian scrie:ati bagat dracii si in mine, mai ales ca la fiica-mea de 3 ani ii place la nebunie pestele, cred ca de acum ii dau numai din comert.

in zona Baia Mare nu am auzit de asemenea chestii, iar cei mai multi pesti din care am retinut anul asta este cleanul si nu am gasit asa ceva prin el. Am prins avat si somn si nici astia nu aveau viermi. Sa nu fi ajuns (inca) in partile astea mai nordice ?
Cred ca cea mai proasta alegere este sa iei pestele pentru copil din comert, exceptie facand cel oceanic. Pestele indigen stii foarte bine de unde-l pescuiesti si este usor sa verifici acasa daca este parazitat sau nu. In comert ai toate sansele sa cumperi un salau (spre exemplu) care sa fie cu paraziti in el.
Bucuresti

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 12 Noi 2010, 16:58

salaul din MH si CS este plin de parazitul asta iar localnici care vand pesti ca din asta traiesc fac pe prosti daca-i intrebi, tipic la romani.
oricum e o chestiune serioasa zic eu care trebuie constientizata
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 12 Noi 2010, 21:37

pana acum din comert a mancat numai pangasius, da o sa fiu de 10 ori mai atent de acum inainte

interesant ca una dintre specii se numeste tubifex, iar dupa viermii astia umblam in copilarie sa hranesc pestii de acvariu cu el, stateau in ape lin gurgatoare jumatate bagati in namol si gand bagai mana in apa se bagau cu totul in namol.
dupa ce mancau tubifex se faceau scalarii ca mingea de ping pong, erau foarte caraghiosi
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

Truia
junior
junior

Mesaj de Truia » 12 Noi 2010, 22:56

misulian scrie:pana acum din comert a mancat numai pangasius, da o sa fiu de 10 ori mai atent de acum inainte

interesant ca una dintre specii se numeste tubifex, iar dupa viermii astia umblam in copilarie sa hranesc pestii de acvariu cu el, stateau in ape lin gurgatoare jumatate bagati in namol si gand bagai mana in apa se bagau cu totul in namol.
dupa ce mancau tubifex se faceau scalarii ca mingea de ping pong, erau foarte caraghiosi
salut!... Nu e vorba de acelasi lucru..cred ca este doar o coincidenta de nume...

cat despre pestii din comert: este exact acelasi lucru... in apele statatoare infestarea este mult mai prezenta..si ce sunt crescatoriile de la noi??...niste balti...
Asta iarna am cumparat niste stiuci de la magazin (proveneau dintr-o crescatorie de pe la noi, nu-i zic numele) si absolut toate erau infestate...

Si ca sa precizez: Sunt din MH (Mehedinti) asta referitor la zonele mentionate mai sus de colegi

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Noi 2010, 23:54

misulian scrie:pana acum din comert a mancat numai pangasius, da o sa fiu de 10 ori mai atent de acum inainte.................
ai idee unde creste si se dezvolta acest pangasius??
da un sarci pe goagla si o sa fi mirat de ceea ce vei gasi.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 13 Noi 2010, 01:27

Aceeasi chestie vroiam si eu sa scriu . Peste mai infect ca pangasius nici ca exista . Mai bine mananci guvizi .

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 13 Noi 2010, 10:26

mersi ca m-ati ajutat sa nu mai otravesc familia,
am mai avut ceva pangasius in congelator si o ajuns in cosu de gunoi,
de acuma din comert cred ca numai peste oceanic si in rest doar prins de mine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Noi 2010, 11:54

Cu riscul minor de a fi offtopic va sfatuiesc sa incercati sa procesati si carnea animalelor terestre. Tenia e un parazit periculos care in unele cazuri, foarte rare ce-i drept, poate parazita locuri mai putin accesibile situate in spatele ochilor. :twisted:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 13 Noi 2010, 13:18

Cred ca o sa ajungem toti vegetarieni . :lol:

@misulian : pestele prins de tine e cel mai bun , dar nici ala sigur.. depinde si de locul unde il prinzi . Eu mananc doar peste de rau , rapiciosi foarte rar si saramura de crap extrem de rar( 1 data pe an) . Cand am pofta imi iau doi macroi si o pun de-o mamaliga .

off: traiasca ciupercile ! :lol: ca e mai bune decat pestele . :lol:

craparulsef
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de craparulsef » 15 Noi 2010, 17:59

Anul acesta, acest vierme l-am regasit in biban mai ales dar si in stiuca, ambele specii capturate in lacurile Rosu si Rosulet zona Sulina ... este adevarat in numar mare in abdomen, in muschii spatelui si mai rar in sacii cu icre de la stiuca !!!
Voi reveni cu imagini...

Scrie răspuns