Cred ca cea mai proasta alegere este sa iei pestele pentru copil din comert, exceptie facand cel oceanic. Pestele indigen stii foarte bine de unde-l pescuiesti si este usor sa verifici acasa daca este parazitat sau nu. In comert ai toate sansele sa cumperi un salau (spre exemplu) care sa fie cu paraziti in el.misulian scrie:ati bagat dracii si in mine, mai ales ca la fiica-mea de 3 ani ii place la nebunie pestele, cred ca de acum ii dau numai din comert.
in zona Baia Mare nu am auzit de asemenea chestii, iar cei mai multi pesti din care am retinut anul asta este cleanul si nu am gasit asa ceva prin el. Am prins avat si somn si nici astia nu aveau viermi. Sa nu fi ajuns (inca) in partile astea mai nordice ?
Un parazit despre care se stie foarte putin!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Bucuresti
- misulian
- utilizator constant
pana acum din comert a mancat numai pangasius, da o sa fiu de 10 ori mai atent de acum inainte
interesant ca una dintre specii se numeste tubifex, iar dupa viermii astia umblam in copilarie sa hranesc pestii de acvariu cu el, stateau in ape lin gurgatoare jumatate bagati in namol si gand bagai mana in apa se bagau cu totul in namol.
dupa ce mancau tubifex se faceau scalarii ca mingea de ping pong, erau foarte caraghiosi
interesant ca una dintre specii se numeste tubifex, iar dupa viermii astia umblam in copilarie sa hranesc pestii de acvariu cu el, stateau in ape lin gurgatoare jumatate bagati in namol si gand bagai mana in apa se bagau cu totul in namol.
dupa ce mancau tubifex se faceau scalarii ca mingea de ping pong, erau foarte caraghiosi
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
salut!... Nu e vorba de acelasi lucru..cred ca este doar o coincidenta de nume...misulian scrie:pana acum din comert a mancat numai pangasius, da o sa fiu de 10 ori mai atent de acum inainte
cat despre pestii din comert: este exact acelasi lucru... in apele statatoare infestarea este mult mai prezenta..si ce sunt crescatoriile de la noi??...niste balti...
Asta iarna am cumparat niste stiuci de la magazin (proveneau dintr-o crescatorie de pe la noi, nu-i zic numele) si absolut toate erau infestate...
Si ca sa precizez: Sunt din MH (Mehedinti) asta referitor la zonele mentionate mai sus de colegi
Cred ca o sa ajungem toti vegetarieni .
@misulian : pestele prins de tine e cel mai bun , dar nici ala sigur.. depinde si de locul unde il prinzi . Eu mananc doar peste de rau , rapiciosi foarte rar si saramura de crap extrem de rar( 1 data pe an) . Cand am pofta imi iau doi macroi si o pun de-o mamaliga .
off: traiasca ciupercile !
ca e mai bune decat pestele . 

@misulian : pestele prins de tine e cel mai bun , dar nici ala sigur.. depinde si de locul unde il prinzi . Eu mananc doar peste de rau , rapiciosi foarte rar si saramura de crap extrem de rar( 1 data pe an) . Cand am pofta imi iau doi macroi si o pun de-o mamaliga .
off: traiasca ciupercile !

- craparulsef
- utilizator nou