UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 05 Dec 2008, 19:16

Ioan.S a scris

E dreptul lui, iar apsxyz si FNPSR apara drepturile pescarilor ( ... conform statului ) ...Nici nu iti vor raspunde la intrebari !

Ii intereseaza nemultumirea noastra ... pentru ca sa poata cere modificari la PROIECTUL DE ORDIN. De asta se arata afectat ca si oamenii lui Selaru monitorizeaza aceste discutii.

doar membrilor asociatiei,ce ma intereseaza pe mine ce fac altii?iar cu monitorizarea discutiilor ai luat-o pe aratura rau de tot.chiar ati faci iluzii ca ne intereseaza?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 05 Dec 2008, 20:28

MihaiV scrie:cine are dreptul la permis de 10 lei si cine la gratuit?
Începând cu data de 1 ianuarie 2009, pensionarii, veteranii de război şi persoanele cu handicap grav vor beneficia de gratuitate la eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, iar elevi şi studenţi, precum şi persoanele cu handicap uşor şi mediu vor plăti o taxă în valoare de 10 lei, a decis Guvernul în şedinţa de astăzi.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 05 Dec 2008, 22:33

apscaras scrie: .... iar cu monitorizarea discutiilor ai luat-o pe aratura rau de tot.chiar ati faci iluzii ca ne intereseaza?
Inainte de a face astfel de afirmatii ... ar fi bine sa citesti pe aici .
Vei gasi urmatoarele rinduri :
Se vorbeste si pe aici pe undeva de pescar profesionist si pescar sportiv. Semnaleaza unde trebuie, nu pe forum. Aici oricum nu te baga nimeni in seama. Singurii care monitorizeaza acest forum sunt slugoii lui Selaru...
Ghici cine le-a scris ? :twisted: :shock: :roll: ........... :wink:

Cum e cu aratura ?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Dec 2008, 00:04

Pityu,

nu am eu nevoie de planuri de management,nu am ce face cu ele si nici nu am de gand sa imi deschid un aps-srl ,deci nu cer nimanui sa imi dezvaluie acele documente "top secret" care au stat la baza implementarii stralucitelor planuri de organizare (parca organizare suna mai bine si mai romaneste decat managemntul asta,nu?? :wink: )
nu am pus nici o intrebare aiurea si nici nu era imposibil sa mi se raspunda,toata treaba tinea de vointa si de puterea de a recunoaste ca asa ceva este practic imposibil,dar cu toate astea toate aps-urile sustin cu inversunare ca trebuie sa le fie cedate apele pentru a revitaliza resursa acvatica si a resuscita pescuitul. :twisted: :twisted: :twisted:
hai sa fim seriosi,nu vorbim aici de o balta sau un parau de munte (sau voi pe asta va bateti??),e vorba de rauri si acumulari de apa foarte mari cu o gramada de probleme,probleme care la prima vedere nici prin cap nu iti trec.
asta era rostul intrebarii mele si nu ma supar ca nu mi sa raspuns,nici nu ma asteptam la asta,doar am vrut sa scot in evidenta acest fapt.

tu si celelate aps-uri sustineti ca singura posibilitate de salvare a apelor si implicit a pescuitului,este asocierea si sustinerea obligativitatii ei (cu toate ca acest lucru este ilegal)
dar intelegeti ca este altceva sa te asociezi de buna voie si altceva sa fi fortat sa o faci si sa conditionezi acest lucru de obtinerea permisului de pescuit sau de accesul la resursa acvatica (peste care unii se si vad stapani :? )
nu cred ca exista cineva care a sustinut ca vrea sa pescuiasca gratis (sau cu sume simbolice) si nici nu cred ca exista pe aici pescari care vor "Sa prinda tot ce a mai ramas de prins si sa distruga intreg ecosistemul apelor".
inca odata spun ca pe acest forum nu cred sa existe astfel de indivizi - acuma se poate sa gresesc, ca padure fara uscaturi nu exista,dar 99% dintre ei nu ar gandi si nici nu ar face astfel de lucruri.
aici aveti de a face de regula cu oameni educati si in general informati sau cu mare acces la informatii, cu o anumita cultura ,cu un anumit grad de civilizatie si cu un statut social si o putere economica care nu ii impinge sa pescuiasca "de foame" !!!!!
nu noi ce de pe forumuri distrugem apele si resursa lor,nu noi suntem dusmani, nu cu noi trebuie sa va luptati si sa va razboiti,adevaratii dusmani sunt altii,sunt cei din teritoriu carora putin le pasa de ce naiba vorbim noi aici si pentru ce ne luptam (ba chiar sunt bucurosi si au interes ca aceasta lupta sa continue la nesfarsit),sunt cei care gandesc "economic" cand merg la pescuit,in sensul ca au investit 1leu si trebuie sa scoata 10 sau 100 daca se poate,sunt cei care nu le pasa de legi,sunt cei pentru care prohibitia nu exista,sunt cei care..............,dar hai sa lasam enumerarea lor fiindca stiti si voi la fel de bine ca si noi ceilalti cine sunt toti acestia.
dar cu toate astea,voi ati ales sa va luptati (virtual) cu noi.de ce??!! oare pentru ca este muult mai simplu asa??si nici nu trebuie sa alergi dupa ei pe campuri si mlastini,sunt la un click distanta,nu'i asa???
si voi vreti ca prin astfel de actiuni sa capatati credibilitate??si cautati sustinere?? :? :?
ia gandestete putin :wink:
pityu scrie:Astepteti sa va faca statul? Pai cine e statul, daca nu te superi? Stim bine cu totii cine e ANPA. Ce puteti voi adeptii neasociierii sa asteptati de la ANPA? Voi v-ati pus vreodata problema cate ape sunt in tara asta si cam ce personal ar ttrebui sa aiba ANPA ca sa poata cat de cat administra atat resursa cat si apa insasi
sigur ca de la stat astept acest lucru fiindca la stat platesc impozitele si toate taxele din tara asta si atata timp cat sunt un bun contribuabil vreau sa fiu tratat ca atare.
de ce?? deoarece eu inteleg ca statul suntem noi, cetatenii lui ,cei care ne aducem aportul la bunastarea si dezvoltarea lui si care ar trebui sa fortam organismele de genul ANPA & Co. sa emita legi drepte ,corecte,neinterpretabile si sa urmaresca aplicarea lor in teritoriu prin intemediul organismelor cu atributii in acest sens (gen politie,jamdarmerie,garda de mediu,etc. - eventual putem cere infintarea unui organism special pt acest lucru).
asa ca domnilor aps-isti,innainte de orice,innainte de a fi pescar,innainte de a fi "asociat",sunteti cetateni ai acestei tari si ar trebui sa va comportati ca atare,nu cersind si asteptand pomana ANPA,nu incercand spolierea lui prin orice mijloace.
sunteti in stare sa va comportati ca atare???ma indoiesc :?

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 06 Dec 2008, 01:48

La Multi Ani!si fir intins tuturor ce-si sarbatoresc ziua de nume

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 06 Dec 2008, 09:44

apscaras scrie:tara,ta,ta...atentiune!...voi contesta...voi darima....voi distruge,ma pufneste rasu. :D :D :D toti se umfla...doar aici pe forum
:lol: :lol: :lol:
Stii cui i se potrivesc de minune toate chestiile astea??? d-lui apsalba :twisted: Dansul e cel care taie si spanzura aici pe forum iar in timpul maretelor procese si operatiuni de inlocuire a ajvps cu fnpsr (adica hai sa inlocuim tanda cu manda) parca taie frunze la catzei
P.S. LA MULTI ANI :!: celor care-si serbeaza ziua numelui astazi :bere:

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 06 Dec 2008, 15:00

,,,,,,,,,,,la multi ani!!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,vrajeala, nesfirsita,pe aceeasi tema!!!!!!!!!!
,,,,,,,,,,interese!!!!!!!!!!!!!!!!!.........grupa mare!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Dec 2008, 00:27

Cind vorbim de fnpsr vorbim de asociatii care deja au citiva ani de la infiintare. Mare parte din ele nu au reusit pina acum sa aiba macar o balta a asociatiei. Insa, de cind sunt in fnpsr, au pretentii de a gestiona pescuitul pe apele publice "pe bazin hidrografic" ... adica pe raza a citeva judete. :twisted:
Impunerea sustinerii finaciare prin acest proiect de Ordin atit a fnpsreilor alaturi de (sau in defavoarea) agvpseilor este evidenta ! :shock:

Toti suntem de acord ca in gestionarea pescuitului recreativ/sportiv e loc de mai bine ... insa chiar sa dai viitorul pe mina citorva aventurieri ... :roll: ... numai pe vorbele lui apsalba cum ca vom asista la niste reforme cum nu s-au mai vazut (probabil de la "noua revolutie agrara" de prin anii '80 :lol: )
Toata treaba asta seamana cu infiintarea AGVPS . :wink: Si pe atunci constringerile impuse de stat (prin legislatie) au obligat toti pescarii sa cotizeze in unanimitate la ei. Se vrea ca ... istoria sa se repete. Se vine cu tot felul de incilceli legale legate de ANAR si protocoale incheiate pentru a tulbura apele.

Eu stiu ca platesc statului roman un permis de pescuit ... adica un fel de taxa.
Nu stiu ce "drepturi" au asociatiile pe apele publice ... eu stiu insa ca platesc statului roman un permis care normal ar fi sa includa in contravaloarea sa accesul la resursa (acvatica vie) si implicit accesul la apa publica (ca parte a teritoriului national neaflat in proprietate privata).

Repet ca nu e treaba mea cum imparte statul roman banii strinsi din permise (cit la ANPA, cit la ANAR etc.) si nu e treaba mea cum plateste statul serviciile de mamagement pe care i le presteaza diverse asociatii pe apele publice. :wink:

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 07 Dec 2008, 03:43

in sfisit :!: ai si tu drepate.....nu e treaba ta :!: :D :D :D cat timp a fost doar agvps-u,a tinut cont de cineva sau ceva?acesti"aventurieri"cum ii numesti tu au avut curajul sa faca ceva si deocamdata suntem infiintati legal,nu din cauza noastra au disparut pestii si vinatul din Romania,ca nu va convine unora sau altora este treaba voastra.....dar mai bine lasa ,nu am chef de polemici aiurea.fac un apel la aps-uri nu-i mai informati despre nimic,nu vedeti ca nu va suporta?si vorba lor"cainii latra si ursul trece"

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Dec 2008, 09:47

apscaras scrie:in sfisit :!: ai si tu drepate.....nu e treaba ta :!: :D :D :D cat timp a fost doar agvps-u,a tinut cont de cineva sau ceva?acesti"aventurieri"cum ii numesti tu au avut curajul sa faca ceva si deocamdata suntem infiintati legal,nu din cauza noastra au disparut pestii si vinatul din Romania,ca nu va convine unora sau altora este treaba voastra.....dar mai bine lasa ,nu am chef de polemici aiurea.fac un apel la aps-uri nu-i mai informati despre nimic,nu vedeti ca nu va suporta?si vorba lor"cainii latra si ursul trece"
Nu mi-ai raspuns cum sta treaba cu "monitorizarea" si "datul pe aratura" ... dar se vede clar ca o data iau de bune si eu spusele lui apsalba si atunci aplaudacii dumisale ma "taxeaza". :twisted: Nu cred ca e nevoie sa promit ca nu se va mai repeta ... :roll: :shock:

E normal :shock: sa nu mai informati pescarii despre ce le mai "coaceti' ... stiut fiind ca un pescar neinformat e mai usor de manipulat. :wink:
Nu din cauza voastra or fi disparut pestii ... voi doar ati agravat fenomenul. Cred ca suntem de acord ca pentru a stopa declinul e nevoie de mai multi bani ... si, in ciuda acestui fapt, v-ati facut "reprezentativi" pretinzind cotizatii mai mici. Acum, din banii aia (mai putini), se sustin mai multe sedii de asociatie si mai multe functii (remunerate) prin asociatii. Daca as pune baza pe spusele lui apsalba as intreba cum se intorc la pescuit banii strinsi de la pescari ? :oops:

Scrie răspuns