UN NOU PROIECT DE ORDIN AL MINISTRULUI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 05 Dec 2008, 01:31

adiwolf scrie: haideti sa ne vedem linistiti de treaba fiindca oricum nu se mai poate intampla nimic pe acest final de an (cu toate ca apsalba inca mai spera
iar te-ai inselat :D

pityu
veteran
veteran

Un nou proiect de ordin al ministrului

Mesaj de pityu » 05 Dec 2008, 01:33

Adiwolf a zis
am rugat sa imi explice si mie un reprezentat aps-ist cum vede el managemntul raului Olt in judetul Valcea,cu tot cu lacurile de acumulare.!!??
Management = Organizare
Managementul Oltului nu trebuie vazut ci facut, de catre Oltenii tai de acolo. Pe ei sa-i intrebi ca ceilalti din tara nu o sa-ti vina sa-ti faca tie managementul Oltului. Nu te supara, dar pui intrebari aiurea si tot tu te superi ca nu-ti raspunde nimeni. Nu-ti dai seama ca e imposibil sa ti se raspunda la asemenea intrebari ?
Referitor la neobligativitatea asocierii iti mai spun odata, ca in situatia in care se afla pescuitul sportiv/recreativ romanesc (intelegand aici starea apelor si a resurselor acvatice vii deopotriva), numai asocierea e singura solutie de salvare. Daca pescarii nu se unesc si nu isi pun capul la contributie pentru salvarea a ceea ce a mai ramas din ape si pesti, e jale mare. Tu nu vezi ca unii abia asteapta sa pescuiasca oriunde in tara cu 1 leu/an, adica gratis. Sa prinda tot ce a mai ramas de prins si sa distruga intreg ecosistemul apelor. Acolo vreti sa ajungeti?
Astepteti sa va faca statul? Pai cine e statul, daca nu te superi? Stim bine cu totii cine e ANPA. Ce puteti voi adeptii neasociierii sa asteptati de la ANPA? Voi v-ati pus vreodata problema cate ape sunt in tara asta si cam ce personal ar ttrebui sa aiba ANPA ca sa poata cat de cat administra atat resursa cat si apa insasi. Ti-as pune si eu o mie de intrebari dar nu stiu cati ani ti-ar trebuii sa raspunzi la ele.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 05 Dec 2008, 01:40

pina acum ne-au sarit la gat...si acum se plang.nu le mai zice-ti nimic,decat membrilor

Fario_nebunu a scris

Pe ei pe mama lor (de pastravi)! De la 1 ianuarie, no mercy dear trouts! Sper sa ramana asa, sa nu apara iar un ordin care sa impuna 1 mai ca data a deschiderii. Va fi minunat sa incepem sezonul la munte in ianuarie - multumin ANPA, multumim guvernului ca s-au gandit si la pescari. Deci Mihai, sari si tu pe ei!

poftim atitudine

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Dec 2008, 10:58

apscaras scrie:pina acum ne-au sarit la gat...si acum se plang.nu le mai zice-ti nimic,decat membrilor

Fario_nebunu a scris

Pe ei pe mama lor (de pastravi)! De la 1 ianuarie, no mercy dear trouts! Sper sa ramana asa, sa nu apara iar un ordin care sa impuna 1 mai ca data a deschiderii. Va fi minunat sa incepem sezonul la munte in ianuarie - multumin ANPA, multumim guvernului ca s-au gandit si la pescari. Deci Mihai, sari si tu pe ei!

poftim atitudine
Ma bucur ca mi-am facut fani pe forum! :lol: :lol: Colega, vad ca nu prea ai simtul umorului! Ideea era exact invers - spunand asta fac misto de cei care se arunca animalic pe bietii pesti!

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 05 Dec 2008, 11:24

@ pityu

Nu confunda pescarii cu fomistii.Decit sa-ti platesc acea cotizatie si sa fiu mebru al unei asociatii prefer sa-ti fac o donatie echivalenta cu dublu sumei sau cit satabiliti voi ca sa-mi dati permis ,dar nu vreau sa fiu membru al unei asociatii pt ca asa vor muscihi unora.Intelege odata ca nu e vorba de citi bani platim ci de un mod de a vedea lucrurile.Daca poti intelege bine daca nu ....asta e

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 05 Dec 2008, 12:42

Fario_nebunu scrie:
apscaras scrie:pina acum ne-au sarit la gat...si acum se plang.nu le mai zice-ti nimic,decat membrilor

Fario_nebunu a scris

poftim atitudine
Ma bucur ca mi-am facut fani pe forum! :lol: :lol: Colega, vad ca nu prea ai simtul umorului! Ideea era exact invers - spunand asta fac misto de cei care se arunca animalic pe bietii pesti!
ma bucur daca e asa,cinste tie :respekt:

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 05 Dec 2008, 15:38

Nu-i rau...18 pagini pentru acest topic.

Problema este doar una: va fi pus in aplicarea acest ordin cretin, sau va fi schimbat cu un altul de catre noul ministru? Deocamdata sa avem rabdare.

In forma sa actuala a ordinului, Asociatia "Pescari 4Ever" va face demersurile legale privind contestarea lui, bazandu-ne pe neconstitutionalitate si incalcarea drepturilor fundamentale ale omului. Am discutat deja cu persoana competenta din cadrul Agentiei pentru Drepturile Fundamentale ale Omului (FRA) de la Viena, si vom trimite acolo sesizarea noastra (daca va fi cazul) dupa ce vom epuiza toate caile legale de contestare, in Romania.

Pentru cei care nu stiu exact cum se pescuieste prin Europa, dar isi dau cu parerea: exista tari in care permisul este obligatoriu, dar apartenenta la vreun club sau asociatie, nu (Olanda), si de asemenea tara in care se poate pescui cu o singura unealta (lanseta sau undita) si un singur carlig in apele gestionate de stat, fara a avea permis (Finlanda).
Apartenenta la un club sau asociatie trebuie sa se faca liber, fara constrangerea legata de obtinerea permisului. De ciocoi avizi de putere si tribuni suntem satui!
Asociatia "Pescari 4Ever"
Club Sportiv "Pescar 4Ever"

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 05 Dec 2008, 16:01

Aveti mare dreptate d-le Trentea.
Io vreau sa ma inscriu intr-o asociatie care face ceva pt mine ca pescar si implicit pt apele pe care pescuiesc, dar nu vreau sa-mi fie conditionata obtinerea permisului de pescar sportiv de apartenenta la o asociatie.
off topic Aproppo de olanda, am vazut un canal (sant) nu prea mare, cu apa limpede, din mijlocul unui parc in care se vedeau pestii si in tot parcul era interzis pescuitul. din aproximarile mele stiucile pe care am reusit sa le vad depaseau lejer 1 metru. Erau cele mai mari stiuci pe care le vazusem in viata mea si "convietuiau" cu niste crapalai din aia ornamentali (parca crapi koi le spune) si alti pestisori prin zona. Am avut impresia ca sunt la un acvariu in aer liber. Si acolo iti cumperi permisul de pescuit de la magazinele de profil impreuna cu o harta pe care sunt specificate toate zonele in care poti pescui dar si cele in care pescuitul este verboden (interzis)

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 05 Dec 2008, 16:19

tara,ta,ta...atentiune!...voi contesta...voi darima....voi distruge,ma pufneste rasu. :D :D :D toti se umfla...doar aici pe forum

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 05 Dec 2008, 17:57

adiwolf scrie:ma poate lamuri si pe mine un ilustru aps-ist cum poate o asociatie sa aiba in grija cursul Oltului pe raza judetului Valcea?? cu toate lacurile de acumulare cuprinse.
cum vedeti un "management" viabil pe acest curs de apa??
caz concret ,deci astept raspunsuri concrete asa ca va rog nu bateti campii si nu folositi limbaj de lemn.
apscaras scrie: ...... daca vrei un plan de management pe riul olt cu toate lacurile de acumulare....costa.gata cu informatiile moca
Cred ca adiwolf ar trebui sa caute intii acel apsxyz care a intocmit respectivul plan de management.
Oricum ar fi insa, nici apsxyz (si nici reprezentantul fnpsr) nu au cum sa refuze si sa-i spuna ca un plan de management costa. :wink: Respectivul plan ii va costa pe adiwolf ... si pe ceilalti pescari de pe cursul riului Olt. :oops:
In calitate de "cumparator" poate sa-i ceara lui apsxyz elementele necesare sa poata sti pe ce i se cer bani.
E dreptul lui, iar apsxyz si FNPSR apara drepturile pescarilor :shock: ( ... conform statului :lol: ) ...

Scrie răspuns