Timis, Bega, etc. Spinning sau stationar ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

ovidius
veteran
veteran

Timis, Bega, etc. Spinning sau stationar ??

Mesaj de ovidius » 06 Dec 2004, 10:26

Dupa ce am discutat cu mai multi timisoreni referitor la subiect, parerile binenteles sunt impartite. Cei care au zone mai populate, sunt de acord - spinning the best dar noi cei din Timis nu cred ca ne putem bucura prea mult aici in judet practicand acest stil.
Intrebarea care mi-o pun: se merita oare sa practic acest stil aici in judet ? Cand eu de exemplu prind sute de crapi pe an. Drillul este super mai ales cand plantez la 100-150 m. Daca te loveste un amur, drill de drill, lupta de lupta. Daca ar fi si la noi balti populate cu rapitor-sunt de acord.
Voi ce parere aveti ? mai ales cei din afara judetului Timis, puneti-va in locul nostru, ce a-ti alege ? Excludem deplasarile in alte judete. :D

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Dec 2004, 10:43

Ovidiu... la intrebarea asta iti poti raspunde doar singur TU. In rest, parerile sunt subiective.
Daca alegi stiuca sau crap, daca alegi caras sau biban sau, cum ai spus tu, daca alegi un dril cu un amur sau un dril cu un avat, toate acestea de tine depind.
De ce? Pentru ca ce am invatat in ultima perioada, spinning-ul, ca si pescuitul la MA este un mod de viata, un mod de gandire care se formeaza pe masura ce inveti mai multe si ai mai mult succes in practica. Nu exclud pescuitul crapului ca fiind un mod de viata, pescuitul tot, cand il practici din placere, devine o arta.
Eu cred ca nimeni nu poate demonstra pe motive obiective ca un anume fel de pescuit este mai atragator, sau mai frumos decat altul.
De exemplu eu pescuiesc la clean de la varsta de 7 ani... ocazional am pescuit si la rotative, dar niciodata pana sambata nu am prins clean la vobler. Clean sau avat. Sambata s-a intamplat o minune... a fost o zi cum de mult nu am mai avut. Am plecat de-acasa cu o lanseta si cu o mana de naluci si am avut o zi superba. Daca ar fi sa spun ce simt acum, as zice ca nimic nu se compara cu pescuitul cleanului la vobler, sau/si pescuitul avatului.
Poate cineva sa ma contrazica? Poate, bineinteles :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Dec 2004, 11:32

ce inseamna se merita ?
stilurile de pescuit sunt diferite, senzatiile sunt altfel
si pe mine ma mai apuca cheful de pus tabara, nadit si asteptat la crap; dar mi se pare ca nu se compara cu un pescuit la salau sau stiuca din barca
in consecinta ma duc la peste cum am chef: max 5 ori pe an la crap, restul la rapitor
cand visezi cu ochii deschisi la pescuit ce vezi ? tacuri de salau la twister sau plecari de crapi si baitrunner-uri caraind ?
asa determini ce se merita :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Dec 2004, 11:41

mi se pare ca s-a mai discutat ceva asemanator....

cum gandesc eu... fiecare pescar are o inclinatie spre un anumit tip de pescuit. Depinde mult si de firea omului. Eu, de exemplu prefer spinning-ul dar merg si la crap din cand in cand. Cand ma apuca pescuiesc si la pluta sau la fund. Dar, cum am zis, prefer spinning-ul.

Am fost in august la crap la Mraconia, si nu m-am putut abtine sa nu dau la vobler (nu la crap, ci la rapitor). Am luat barca si am placat. Am avut in acele zile drill si cu un crap de 4,6 kg dar si cu bibani cat palma. Sincer sa fiu, mi-au placut si unul si altul la fel de mult.

Una din diferente, pt. mine nu este doar drill-ul, ci intregul proces de capturare al pestelui. Una e sa urmaresti trasatura de crap si sa-l contrezi si alta e sa joci in apa un vobler si sa simti atacul.

Deci, pana la urma e vorba de gust, iar gustul nu se discuta. :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Dec 2004, 12:05

Din ce am vazut eu, cam toate baltile care au crap au si rapitor. Fie au salau si biban, fie au stiuca si biban. Vorba unuia de la TV: Bibanul traieste si intr-o soseta umeda.
Asa ca daca aveti balti cu asa mult crap, banui ca nu prea sunt strecurate cu plasele si trebuie sa aiba si rapitor. Totul e sa afli in ce zona a baltii isi duce traiul si cum poti sa-l prinzi.

carlos
junior
junior

Re: Timis,Bega,etc. Spinning sau Livebait sau...

Mesaj de carlos » 06 Dec 2004, 14:24

Ovidius scrie:Dupa ce am discutat cu mai multi timisoreni referitor la subiect, parerile binenteles sunt impartite. Cei care au zone mai populate, sunt de acord - spinning the best dar noi cei din Timis nu cred ca ne putem bucura prea mult aici in judet practicand acest stil.
Intrebarea care mi-o pun: se merita oare sa practic acest stil aici in judet ? Cand eu de exemplu prind sute de crapi pe an. Drillul este super mai ales cand plantez la 100-150 m. Daca te loveste un amur, drill de drill, lupta de lupta. Daca ar fi si la noi balti populate cu rapitor-sunt de acord.
Voi ce parere aveti ? mai ales cei din afara judetului Timis, puneti-va in locul nostru, ce a-ti alege ? Excludem deplasarile in alte judete. :D
pescuitul la spinning nu se face in functie de procentajul de rapitori din apa. se stie ca in afara apelor de munte(unde pastravul face legea) procentajul rapitorului este inferior pasnicului. idee este ce iti place sa faci cand mergi la pescuit: spinning-ul presupune miscare, cautarea pestelui, incercarea diferitelor tipuri de naluci,etc pe cand pescuitul la crap presupune asteptare si rabdare. aspectul financiar e si ala o problema, adica pescuitul rapitorilor cu naluci sau muste artificiale este mult-mult mai scump decat stationarul sau plutaritul.
din cate scrii tu aici, eu am impresia ca vrei sa se aprobe idee ca in timis nu ar fi suficient rapitor ca sa te apuci de spinning. ei bine, nu e asa. fiecare rau are rapitorii lui care mentin echilibrul ecologic al apei. ideea e sa-i cauti si sa-ti placa sa umbli dupa ei in loc sa stai pe loc si s-astepti sa miste bambina. :D

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 06 Dec 2004, 14:55

Carlos, eu nu doresc sa-mi confirme cineva de pe forum ca nu prea sunt rapitori in Timis, dimpotriva a-si dori contrariul. Apropo de asteptatul la crap: da este un timp de asteptare dar cand mergi sa plantezi vreo 6 bete la 150 m, dupa cateva ture/zi a 2-a zi ai febra musculara (nu merg cu barca) :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Dec 2004, 15:11

haha
inotul pentru plantarea lansetelor este componenta "sportiva" din expresia " pescuitul sportiv la crap " ? :lol:

razvan m.
veteran
veteran

SUTE DE CRAPI

Mesaj de razvan m. » 06 Dec 2004, 16:19

Ovidiu, spune-mi si mie unde se prind sute de crapi, ca m-as lasa de rapitor :shock:
Daca locu nu este secret, bineinteles. :wink:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns