Timis, Bega, etc. Spinning sau stationar ??
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
@ Ovidiu. Si nu numai
Bineinteles ca fiecare stil de pescuit are frumusetea lui. Cu citiva ani in urma pescuiam la crap pe lacul Surduc, in fiecare weekend + tot concediul. Pina nu am dat de amuri, mi-am zis ca drill mai "tare" decit la crap (autohton) nu este. Si incet-incet am ajuns la salai si artificiale. Acum pur si simplu nu mai am rabdare sa stau cu orele/zilele sa astept trasatura de crap, chiar daca e vorba de unul mare (cel mai mare amur a avut 9 kg si a fost super drillul). Prefer sa iau un bat de spinning, o cutie de silicoane si sa ma plimb pe malul Dunarii, chiar daca nu prind nimic. Evolutie sau involutie?
Ce nu am incercat pina acum e muscaritul, dar o voi face.
Acum pentru mine nu neaparat durata drill-ului conteaza. La salau rar tine mai multe minute. Asteptarea atacului fin, atacul la vobler la 1 m de picior....
Am avut ocazia sa pescuiesc in California, la San Diego (barracuda, rechin mako, bibani de mare). Eu nu am reusit sa prind decit o aratare rosie, cu ochi bulbucati, gura mare plina de dinti, la care localnicii ii ziceau "Rock xxx".
Pai am muncit la el frate pina sa il scot "din fintina", de aratam exact ca si pestele capturat (nu avea mai mult de 2 kg). Asa ca pentru cei care vor si efort fizic, cred ca pescuitul oceanic iti da ocazia sa iti folosesti muschii din plin. Sau somni pe Ebru si moruni in delta Uralului. Senzatia e super, dar parca tot nu as lasa salaii
Bineinteles ca fiecare stil de pescuit are frumusetea lui. Cu citiva ani in urma pescuiam la crap pe lacul Surduc, in fiecare weekend + tot concediul. Pina nu am dat de amuri, mi-am zis ca drill mai "tare" decit la crap (autohton) nu este. Si incet-incet am ajuns la salai si artificiale. Acum pur si simplu nu mai am rabdare sa stau cu orele/zilele sa astept trasatura de crap, chiar daca e vorba de unul mare (cel mai mare amur a avut 9 kg si a fost super drillul). Prefer sa iau un bat de spinning, o cutie de silicoane si sa ma plimb pe malul Dunarii, chiar daca nu prind nimic. Evolutie sau involutie?

Acum pentru mine nu neaparat durata drill-ului conteaza. La salau rar tine mai multe minute. Asteptarea atacului fin, atacul la vobler la 1 m de picior....
Am avut ocazia sa pescuiesc in California, la San Diego (barracuda, rechin mako, bibani de mare). Eu nu am reusit sa prind decit o aratare rosie, cu ochi bulbucati, gura mare plina de dinti, la care localnicii ii ziceau "Rock xxx".

Nu am pescuit niciodata amur si foarte rar (intamplator) crap salbatic. Dar ce zici de drilul la mreana? Si mai ales daca pescuiesti la scobar cu nailon subtire si iti intra o mreana de cel putin 1 - 2 kg. Acolo, intr-adevar dril superb si adrenalina pe masurabogdank scrie:Pina nu am dat de amuri, mi-am zis ca drill mai "tare" decit la crap (autohton) nu este.
Zilele trecute, mai precis vineri, pescuiam la vobler pe Prut, stand pe mal langa o ragalie ce era pe jumatate in apa. La o recuperare a voblerului, ma uitam la el cum evolueaza in apa si, la mai putin de de un metru de varful lansetei, a iesit un clean de sub ragalie si a atacat voblerul.Acum pentru mine nu neaparat durata drill-ului conteaza. La salau rar tine mai multe minute. Asteptarea atacului fin, atacul la vobler la 1 m de picior....
Desi iarna si apa destul de rece, zilele acestea au fost foarte activi clenii.
Trebuie sa recunosc ca nu stiu cum e cu mreana decit din auzite. M-am dus odata special sa prind mreana si am prins un scobar de 1,5 kg. Am vazut in schimb la Dunare un tip (asa "torpilat" ca se tinea de bat sa nu pice in fund) care a facut schi nautic cu o mreana de 4 kg.
Mie imi lipsesc din "palmares" citeva specii interesante din apele noastre. Nu am prins mreana (una la 200g dind la somn - nu se pune), mihalt, pastrav de lac, nu mai spun de sturioni, lipan, anghila. De citiva ani ma pregatesc sa merg la mihalt (se prinde si pe Bega si pe Timis), ba nu am avut cu cine, ba a fost cam "subtire" vremea
Mie imi lipsesc din "palmares" citeva specii interesante din apele noastre. Nu am prins mreana (una la 200g dind la somn - nu se pune), mihalt, pastrav de lac, nu mai spun de sturioni, lipan, anghila. De citiva ani ma pregatesc sa merg la mihalt (se prinde si pe Bega si pe Timis), ba nu am avut cu cine, ba a fost cam "subtire" vremea
- costica_fishing
- veteran
Constientizez ce inseamna un spinning. Imi doresc enorm sa prind si eu ceva, practicand acest stil. Am dat de cateva ori pana acum, schimbat naluci, tot tacamul. Nimic, dar nu ma las. Acum vine iarna si va fi mai greu. La anul cred ca o sa prind si eu. Perseverenta inseamna succes.
Merg la pescuit cu un prieten, cand dau eu cand da el. El nu are deocamdata ce ii trebuie.(scule ma, nu altceva)
Merg la pescuit cu un prieten, cand dau eu cand da el. El nu are deocamdata ce ii trebuie.(scule ma, nu altceva)

@Bogdank , luna Decembrie - Ianuarie e foarte buna de mihalt , daca vrei sa ti imbogatesti palmaresul . Se prind bine pe Dunare ( G.Musca in golful al 2lea si zona Babacaia) , Nera toata zona de la Naidas la vale . Momeala - carasel micut , stilul stationar . Pe Dunare pescuiesti dupa curbe in general , arunci la limita intre curent si statatoare .
Fir intins !
Fir intins !
Multam, Calone
Si ieri tot la G.Musca am fost, la salau bineinteles. De ani de zile merg in zona, nu am vazut niciodata pe cineva prinzind mihalt.
Cit despre morun, se prinde la bat. Am vazut un filmulet facut de niste unguri, pe Ural pe undeva. Prindeau niste "morunasi" de 200-300 kg, la bat (actiune 300-600g), multifilar ca parima pe multiplicator. Ca momeala foloseau crapi de 1 kg sau bucati de avat. Nu mai spun ce se prindea pe acolo (salai, avati, somni) of-of, mai-mai...
Si ieri tot la G.Musca am fost, la salau bineinteles. De ani de zile merg in zona, nu am vazut niciodata pe cineva prinzind mihalt.
Cit despre morun, se prinde la bat. Am vazut un filmulet facut de niste unguri, pe Ural pe undeva. Prindeau niste "morunasi" de 200-300 kg, la bat (actiune 300-600g), multifilar ca parima pe multiplicator. Ca momeala foloseau crapi de 1 kg sau bucati de avat. Nu mai spun ce se prindea pe acolo (salai, avati, somni) of-of, mai-mai...