Timis, Bega, etc. Spinning sau stationar ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Dec 2004, 16:38

Ovidiu, nu pot accepta ideea ca e mai rentabil pescuitul la crap fata de pescuitul la rapitor, bazat pe numarul crapilor, respectiv numarul capturilor de crap din judet, deoarece nu e deloc asa.
Intr-adevar, balti cu crap sunt mai multe decat cu rapitor, dar decat sa dau cateva sute de mii sa prind ciortani si sa stau in mizerie si sa ma lovesc de nesimtirea paznicilor si a patronilor, etc., prefer sa bat malul timisului si al begai si sa dau la vobler, chiar daca am mai putine capturi...

Apropo de plantat, tu cum faci chestia asta, daca nu cu barca? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Re: Timis,Bega,etc. Spinning sau Livebait sau...

Mesaj de Michael » 07 Dec 2004, 08:05

Ovidius scrie: Intrebarea care mi-o pun: se merita oare sa practic acest stil aici in judet ? Cand eu de exemplu prind sute de crapi pe an. Drillul este super mai ales cand plantez la 100-150 m. Daca te loveste un amur, drill de drill
Voi ce parere aveti ? mai ales cei din afara judetului Timis, puneti-va in locul nostru, ce a-ti alege ? Excludem deplasarile in alte judete. :D
Ovidius:In primul rand un anumit stil de pescuit,il practici nu pentru ca se merita sau nu,daca e rentabil sau nu,ci pentru ca esti dependent de el,dupa ce i-ai prins gustul.Daca ai avut vreodata un atac de rapitor,cat de cat mare,la naluca,dupa ce ai simtit adrenalina atacului in direct,cu lanseta in mana,sigur iti va place.
Cat despre sutele de crapi pe care le prinzi tu pe an....poate ar trebui sa revii asupra afirmatiei,nu? :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Dec 2004, 09:16

Pt a fi spinning-ul rentabil, cred ca ar trebui sa renunti la hiper-rentabilitatea pescuitului la crap. :lol:
Eu zic ca nu ai timp sa te perfectionezi la rapitori,"pierzand vremea" dand la pasnici. :!: Eficienta inseamna specializare,... sau tu credeai ca e NOROC :lol: :lol: :lol: .
:evil: ...Fiule, pentru a prinde stiuca, trebuie sa te lepezi de CRAP! :twisted:

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 07 Dec 2004, 11:32

Cu toate ca n-as da drill-ul de crap (salbatic) cu drill-ul cu oricare rapitor din Ro (poate doar pastravul e mai spectaculos), in ultimul timp merg la crap foarte rar, nu-mi mai place sa car dupa mine tot felul de galeti, fainuri,betze, sa-mi bag mainile-n fainuri si alte chestii, nadiri , asteptari..
Spinning-ul e mai curat...merg cu un batz, o trusa de naluci, si m-apuc sa-l caut..
Daca vorbim de "rentabilitate" in pescuitul sportiv, ala nu mai e pescuit, e bussiness

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 07 Dec 2004, 12:11

O sa incerc sa raspund in asa fel incat sa dau raspunsuri pentru toata lumea care a raspuns la acest subiect.
1. Ce insaemna daca se merita.
Timpul care mi-l dedic pt. capturarea crapului inseamna fiecare sambata si duminica din primavara si pana in toamna. Ma intrebam daca se merita sa renunt la acest stil pt. a aborda spinningul care cred eu mi-ar lua destul de mult timp ca sa ma perfectionez.(Oricum am inceput)
2. In pescuitul sportiv nu este cel mai important inotul, nu aceasta doream sa arat ci faptul ca pescuitul la crap nu inseamna doar urmarirea bambinei (kojak :D ) ci si multe altele pe care nu cred ca sunt mai in masura a relata decat de ex: site crap.ro, reviste, etc.
3. Sute de crapi/an nu inseamna foarte mult atunci cand bati baltile ca si mine.
4. Ex de balti unde pescuiesc: Socodor, Cornesti, Alios, Pischia, Sacalaz, Beregsau, Berini, acum 2 ani cel mai des Ghiroda (crap 7 kg) respectiv nr. cel mai mare de ciortani+crapi capturati:22, Sacos.
5. Placerea unui drill la rapitor: simtit, prins pana acum 18 stiuci (15 marlite), 1 avat, 1 salau, bibani mai multi, somn american de ordinul sutelor.
Avat: la Sacos in timp ce agatasem o caracuda, la celalat ac vup se agata mister avat la rama, nici macar nu stiam ce sa intamplat credeam ca e o agatatura.
Dorinta mea este intr-adevar sa pot prinde la artificiale, intrucat e mai activ acest gen de pescuit.
Gata, asta am si vrut o confruntare ca sa ma imbolditi putin. Mersi
Nu uitati ca sunt incepator, pescuiesc doar de trei ani. In primul an plutaream si apoi am trecut pe grund. :D
Poate nu am raspuns chiar la toate intrebarile, scuze.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Dec 2004, 14:30

Ovidu, la punctul 5 vorbesti de drill-ul rapitorului... tu ai prins stiucile alea la pestisor nu la artificiale.
Cand pescuiesti la artificiale, adrenalina creste din momentul atacului pe care-l simti in bat, dupa care urmeaza drill-ul. Cand are loc atacul, simultan are loc si explozia de adrenalina, dupa care, in timpul drill-ului se mai calmeaza, functie de peste...
Deci daca prinzi rapitor pescuid stationar, drill-ul efectiv nu e cu nimic mai spectaculos
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Dec 2004, 14:36

haideti sa diferentiem atacul de drill

atacul rapitorului face "toti banii", ca e live :lol:
la drill-ul conteaza in fond sculele pe care le ai, cu echipament UL un drill cu un peste de 1 kg poate fi mai interesant decat un drill cu un crap de 5 kile dar cu pari de lansete si fir de 35

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 07 Dec 2004, 15:01

De acord cu tine danr. Apropo de crapul de 7 kg l-am prins la fir de 20, chiar vorbeam singur, emotii, etc. Restul lansetelor le aveam pe fir de 30 si i-mi spuneam: Numai la asta de 20 sa nu ma loveasca unul mare (nici macar nu era fir de firma) insa nou, cumparat cu o zi inainte. :D

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 07 Dec 2004, 15:01

Dane,

In legatura cu atacul ai dreptate, cu drill-ul imi mentin parerea (mai ales ca nu prea dau cu pari la crap)...rapitorul intotdeauna oboseste mai repede decat crap-ul, deci cel putin ca durata pana-l obosesti si la schimbarile de ritm si sprinturi crapul e mai tare..vorbesc de ala salbatic, in balti n-am pescuit crap niciodata dar am auzit ca e mult mai puturos
Dar, cum ai spus, un echipament UL schimba multe bineinteles

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Dec 2004, 15:07

da crapul e mai rautacios si are plecarile pe care rapitorii nu le au... :lol:
de asta e o placere sa te nimeresti cu jig-ul unde trebuie cateodata :twisted:

Scrie răspuns