Timis, Bega, etc. Spinning sau stationar ??

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 07 Dec 2004, 15:20

Bogdans, daca te referi la acelasi tip de crap ai dreptate. Apoi depinde si de pofta lui de mancare si activitatea lui. Am intepat crap la o distanta de aprox 70 m care imediat dupa intepatura a sarit in sus. Nervos tare, a inceput lupta. Am vazut odata cum la un pescar i se termina-se firul de pe mulineta si alerga de-a lungul malului cu batul in mana, pur si simplu nu putea sa controleze pestele. Pana la urma a invins crapul. :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Dec 2004, 15:49

sustin parerea lui carlos.

parerea mea: atac + drill = adrenalina 100%
numai drill => adrenalina <100%

si, intra-adevar, atacul si drill-ul unui pastrav de 2-3 kg pe un echipament de L, nu neaparat UL nu poate fi egalat !!! cel putin pt. mine.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 07 Dec 2004, 15:50

Ei Carlos, aia-i alta mancare de peste :lol:

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 07 Dec 2004, 16:00

Daca prind pastravi de 2-3 kg/buc, macar pe jumatate din cati crapi prind pe an, promit ca-mi schimb stilul. Pana atunci cred ca o sa combin cele 2 stiluri. :D

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Dec 2004, 16:22

@Ovidius -Cred ca tocmai ai fost botezat ca spinner.Din moment ce ai primit botezul, destinul tau nu mai poate fi schimbat. :D
Tot ce trebuie sa mai faci acum e sa lansezi corect, sa mulinezi constant sau cu ruperi de ritm, sa alegi naluca potrivita si sa INSISTI pana apar rezultatele. In fond asta si vrei, sa prinzi nu?! :cry: Eu unul sant convins ca vei prinde, si sti de ce? Pt ca iti doresi prea mult asta! Cred ca asta e si secretul reusitei. :!:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 07 Dec 2004, 20:39

adilucu scrie:sustin parerea lui carlos.

parerea mea: atac + drill = adrenalina 100%
numai drill => adrenalina <100%

si, intra-adevar, atacul si drill-ul unui pastrav de 2-3 kg pe un echipament de L, nu neaparat UL nu poate fi egalat !!! cel putin pt. mine.
Fiind vorba de drill si adrenalina aferenta pot spune ca orice drill are farmecul lui si e greu intr-un fel sa faci comparatii daca nu e adus totul la numitor comun.
Dar nu poti compara un drill la crap de 10kg. sa zicem cand pescuiesti cu fir ce rezista la 10-20kg.(sau mai mult)carlig forjat nr.2-4 cu un drill cu acelas peste dar folosind fir de 2-3kg. rezistenta si un carlig neforjat nr.8-10.
Conteaza in acelas timp batul,calitatea lui,lungimea si finetea reglajului mulinetei folosite.Si e una drill-ul sa fie facut din barca si alta de pe mal.
Am avut norocul ca un drill(dintre multe altele) sa-mi ridice nivelul adrenalinei la maximum si in plus sa nu fiu in stare fizic mai mult de o jumatate de ora sa pot pescui.
Pescuiam in Trinity River la jig 1/16oz.pe carlig neforjat EAGLE CLAW nr.6-8 cu FIRE LINE de 4lb.(1,8kg.)rezistenta,leader fluorocarbon tot de 4lb.,bat TRABUCCO EXXON POWER BOLO 500(5m.) si intamplator am agatat pe dinafara un garr xxx (peste aligator).Initial am crezut ca am agatat o buturuga si am incercat tragand numai de fir sa rup leader-ul,cand "buturuga" a inceput sa se miste.
Cronometrat ,cu o gramada de pescari stransi in jurul meu,drill-ul a durat 2 ore si jumatate;dupa o ora prietenul meu brasovean la origine cu care venisem la pescuit s-a plictisit sa astepte cu minciogul pregatit si si-a continuat pescuitul.
Am vazut pestele de doua ori la suprafata,peste 1,5m. si cred mult peste 20kg.,l-am adus sub varful batului de cel putin 15 ori dar nu am putut sa-l apropii de minciog si in final nodul de la carlig a cedat.
Degetele mainii drepte amortisera,iar mana imi tremura ,de aceea nu am fost in stare sa reiau pescuitul decat dupa mai mult de o jumatate de ora.
Am mai agatat in aceeasi zi un peste si mai mare ,probabil PADDLE xxx
ce insa a plecat ca un submarin fara ca eu sa pot face nimic decat sa ascult caraitul mulinetei urmarind cat fir mai am pe DAIWA CAPRICORN urmand acelas deznodamant leader-ul rupt la nodul de la carlg.
In acelas Trinity River cu un bat de 4m. facut de mine pe blank de fly fishing ALL STAR TITANIUM tot cu fir de 4lb.si jig 1/16oz., dupa un drill de 45 minute am prins si eliberat un PADDLE xxx de 15kg.
Ma intreb cat de mare putea fi cel ce nu m-a tinut de vorba si numai imi lua fir de pe mulineta fara sa poata fi oprit (de obicei am pe mulineta 300yds.-274m.-de FIRELINE).
Daca anul acesta nu se mai poate va doresc macar la anul sa aveti parte de un drill de 2,5 ore si sa-mi spuneti dupa aceea parerea voastra.

Numai bine.... si la alegeri,

Jean Scurtu

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Dec 2004, 01:25

Ovidius scrie:Daca prind pastravi de 2-3 kg/buc, macar pe jumatate din cati crapi prind pe an, promit ca-mi schimb stilul. Pana atunci cred ca o sa combin cele 2 stiluri. :D
Daca prinzi 10 de astia intr-un an, deja esti maestru emerit. Io n-am prins pana acu' de 2-3 kg.

Parerea mea.

@bogdans.
Domnule, plusul asta de independenta pe care ti-l ofera pescuitul cu naluci a fost unul din argumentele pentru spinning. Nu tu calabalac, nu tu 7 galeti de graunte, o zi de nadit, o juma de zi de intins sculele si inca o jumate pt strans. Numai o lanseta si naluci cate intra-n buzunare. Ceva mai dinamic.
Parca si stilul de viata ne impinge catre asta. Vorba unui clasic "timpul nu mai are rabdare".

Iar echipamentul UL face toti banii. Daca apa nu curge prea rapid, plumbul peste 7-8 g mi se pare inutil

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 08 Dec 2004, 18:39

[quote="Ovidius"]De acord cu tine danr. Apropo de crapul de 7 kg l-am prins la fir de 20, chiar vorbeam singur, emotii, etc. Restul lansetelor le aveam pe fir de 30 si i-mi spuneam: Numai la asta de 20 sa nu ma loveasca unul mare (nici macar nu era fir de firma) insa nou, cumparat cu o zi inainte. :D[/quote]
salut!am gasit tarziu "dilema" ta.te asteptai ca mustaciosul de 7, sa puna gura la 30,cata inocenta!cu 6 lansete pe mal,plantate la 150m(!?) ESTI APROAPE TERMINATOR.la mine asta se cheama haloºeala.fara exagerare pui in pericol specia.daca vrei adrenalina si in egala masura cantitate,ca sa nu mai spun de finete,achizitioneaza o bolognesa de 5-6 m ,o mulineta de calitate si faci un pescuit de finete cu fire sub 0,20.o sa vezi ca e arta.nu mai spun ca o sa prinzi in mod sigur si peste mai mult.cu spinning-ul e greu sa te prosteasca cineva,e chestie de temperament,trebuie sa ai stofa,dar nimic nu e imposibil.in plus ai satisfactia ca prinzi un peste inteligent.ai vazut oaie mai isteata decat lupul?baga-te pe bolognesa si iti garantez ca nu vei regreta.
walleye

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 11 Dec 2004, 15:26

Pentru cine a uitat, site-ul acesta se numeste www.rapitori.ro

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 13 Dec 2004, 08:33

As dori si eu un raspuns la intrebarea:Care drill e mai "mai"?cind ai "agatat" la naluca un pastrav de 1kil,sau ai "intepat" un crap de 1kil??

Scrie răspuns