Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
T.Adrian
- veteran

-
Atat strapii cat si clenii au fost prinsi pe Neajlov in padure la apa de maxim 1 - 1.5 m.
Banuiesc ca strapii aia, dupa ce au mai crescut putin (pentru ca i-am eliberat), s-au dus la vale spre apa mai mare.
Si eu am fost surpins ca am luat strapi in zona de clean, dar nu mi-a parut rau
PS: oricum, din ce am observat, strapii chiar au o slabiciune pentru crankurile mici (am prins mai multi strapi la voblere decat la gume, probabil si din cauza ca dau cu gume de 8 cm minim

)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
-
jonah
- veteran

Voblere exceptionale aceste bug-eye-uri !!

Ilie (elias ) a fost pentru mine sursa de inspiratie

.respect!
-
Fario_nebunu
- veteran

E inacceptabil ca ANPA sa nu aiba stand la targ si sa nu poata elibera permise contra-cost celor ce doresc! Daca eram ministrul agriculturii il eliberam urgent din functie pe sclavul ala de Manaila, asa-zosul director al agentiei lui peste prajit! In orice tara civilizata din lume gasesti permise la benzinarii, chioscuri de presa, magazine de sport...la noi nici macar la sediul central al agentiei, nici macar la marile targuri de profil! Dar ne miram ca 80% din pescari sunt fara permis...de parca s-ar gasi permise peste tot si noi, ai naibii sa fim, din viciu si rautate nu vrem dom'le sa dam aia 30 de lei! Ptiu, mi e scarba de institutia asta, de manaila, de cei care il patroneaza. Cred ca anul asta braconaj scrie pe mine.
-
T.Adrian
- veteran

-
Apropos de braconaj, stie cineva exact cat e amenda, si daca au voie sa iti confiste sculele de pescuit?
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
-
Fario_nebunu
- veteran

T.Adrian scrie:Apropos de braconaj, stie cineva exact cat e amenda, si daca au voie sa iti confiste sculele de pescuit?
Ma tem ca da. Ba mai mult, teoretic iti pot confisca si masina cu care ai venit la apa (obiect ce serveste la comiterea infractiunii). De aceea, sfatul dat de mine ca vechi braconier e sa iei scule ieftine la tine, chinezarii (doar carligul si firul sa fie de calitate) si sa vii cu tren, autobuz sau bicicleta (o poti camufla).
-
D_ali
- veteran

Ma tem ca da. Ba mai mult, teoretic iti pot confisca si masina cu care ai venit la apa (obiect ce serveste la comiterea infractiunii). De aceea, sfatul dat de mine ca vechi braconier e sa iei scule ieftine la tine, chinezarii (doar carligul si firul sa fie de calitate) si sa vii cu tren, autobuz sau bicicleta (o poti camufla).
...mare figura mai esti

-
fanelul
- veteran

Sper ca glumesti....
Art. 58. - Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:
a) pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale;
b) neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;
c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
d) pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.
Art. 59. - Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:
a) prinderea salmonidelor cu mâna;
b) pescuitul salmonidelor cu momeli naturale;
c) pescuitul cu mai mult de 3 muşte artificiale în apele salmonicole;
d) reţinerea de către o singură persoană care practică pescuitul recreativ/sportiv a mai mult de 10 bucăţi/exemplare/zi, în total, din speciile de păstrăv, lipan şi coregon în apele de munte sau a mai mult de 5 kg de peşte/zi din zona colinară şi de şes, cu excepţia cazului în care s-a pescuit un singur exemplar a cărui greutate depăşeşte 5 kg;
e) mutarea, deteriorarea sau distrugerea din culpă a semnelor indicatoare.
f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.
Si:
Art. 64. Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
a) nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz;
b) pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală;
c) pescuitul sturionilor ......
g) pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie;
RX6 & Daiwa SS owner!
-
boistean
- veteran

-
T.Adrian scrie:Apropos de braconaj, stie cineva exact cat e amenda, si daca au voie sa iti confiste sculele de pescuit?
Art. 66. - (1) Sunt supuse ridicarii in vederea confiscarii uneltele si ambarcatiunile de pescuit, animalele, mijloacele de transport, armele de foc si orice alte bunuri care au fost folosite la savarsirea infractiunilor.
-
Fario_nebunu
- veteran

boistean scrie:
Art. 66. - (1) Sunt supuse ridicarii in vederea confiscarii uneltele si ambarcatiunile de pescuit, animalele, mijloacele de transport, armele de foc si orice alte bunuri care au fost folosite la savarsirea infractiunilor.
Rezulta clar ca ti se poate confisca masina, caruta cu cai, magarul, motocicleta, bicicleta, cainele care te insoteste si te ajuta sa braconezi (sarind in apa si prinzand crapul sau stiuca ce depune icre langa mal), pistolul folosit spre a dispersa echipele de control etc. De fapt ar trebui sa aiba voie inspectorii ANPA si politia sa ii dezbrace la piele pe braconei, sa le ia hainele si sa ii trimita asa acasa!