Suspendarea aplicarii HG nr.1016/2008
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- micuticalos
- utilizator nou
Suspendarea aplicarii HG nr.1016/2008
Daca poate cineva sa imi trimita un numar de dosar de judecata aflat pe rolul instantelor judecatoresti, la orice nivel, deschis de orice Asociatie de pescari sportivi afiliata la AGVPS privind "cerere de suspendare a aplicarii H.G. nr.1016/2008 " cu referire la aceste taxe(dijme) pe care statul incearca sa le ia de la pescarii sportivi, in mod abuziv, ilegal, neconstitutional.
Solicit acest lucru in numele AVPS Toplita, jud.Harghita, in calitate de vicepresedinte a acesteia pentru a depune si noi o cerere de interventie in nume propriu, stiind ca mai multe asociatii din tara au obtinut hotarari judecatoresti de suspendare a aplicarii acestor acte normative date de guvern ca o bataie de joc adusa tuturor pescarilor sportivi din Romania.
Ieri a avut loc la AGVPS reuniunea cu toti directorii de asociatii afiliate unde s-a dezbatut aceasta problema de actualitate si in prezenta reprezentantilor ANRP, ADS si a a ministerului, s-a adus la cunostinta asociatiilor ca Ministerul Finantelor a suspendat colectarea acelor taxe cu titlu de psecuit si pana la o noua reglementare permisele de pescuit sportiv pentru anul 2009 se elibereaza in continuare de catre Asociatii.
Solicit acest lucru in numele AVPS Toplita, jud.Harghita, in calitate de vicepresedinte a acesteia pentru a depune si noi o cerere de interventie in nume propriu, stiind ca mai multe asociatii din tara au obtinut hotarari judecatoresti de suspendare a aplicarii acestor acte normative date de guvern ca o bataie de joc adusa tuturor pescarilor sportivi din Romania.
Ieri a avut loc la AGVPS reuniunea cu toti directorii de asociatii afiliate unde s-a dezbatut aceasta problema de actualitate si in prezenta reprezentantilor ANRP, ADS si a a ministerului, s-a adus la cunostinta asociatiilor ca Ministerul Finantelor a suspendat colectarea acelor taxe cu titlu de psecuit si pana la o noua reglementare permisele de pescuit sportiv pentru anul 2009 se elibereaza in continuare de catre Asociatii.

La sfatul de taina al AGVPS-istilor se insista pe teza recunoasterii vechilor contracte cu CNAFP. Chiar acum am fost sunat de la MAPDR si convocat pentru vineri la Comisia de dialog social ce va avea loc vineri la ora 11,30 pentru a aduce amendamente la OUG 23/2008. Din start propunerile ANPA vof fi respinse de FNPSR pe motivele pentru care am cerut demisia presedintelui Buksz. Inca mai aveti timp sa faceti propuneri (daca va intereseaza). Le putem sustine in Comisie.
- micuticalos
- utilizator nou
Reprezentantul ministerului a aratat ca finantele eliberaza la incasarea sumelor tot felul de chitante cu tot felul de mentiuni, ba ca este autorizatie de pescuit, ba ca este taxa de autorizare, ba ca este taxa de licentiere, normele nefiind clare, si acest individ, imi scapa numele, a spus in plenul sedinte ca s-a solicitat oprirea incasarii acestor taxe pana la noi reglementari. Asta stiu precis
Si marmota invelea ciocolata-n staniol... Pana la noi reglementari vreti sa mai mancati si voi un os...si nu stiti cum sa faceti. Incredibilmicuticalos scrie:Reprezentantul ministerului a aratat ca finantele eliberaza la incasarea sumelor tot felul de chitante cu tot felul de mentiuni, ba ca este autorizatie de pescuit, ba ca este taxa de autorizare, ba ca este taxa de licentiere, normele nefiind clare, si acest individ, imi scapa numele, a spus in plenul sedinte ca s-a solicitat oprirea incasarii acestor taxe pana la noi reglementari. Asta stiu precis

Re: Suspendarea aplicarii HG nr.1016/2008
micuticalos scrie:Daca poate cineva sa imi trimita un numar de dosar de judecata aflat pe rolul instantelor judecatoresti, la orice nivel, deschis de orice Asociatie de pescari sportivi afiliata la AGVPS privind "cerere de suspendare a aplicarii H.G. nr.1016/2008 " cu referire la aceste taxe(dijme) pe care statul incearca sa le ia de la pescarii sportivi, in mod abuziv, ilegal, neconstitutional.

Fir intins!;-)
Initial zicea:
Ce-mi plac intrigile astea! Parca am fi in romane politiste si ar trebui sa descoperim ce scrie printre randuri!
Mai ai chestii de-astea pe care le stii sigur? Ca poate te convingem noi de contrariu!
Dupa putina scuturatura a dat-o la intors:micuticalos scrie:in prezenta reprezentantilor ANRP, ADS si a a ministerului, s-a adus la cunostinta asociatiilor ca Ministerul Finantelor a suspendat colectarea acelor taxe cu titlu de psecuit si pana la o noua reglementare permisele de pescuit sportiv pentru anul 2009 se elibereaza in continuare de catre Asociatii.
Adica nu mai e suspendata, ci doar s-a cerut suspendarea! A uitat sa spuna ca Ministerul Finantelor a raspuns ca legea e in vigoare si ei sunt obligati sa incaseze, nu pot sa se opreasca fiindca o cere un " individ".micuticalos scrie: si acest individ, imi scapa numele, a spus in plenul sedinte ca s-a solicitat oprirea incasarii acestor taxe pana la noi reglementari. Asta stiu precis.
Ce-mi plac intrigile astea! Parca am fi in romane politiste si ar trebui sa descoperim ce scrie printre randuri!

Mai ai chestii de-astea pe care le stii sigur? Ca poate te convingem noi de contrariu!
Intradevar informatia este corecta .micuticalos scrie: Ieri a avut loc la AGVPS reuniunea cu toti directorii de asociatii afiliate unde s-a dezbatut aceasta problema de actualitate si in prezenta reprezentantilor ANRP, ADS si a a ministerului,
AJVPS-Hunedoara a inaintat un memoriu prin care solicita 4 chestii :
1) Eliberarea permiselor de catre AGVPS.
2) Contra valoarea permiselor sa revina AJVPS-urilor .
3) AGVPS sa fie recunoscut prin Lege ca unic reprezentant al pescarilor .
4) Revenirea la vechile contracte intre AGVPS si CNAFP.
- micuticalos
- utilizator nou
Care os? Se pare ca toti vrem sa fim sefi?? Dar va ganditi careva la pescarii amarati care poate prind un peste ca sa aiba ce manca??Sau credeti careva ca AVPS-urile vor neaparat sa aiba in custodie si pescarii? Neaparat? Va inselati amarnic. Cel putin din punctul meu de vedere. Cine va avea in grija apele? Jandarmii???!!!!! Politia? care si asa are problemele ei? Agentia Nationala nou infiintata? Este interesant de observat, la noi, la romani, ca daca avem ceva care functiona... trebuie neaparat sa desfintam acest ceva.Esta o boala nationala. Cine va gestiona fondul national piscicol? Aveti vreun raspuns? Puteti careva sa imi spuneti ce se va intampla cu toate apele de munte in care s-au facut populari cu pastravi, s-au facut cascade,. s-au pazit fonduri ptr. si de catre pescarii unei asociatii, fonduri care de maine vor fi macelarite de catre toti cei care vor achita la Finante o suma modica cu tilu de taxe(sau vor fi scutiti fiind handicapati, pensionari, etc.)??? si mai ales in fondul administrat de Romsilva??? Vorba unuia de la Divertis "Cetateni ganditi!"