Suspendarea aplicarii HG nr.1016/2008

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aditoader » 18 Feb 2009, 20:20

apsalba scrie::D

La sfatul de taina al AGVPS-istilor se insista pe teza recunoasterii vechilor contracte cu CNAFP. Chiar acum am fost sunat de la MAPDR si convocat pentru vineri la Comisia de dialog social ce va avea loc vineri la ora 11,30 pentru a aduce amendamente la OUG 23/2008. Din start propunerile ANPA vof fi respinse de FNPSR pe motivele pentru care am cerut demisia presedintelui Buksz. Inca mai aveti timp sa faceti propuneri (daca va intereseaza). Le putem sustine in Comisie.
Altele in afara de astea?
" 1. Campanie de informare a pescarilor sportivi privind infiintarea de asociatii de pescari sportivi ca solutie a conservarii si protejarii resurselor acvatice vii;
2. Infiintarea de federatii regionale pe bazinele hidrografice, asa cum sunt ele cartografiate la nivel national."
:roll:
ar mai fi asa:
1. Sa nu se mai concesioneze asociatiilor TOATE bazinele piscicole naturale dintr-un judet, pe toata lungimea cuprinsa intre limitele judetului. Astfel vor putea pescui pe anumite sectoare si pescarii care nu sunt membrii ai unei asociatii;
2. Asociatiilor sa li se impuna ca regula in activitatea de administrare a sectoarelor concesionate din bazinele piscicole naturale , acordarea reciprocitatii intre asociatii (in amenajarile piscicole numai daca doresc, pe baza de protocol intre asociatii);
3. Asociatiile carora li s-a aprobat administrarea unor zone din bazinele piscicole naturale sa delimiteze prin marcaje vizibile aceste zone! Pe aceste zone asociatia sa permita si accesul pescarilor care nu fac parte din asociatii contra unei taxe sau a unui abonament care sa fie in concordanta cu ceea ce asociatia a investit in rav;
4. Sa se completeze OUG 23/2008 art.2, dupa pct.27, cu sintagma pescar sportiv sau pescar amator (mai bine cu ambele expresii, pentru fiecare specificandu-se ce reprezinta);
5. Permisul de pescuit sa fie valabil pe tot teritoriul tarii, sa poata fi procurat si din alte locatii nu numai de la punctele de lucru ANPA iar taxa de eliberare a acestui permis sa poata fi platita si in alte locuri: oficii postale sau benzinarii. Permisul sa poata fi achizitionat si pe fractiuni de an, de ex. lunar, trimestrial, semestrial sau anual iar valabilitatea sa nu mai fie calendaristic (intre 01.01. - 31.12) ci anual adica cum este la RCA sau la rovineta;

Ar mai fi si altele dar deocamdata mai las si pe altii! :wink:
Fir intins!;-)

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Feb 2009, 20:57

micuticalos scrie:Ieri a avut loc la AGVPS reuniunea cu toti directorii de asociatii afiliate unde s-a dezbatut aceasta problema de actualitate si in prezenta reprezentantilor ANRP, ADS si a a ministerului, s-a adus la cunostinta asociatiilor ca Ministerul Finantelor a suspendat colectarea acelor taxe cu titlu de psecuit si pana la o noua reglementare permisele de pescuit sportiv pentru anul 2009 se elibereaza in continuare de catre Asociatii.
Daca asociatiile vor sa elibereze in continuare permise de pescuit ... ar trebui sa inceapa cu anul 2007. In acel an am platit AJVPS-ului si cu toate asta nu am primit permisul.
Iar in anul 2008 am mers la o asociatie membra FNPSR ... si la ei am platit cit mi s-a cerut ... si nici de la ei nu am vazut permis.

Sper totusi ca asociatiile sa nu mai reuseasca sa tina pescarii departe de permisele de pescuit. Trista realitate e ca presedintilor de asociatii le "tremura miinile" cind trebuie sa scoata banii din cont si sa plateasca permisele pentru membrii cotizanti ... e mai "comod" si profitabil sa obtina suspendari in justitie, sa tergiverseze si sa se bucure in taina de banii adunati. Nimeni nu pune problema ca permisul de pescuit da calitatea de pescar (asa cum era in legislatia veche) ... si in consecinta in anul 2008 in Romania au fost citeva sute (maximum 2-3 mii) de practicanti ai pescuitului recreativ/sportiv.
Pariem daca vreti ca AGVPS-ul n-a avut nici unul in 2008. :wink: Asta ar insemna autodesfiintare ... si ei ne vorbesc de continuitate. :twisted:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Feb 2009, 21:45

micuticalos scrie:........................ pana la o noua reglementare permisele de pescuit sportiv pentru anul 2009 se elibereaza in continuare de catre Asociatii.
Ce fel de permise :roll: vindeti voi daca ANPA inca nu le-a tiparit ? :twisted:
Iar inselati oamenii cu acele carnetele verzi ?
In ce lege sunt reglementate carnetelele voastre verzi ? Unde scrie ca poti merge la pescuit numai in baza lor ? :shock:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Feb 2009, 08:09

micuticalos scrie: Avem ape de munte inchiriate in care facem populari, facem cascade, organizam concursuri(inclusiv la copca pe raul Mures!!)
Pe bune? Inchiriate de la cine? De la RNP? Nu pot sa cred ca n-ai aflat ca s-a modificat legislatia si RNP nu mai are nici o apa, deci contractele voastre sunt nule de drept. Asa ca, eventual, poti spune "aveam ape de munte". Oricum, pentru cultura ta generala, afla de azi ca pescarii nu merg sa pescuiasca ape, ci merg sa pescuiasca pesti, adica, asa cum zice in lege, resursa acvatica vie! Aveti? N-aveti!
Nu-i bai mare!
Da' zici "facem cascade". Cand le faceti? Azi? Ca vad ca o dai la prezent. Sau veti face? Sau ati facut? Mai exact, dar exact, ca doar esti mega vicepresedinte de asociatie, cate cascade podite a construit asociatia voastra in ultimul an? (adica in 2008) (nu trisa ca sunt pe aci unii care stiu raspunsul!)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Feb 2009, 08:12

micuticalos scrie: Sin in aceste conditii nu accept ca cineva sa ne considere CONTRIBUABILI, am masina mi-am platit taxa de inmatriculare cu varf si indesat, dar sa aud ca unii dintre noi (PESCARI SPORTIVI?) au idei ce contravin normalului??
aci ai venit cu o idee interesanta: deci ai platit taxa de inmatriculare? Foarte bine! Bravo tie! Te-a obligat cineva sa te inscrii intr-o asociatie de posesori de masini? Nu!
Pai asta vrem si noi, sa platim taxa de pescuit si sa nu ne oblige nimeni sa ne inscriem intr-o asociatie de pescari. Sa fie dreptul nostru liber consimtit daca ne asociem au ba cu alti pescari!

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 19 Feb 2009, 08:34

Ape nu primesc, pecarii nu mai vor in asociatii, chiar vreti sa ramana ca vai de ei, trebuie ajutati ! :D :D

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 19 Feb 2009, 09:33

aditoader is bune propunerile ... dar acum serios , inca suntem la faza de propuneri :shock: aoleo :?

Ioan S. "Ce fel de permise vindeti voi daca ANPA inca nu le-a tiparit ? "

cred ca acelasi permis pe care vinde si ANPA :D stii care nu exista :D bah suntem rasul lumii , in Romania se poate vinde ceva ce nu exista :D :D nu mai e o tara ca asta ... toate lumea vinde permise de pescuit ne existente , ceh ca nu exista dar poate nici nu va fi daca e adevarat ca ANPA a retras comanda de tiparire ... dar se poate vinde ... legal ... :D :D :D :D

... nu paria, sau hai sa facem pariu ca eu am avut de la AGVPS acel permis ANPA pe 2008 ... dar probabil a fost putine AGVPSuri sau numai unul care a tinut de cuvant ca se da si asta ...

e mare bai in tara asta, de parca toate lumea trage de timp , parca nimeni nu vrea sa fie rezolvat problema, nu stiu ce sa cred dar am impresia ca ce se pregateste va depasi toate asteptarile si rezultatul o sa puta si mai rau ca vechea supa cu asociatii ...

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 19 Feb 2009, 10:11

aditoader ne spune :
1. Sa nu se mai concesioneze asociatiilor TOATE bazinele piscicole naturale dintr-un judet, pe toata lungimea cuprinsa intre limitele judetului. Astfel vor putea pescui pe anumite sectoare si pescarii care nu sunt membrii ai unei asociatii;
- corect , degeaba sunt intr-un judet 5 000 pescari liberi si 10 pescari fac o asociatie si isi revendica toate apele - cei 5 000 de pescari vor fi liberi sa pescuiasca pe apele asociatiilor....oricum la noi in judet ape libere, nerevendicate nu cred ca au fost nicicand , cred ca sociatiile isi disputa chiar si aceleasi ape ...nu stiu cu ce se ocupa pe acele ape , dar , ciudat , de neinteles ..oricum peste nu prea se gaseste in nici una.........

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 19 Feb 2009, 10:31

@ miculticalos
nu-mi vine sa cred ca citesc asa ceva dupa luni(ani) de dezbateri pe subiectele astea...
Sunt de acord ca legea are lacune, dar sa spui ca doar avps-urile ar trebui sa elibereze permise de pescuit e strigator la cer. Cand sa fim in rand cu lumea vii si strigi ca vrei sa fie obligatorie asocierea. Chiar si d-l Popescu spune (chiar daca gandeste altfel) ca vrea ca asocierea sa fie libera... si el chiar vrea sa va inlocuiasca.
Aveti ape inchiriate sau cum ai spus, asa cum are si ajvps arad, filiala ineu; din gura au ape in administrare, dar nu pot sa ne arate un document valabil care sa ateste acest lucru.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 19 Feb 2009, 10:37

@_sanya,eu am avut permisul anpa, de la aps abramis giurgiu,si de la ajvps oltenita nu !

Scrie răspuns