Suspendarea aplicarii HG nr.1016/2008
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu personal am sa platesc taxa de 30 de lei la trezorerie. Mi se pare o suma echitabila fata de cei 210 lei cat am platit pt. 2008 la AJVPS Cluj. Diferenta este de 180 lei, suma incasata pt. care "tovarasii" de la AJVPS nu au facut absolut nimic; sa nu mai zic de populari, dar macar sa protejeze membrii platitori de braconierii care erau de doua ori mai multi.
Iar cat despre "profesionalismul" ministrului Ilie Sarbu , de care amintea cineva ca este "fruntas" AGVPS, sa nu uitati ca a fost ministrul agriculturii prin 2004 , in vremea cand delta a fost in "arenda" lu' Bombonel si a lu' Bitner.
Fir intins.
Iar cat despre "profesionalismul" ministrului Ilie Sarbu , de care amintea cineva ca este "fruntas" AGVPS, sa nu uitati ca a fost ministrul agriculturii prin 2004 , in vremea cand delta a fost in "arenda" lu' Bombonel si a lu' Bitner.
Fir intins.
Pai platim valoarea din legea care este in vigoare la data platii. Nicio lege nu se aplica retroactiv. In interviul luat inginerului Zgarci de la ANPA MM, omul nu a sspus nimic despre modificarea taxei de pescuit pentru 2009, ba din contra a amintit de tarifele de 30 lei pentru salariati, 100 lei pentru elevi, pensionari etc si de cele de 0 lei pentru handicapati si alti amarati. A subliniat ca pentru obtinerea permiselor reduse trebuiesc aduse documente jusdtificative.lucky_51 scrie:Taxa de 30 lei la trezorerie, dar din moment ce a fost nevoie de aprobarea bugetului de stat dupa cum spun unii cine stie ce pret vom plati pentru permis ?![]()
![]()
Sal Eugen!Eu zic sa mai corectezi o data!feugen scrie:Asa este... 10 lei pentru elevi, studenti, pensionari si nu 100lei. Am incercat sa modific... insa nu am fost lasat ca s-a raspuns deja.mircea13 scrie:Salut feugen. Corecteaza ca nu e 100 lei ci 1o lei.Daca citesc unii care nu stiu o ia de buna si nu e corect. Numai bine. Mircea13

Art. 4
(1) Cuantumul taxelor de autorizare este de:
...................
g) 30 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv, incepand cu data de 1 ianuarie 2009;
h) 10 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru elevi si studenti, incepand cu data de 1 ianuarie 2009;
i) 10 lei pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru persoanele cu handicap usor si mediu si gratuit pentru persoanele cu handicap grav, incepand cu data de 1 ianuarie 2009.
(2) Eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru pensionari si veterani de razboi este gratuita
Scuze de completare dar cred ca pensionarii trebuie sa cunoasca acest lucru. Dar daca vor vrea sa plateasca la trezo nu cred ca se va opune cineva

Fir intins!;-)
Ca de obicei aveti dreptate. M-am gandit la pustiul meu ca este elev, am asociat cu studentii, iar de pensionari am bagat "din oficiu" evident gresind.
Acum daca tot m-am apucat sa postez... am si eu o nelamurire privitor la cei care beneficiaza de gratuitate. Noi astia care suntem "indreptatiti" sa platim putem pescui in baza chitantei de la trezorerie... ce pisici fac cei care nu au ce plati? Ei nu au cum sa dovedeasca faptul ca nu beneficiaza de permis ca nu s-a tiparit...
deoarece lor le lipseste acea chitanta. Intrebarea asta am pus-o total aiurea deoarece nu este cazul meu... insa este interesant de stiut.
Acum daca tot m-am apucat sa postez... am si eu o nelamurire privitor la cei care beneficiaza de gratuitate. Noi astia care suntem "indreptatiti" sa platim putem pescui in baza chitantei de la trezorerie... ce pisici fac cei care nu au ce plati? Ei nu au cum sa dovedeasca faptul ca nu beneficiaza de permis ca nu s-a tiparit...

Da, este o problema. Oricum eu deocamdata nu pot sa iau de baza ce a spus un inspector piscicol la un post tv local! Chestia asta trebuie sa apara oficial pe site-ul anpa. Dar sa zicem ca este asa. Daca pentru cei care platesc la trezo taxa integrela (30 lei) exista posibilitatea sa pescuiasca in baza chitantei, atunci pentru cei care platesc diminuat (10 lei) si pentru cei care beneficiaza de gratuitate ar trebui sa se aplice art. 6 din HG 1016/2008:
"La eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru elevi, studenti, persoane cu handicap, pensionari si veterani de razboi se vor prezenta actele doveditoare ale situatiei acestora".
Si pentru orice eventualitate ... o copie a HG 1016.
Dar poate permisele se vor elibera mai repede si nu va mai fi nevoie...

"La eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru elevi, studenti, persoane cu handicap, pensionari si veterani de razboi se vor prezenta actele doveditoare ale situatiei acestora".
Si pentru orice eventualitate ... o copie a HG 1016.
Dar poate permisele se vor elibera mai repede si nu va mai fi nevoie...

Fir intins!;-)