Fario_nebunu scrie:Ma gandesc sa o iau cu mine la biserica odata cand merg la slujba si dupa aia, sa il rog pe parinte sa dea cu niste agheazma pe ea. Stiu destui pescari si vanatori care cand vine popa cu boboteaza platesc ceva in plus ca sa le stropeasca si ustensilele.
Dar mai fario_nebunu tu te duci la prins pesti sau la prins ingerasi

de vrei sa iti dea popa cu aghiazma peste bete. Poate iti da din greseala si peste betele "alea bune" de ies dracii

din ele, si dupa aia te rogi tu la Dumnezeu ... sa mai prinzi cate un peste.
Eu unul nu cred in superstitii, nici macar in vorbele care mi se adreseaza. Uite apropo de asta, am fost odata la un pescuit de clean, si eram 3 insi in masina, la un moment dat soferul a luat o "tanti" (femeie credincioasa de la sat) cu noi in masina pana in satul unde aveam noi sa incepem partida de pescuit. Bun ... Am ajuns in sat si femeia s-a simtit sa plateasca soferului, la care omul politicos a refuzat, ca doar era in drumul nostru. Ok - la care femeia, bucuroasa ca a ajuns acasa a spus: "
Multumesc maica, Doamne-ajuta si sa aveti noroc!". Atat le-o fost la amandoi colegii, dupa ce a plecat doamna sa nu o jigneasca, ce sa va spun zici ca le-au intrat la amandoi morcovii cu tot cu frunze, epitete si injuraturi ce au scos din ei de nici Oltu' nu te mai spala. Unu' zicea "
ba eu nici nu ma mai duc la pesti", alalalt "
asa ba ti-o trebuit sa o iei, ti-am zis io ca poate ne zice vre-o urare". In fine dupa o vreme ne hotaram totusi sa mergem pe malul raului (eram totusi departe de casa, ca de nu cred ca pescuiam in WC acasa), unu' dintre ei a ramas cu mine, iar celalalt a plecat mai in aval. Unde vreau sa ajung este ca la sfarsitul partidei de pescuit, cel care a stat langa mine a prins 2-3 pesti,eu vre-o 7, iar cel care a plecat a ajuns pana in gura Oltului si a prins 14 cleni.
Deci ca sa zic asa, nu stiu de ce au mai scos porumbelu' din gura.
Pana la urma cred ca superstitiile sunt doar niste prostii din capul unora, care au ajuns sa fie in unanimitate acceptate de catre toti pescarii si care (unii) te-ar lua si la bataie daca le-ai ura
Noroc! cand se duc la pesti.
Cat despre batul care nu prinde peste, eu zic asa: dute intr-o zi numai cu batul respectiv la pescuit si ai sa vezi ca stie si batu' respectiv sa prinda.