Superstitiile si ritualurile pescarului modern

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 12 Apr 2009, 20:32

Filozofule....
Fario....are dreptate...daca nu incepi cu alunu cu 2 cuie si doujdemetri de fir acolo....nu esti pescar adevarat :lol:

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 14 Apr 2009, 12:19

Ritual: In fiecare dupa-amiaza inainte de a pleca la pescuit ma apuc sa-mi pregatesc sculele incep sa lustruiesc linguritele si ma intreb in gand cum ar putea sa nu o " ia in gura" sa schimb toate zgarciurile tocite, ocazie sa fac aceleasi comentarii,adica fac inventarul la toate monturile care le am si cele care-mi lipsesc.
Acest ritual este la fel de placut ca pescuitul in sine

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Apr 2009, 23:09

bebe13 scrie:Ritual: In fiecare dupa-amiaza inainte de a pleca la pescuit ma apuc sa-mi pregatesc sculele incep sa lustruiesc linguritele si ma intreb in gand cum ar putea sa nu o " ia in gura" sa schimb toate zgarciurile tocite, ocazie sa fac aceleasi comentarii,adica fac inventarul la toate monturile care le am si cele care-mi lipsesc.
Acest ritual este la fel de placut ca pescuitul in sine
Dar de pilda nu incerci sa calci intr-o balega? Sa stai sub un porumbel ca sa "scape" pe tine un gainatz pufos? :lol: La mine asta e garantie de succes sigur. Merita sa stau sub copac si jumatate de ora!

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 15 Apr 2009, 08:52

Fario_nebunu scrie: Dar de pilda nu incerci sa calci intr-o balega? Sa stai sub un porumbel ca sa "scape" pe tine un gainatz pufos? :lol: La mine asta e garantie de succes sigur. Merita sa stau sub copac si jumatate de ora!
Cu astfel de "obiceiuri" nu vreau sa ma gandesc cum miroase la tine in masina cand pleci la pescuit :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Apr 2009, 09:23

bebe13 scrie:
Fario_nebunu scrie: Dar de pilda nu incerci sa calci intr-o balega? Sa stai sub un porumbel ca sa "scape" pe tine un gainatz pufos? :lol: La mine asta e garantie de succes sigur. Merita sa stau sub copac si jumatate de ora!
Cu astfel de "obiceiuri" nu vreau sa ma gandesc cum miroase la tine in masina cand pleci la pescuit :lol:
Haha, de obicei merg cu prieteni care au masini...oricum nu am permis de sofer (doar de pescar) si nu prea ma mai risc de cand era sa fiu prins!

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 16 Apr 2009, 08:37

Si sa facem o completare, pentru tine si pentru cei care "practica" aceasta superstitie: Ce bine ca nu zboara vacile! :shock: :shock: :shock: :D :D :D

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Apr 2009, 09:13

AndyHunter scrie:
Si sa facem o completare, pentru tine si pentru cei care "practica" aceasta superstitie: Ce bine ca nu zboara vacile! :shock: :shock: :shock: :D :D :D
Vacile, hahaha....ce bine ca nu zboara rinocerii, elefantii! :lol: Sa vezi atunci "pleasca" pe capul norocosilor....

adiko_im
junior
junior

Mesaj de adiko_im » 16 Apr 2009, 14:35

nu stiu daca asta inra ca o superstitie sau .... intamplare...
cum se face ca de fiecare data cand am prins un peste ceva mai rasarit, in ziua respectiva iesisem doar asa sa vad cum mai e apa, nepregatit, sau cu scule pentru cu totul altceva, .
asa am patit de ff. multe oeri, si nu numia eu , si prieteni de-ai mei. Cand am plecat la pescuit pregatiti pana in dinti sa prindem monstrii....ne intorceam acasa cu un oblete :lol: ...
in schimb, cand nici nu ne asteptam am dat de bunicii pestilor, cu sculele inadecvate.
ultima isprava am patit-o in toamna la Mures cu un somn de 9kg. .plecasem sa mai dau si eu odata la peste inainte sa plec la Cluj, si am luat dupa mine batzul de spin, si o lanseta telescopica( din aceea ieftina de pe piata ) am zis sa o arunc in apa, la fund cu rama, poate prostesc vreo chioara de mreana. batzul asta era al dracu de echipat: mulineta "no-name" un fir de 0.35 scamosat si cu vreo 4 noduri de inadire pe el.... marfa!!!!
norocul meu a fost ca a venit repede la mal mustaciosu si l-am scos usor.
de asta ziceam, ca atunci e mai al draqu, cand nici nu te astepti...

adiko_im
junior
junior

Mesaj de adiko_im » 16 Apr 2009, 14:39

si in legatura cu superstitiile, treba cu...Fir intins!!! functioneaza si la mine negativ :( .
dar in schimb, ...**** pe batz si-n straitza, mai aduce un pic de noroc :lol:
oricum, eu sunt de parere ca profesionalismul isi spune cuvantul, si mai putin norocul :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 16 Apr 2009, 23:39

adiko_im scrie:si in legatura cu superstitiile, treba cu...Fir intins!!! functioneaza si la mine negativ :( .
dar in schimb, ...**** pe batz si-n straitza, mai aduce un pic de noroc :lol:
oricum, eu sunt de parere ca profesionalismul isi spune cuvantul, si mai putin norocul :wink:
Incearca atunci cu urarea de tip nou "sa ti-o traga la fund"! (pluta, se subantelege... :lol: )! Poate ai mai multe sanse asa...

Scrie răspuns