suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
riva
junior
junior

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de riva » 21 Feb 2013, 19:27

merge si cu inc
grasamint combinat cu motorina sa u ulei ca la mihailesti acum citiva ani :mrgreen:

liliacul007
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liliacul007 » 22 Feb 2013, 23:07

Mai fratilor, voi ati fost la intrunire ? Ati vazut ce a fost acolo? O balacareala generala.....DA, intradevar nu ai cu cine....asa e......Dar se sare calul de ambele tabere....si pescarii...si cei de la masa........cu niste propuneri pur TEORETICE si fara vreo finalitate.........E greu sa multumesti pe toata lumea, dar nu poti obliga membrii unei asociatii sa faca anumite lucruri.....mosneagul ala de 80 de ani, daca pana la varsta asta nu sa invatat sa isi curete locul de pescuit dupa ce pleaca, nici de acuma inainte nu il va curata, si nici nu e in stare sa vina la ecologizare.....ca pica naiba pe acolo.....cel putin daca merge la pescuit si pica, e pe con propriu...............
-Pescuitul interzis pentru o anumita specie in anumite locuri - idee foarte buna, dar putin dificil de pus in practica.....cine va decide ce peste si in ce zona va fi restrictionat ? Se afecteaza astfel ecosistemul?Vezi problema spaniolilor cu inmultirea necontrolata a somnului de pe Ebro......Ca hatzarii prind de toate :((
- pescuitul interzis in zona Avrig si T.Rosu -sunt total de acord, dar nu pe perioada asta asa de mare....sa nu generalizam- zonele respective trebuiesc declarate ca si rezervatii - greu si necesita timp. Apoi perioada 15 noi-15 iunie este jumatate de an.....foarte mult pentru un pescar care bate zonele respective....mai ales Avrigul.....T.Rosu mai putin......iernatul pestilor se cam termina pe 1 martie.......apoi din aprilie termina si stiuca de depus.....e o zona foarte buna de dat dupa stiuca in perioada respectiva, cu artificiale, bineinteles.....
- Ecologizarea - DA - dar nu putem obliga oamenii la asta - eu am 30 de ani...daca se fac 4 - 5 actiuni pe an.....la 3 reusesc sa vin, ...daca pot la toate, dar , nah, toti avem problemele noastre.........sunt atatea ONG-uri care pot ajuta.....si nu in ultimul rand , ecologizarea o putem face TOTZI in momentul in care ajungem pe malul apei......
- Balanta : venituri-cheltuieli= minus 300 milioane ; cum vina asta.....sa cheltuit mai mult decat sa avut ???De unde sunt cheltuiti acei bani daca nu s-au incasat ??? Daca am 10 lei, cum pot cheltui 15 ???
- Daca in consiliu sunt 15 vanatori si 2 pescari, iar statutul e de partea lor......trebuie modificat......dar nu se poate , caci tot vanatorii sunt majoritari , adica nu va fi in favoarea pescarilor in veci vecilor...amin ! E un cerc vicios, un feedback pozitiv.
- Cu alte cuvinte, ne plangem ca vanatorii cheltuie banii pescarilor..........hadeti sa nu le mai dam acesti bani.......NE-COTIZAND......si poate atunci ne baga si ei in seama......ca nu mai au ce cheltui..........si asa sa obtinem si noi cate ceva, altfel vad ca va fi greu......
- Sa nu uitam ca si politica e o oportunitate in ziua de azi.....poate pe linie de partid iese ceva.....

Am fost la toate intrunirile de pana acuma.....dar de asta chiar am ramas dezamagit, care urla mai tare, ala e ascultat.......ca daca n-ai cu cine....n-ai cu cine !!!

chrisfisher
veteran
veteran

Mesaj de chrisfisher » 22 Feb 2013, 23:22

bravoooooooooo.......mergem inainte

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 23 Feb 2013, 00:03

liliacul007 scrie: care urla mai tare, ala e ascultat....... !!!
Din spate s-a vazut altfel :lol:

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 23 Feb 2013, 00:05

liliacul007 scrie: daca n-ai cu cine....n-ai cu cine !!!
si te intreb acum , e mai bine sa renuntam la tot sau sa mergem inainte cu bune si cu rele ? :shock:
fir intins !

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 23 Feb 2013, 00:13

liliacul007 scrie:Mai fratilor, voi ati fost la intrunire ? Ati vazut ce a fost acolo? O balacareala generala.....DA, intradevar nu ai cu cine....asa e......Dar se sare calul de ambele tabere....si pescarii...si cei de la masa........cu niste propuneri pur TEORETICE si fara vreo finalitate.........E greu sa multumesti pe toata lumea, dar nu poti obliga membrii unei asociatii sa faca anumite lucruri.....mosneagul ala de 80 de ani, daca pana la varsta asta nu sa invatat sa isi curete locul de pescuit dupa ce pleaca, nici de acuma inainte nu il va curata, si nici nu e in stare sa vina la ecologizare.....ca pica naiba pe acolo.....cel putin daca merge la pescuit si pica, e pe con propriu...............
tocmai ......raman doar membrii activi iar restu care nu mai pot sa plateasca acees apa fara alta obligatie .Ca membru ai obligatii pe care trebuie respectate .Ai o o baza iar la un semn aduni pe cei activi .Situatia actuala nu poate continua spre ceva constructiv si de viitor .Asta e parerea mea personala ........poate ma insel ? :oops:
fir intins !

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 23 Feb 2013, 00:20

liliacul007 scrie: - Ecologizarea - DA - dar nu putem obliga oamenii la asta - eu am 30 de ani...daca se fac 4 - 5 actiuni pe an.....la 3 reusesc sa vin, ...daca pot la toate, dar , nah, toti avem problemele noastre.........sunt atatea ONG-uri care pot ajuta.....si nu in ultimul rand , ecologizarea o putem face TOTZI in momentul in care ajungem pe malul apei......
Ai dreptate dar de cei 50 lei /ziua poti trimite o persoana in locul tau sau poti plati anul viitor sau poti renunta la statul de membru.Eu zic ca e ok pentru ca poti alege .
fir intins !

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 23 Feb 2013, 00:21

Salutare,
eu n-am fost l;a intalnire ca am lucrat sch 2, acum am venit de la serviciu...
Se pare ca n-am pierdut mai nimic...
Acuma spuneti-mi voi, ce avantaj am eu daca ma fac membru ajvps?
Ca mai bine ma fac "nemembru", platesc taxa de acces pe an, si in final ies si mai ieftin cu 4 ron per total... nu ronii aia e motivul, dar de ce sa platesc in plus doar sa zic ca sunt membru?
Banii o sa-i virez in contul acela ptr pescuit, asa o sa fie cat de cat o sansa sa se cheltuiasca doar pentru pescuit, fata de situatia cand o sa platesc direct la casierie...
Nu stiu, intreb si eu...
Numa' bine. ;)

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 23 Feb 2013, 00:31

liliacul007 scrie: -Pescuitul interzis pentru o anumita specie in anumite locuri - idee foarte buna, dar putin dificil de pus in practica.....cine va decide ce peste si in ce zona va fi restrictionat ? Se afecteaza astfel ecosistemul?Vezi problema spaniolilor cu inmultirea necontrolata a somnului de pe Ebro......Ca hatzarii prind de toate :((
- pescuitul interzis in zona Avrig si T.Rosu -sunt total de acord, dar nu pe perioada asta asa de mare....sa nu generalizam- zonele respective trebuiesc declarate ca si rezervatii - greu si necesita timp. Apoi perioada 15 noi-15 iunie este jumatate de an.....foarte mult pentru un pescar care bate zonele respective....mai ales Avrigul.....T.Rosu mai putin......iernatul pestilor se cam termina pe 1 martie.......apoi din aprilie termina si stiuca de depus.....e o zona foarte buna de dat dupa stiuca in perioada respectiva, cu artificiale, bineinteles.....
aici consider ca mai trebuie putin studiata problema
1 perioada e prea lunga .....
2 limita de zona in cazul avrig e mult prea mare

...... sa ne limitam strict la iernatul pestilor ca arie protejata .
Sunt mai mult ca sigur ca nu e nimic batut in cuie asa ca pana acolo mai e cale lunga si timp destul pentru eventuale remedieri iar pescarii sportivi sa aibe cit mai putin de suferit .
Numai bine va doresc si fire intinse .
fir intins !

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 23 Feb 2013, 00:45

sorinB scrie:Salutare,
eu n-am fost l;a intalnire ca am lucrat sch 2, acum am venit de la serviciu...
Se pare ca n-am pierdut mai nimic...
Acuma spuneti-mi voi, ce avantaj am eu daca ma fac membru ajvps?

Nu stiu, intreb si eu...
Numa' bine. ;)
Salut sorine , nu ai nici un avantaj doar obligatii .

ps . ai pierdut o intilnire cu prietenii dar sper sa ne vedem curind undeva pe malul apei.
fir intins !

Scrie răspuns