suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Apr 2011, 23:09

Tavi scrie:Adiwolf era o gluma...
Daca tu esti convins ca reciprocitatea e aplicabila plateste pur si simplu cotizatia la oricare asociatie care a primit autorizatie (gasesti cu 20 de lei daca imi aduc bine aminte) si pescuiesti unde vrei "fara nici o durere in kur, nu ai nici un stres de taxe, unde si cum. "
Daca nici asa nu-ti place...
am spus eu ca reciprocitatea este aplicabila in forma actula (ma rog in forma in care a fost fiindca acuma nu mai conteaza, totul este anulat)???
Tavi,
nu mai da un alt sens cuvintelor mele- te rog.
nu am vrut decat sa platesc o taxa (uite ca acuma nu o mai platesc deloc fiindca prietenii tai s-au dat in judecata singuri :twisted: ) pe malul apei.
mi se parea mult mai normal, comod si transparent.
silent scrie:@adi, daca la voi in judet e asa, sa fie asa si in alte judete? sau vrei sa fii recompensat cu ceva ca iti e greu? Razz
Vii la sibiu iti faci permis devii membru ajvps si s-a rezolvat treaba Smile
'ai nu ma 'nebuni!! tzzzz, ca sa vezi dom'le ce simpla era toata treaba.
si cand te gandesti ca Tavi vroia sa imi gaseasca alta tara (civilizata) in care sa ma mute pentru a-mi rezolva problemele......
ia uite ce solutie simpla si convenabila (tie :twisted: si alor tai) ai gasit.
dupa logica ta ar trebui sa am un permis in fiecare judet ca cine stie, daca ma apuca un dor de duca in concediu si vreau sa pescuiesc in toate judetele TARII MELE ???!!!

pana una, alta, deocamdata isi face efectul acea hotarare judecatoreasca de suspendare a ordinului 15
Suspendă executarea Ordinului nr.15/20.01.2011 emis de M.A.D.R.Bucureşti precum şi a procedurii de emitere şi eliberare a permiselor de pescuit, recreativ/sportiv şi a Autorizaţiei de pescuit recreativ-sportiv. Anexa 1 la Deciza nr.116/28.01.20011 emisă în aplicarea ordinului de mai sus până la soluţionarea cauzei pe fond.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 16 Apr 2011, 23:14

pescuitorul scrie:azi noapte am terminat si actiunea a doua la Sopa.in total aproximativ 1100 kg.
asta inseamna cam 60% din ce s-a incasat.restul e ptr toamna crap sa il avem la anul.
sau daca se mai incaseaza vom continua cu actiunile
fir intins
ps: kingofbeats nu sunt de acord cu aceasta modalitate ca atunci toti vor merge la pescuit cu gandul daca vine vine ,ma prinde dau banul, daca nu am scapat.si chitantiere la paznici nici gand ca nu vreau alte probleme sau reclamatii.
obraznicii vor zice a venit omul i-am dat banii nu a taiat chitanta.si discutii fara rost
felicitari pentru actiune . :respekt:
referitor la taxe:

1. in general oamenii lucreaza de luni si pana vineri cu program 8-16 sau 9-17 ceea ce inseamna ca taxele de pescuit le mai pot plati sambata si duminica (cand si daca ar vrea n-ar avea unde sa plateasca).
2. presupunand ca platesc online sau depun in cont suma respectiva ar aparea doar ca depunere si pe tifdula respectiva nu va scrie "taxa de pescuit pentru perioada....-..."
3. toti administratorii de ape au taxare atat in zona de acces in incinta (acolo unde exista astfel de birouri ) cat si pe apa la locul faptei astfel ca acest sitem de plata pe apa este arhicunoscut si acceptat . e timpul ca si administratorii de ape publice sa-l aplice.
4. am mai spus si cu alte ocazii si repet simpla prezenta pe mal a celor care administreaza apa , intr-o maniera regulata , inhiba o buna parte din tentativele de braconaj.
5. problema pescarului nu ar trebui sa fie "oare vine sau nu vine controlul azi" ci "oare la ce ora vine controlul azi" .
6. Cheltuielile cu deplasarea se pot scoate din taxele incasate astfel cu taxa pe o saptamana de la 10 pescari se acopera combustibilul pentru cel putin 50 de km (dus intors). imi e greu sa cred ca nu se gasesc 10 pescari care trebuie sa plateasca in 30-40 de km de Olt intr-o zi de sambata (cu atat mai mult in plin sezon).
7. colectarea taxelor e in interesul administratorului de apa (nu al pescarului ) si paza apei e indatorirea lui pentru care este platit de catre pescari. pe acelasi principiu si eu daca vrea sa iau salariu trebuie sa merg la sarviciu iar daca nu ma duc, nu am nici un venit.

astea au fost cateva considerente universal valabile . acum unele mai de exceptie dar care pentru unii dintre noi conteaza:

1. se da segmentul A.....................B.................C
unde A= domiciliul
B= locul de pescuit
C= locul unde trebuie platit tariful de acces catre asociatie
presupunand ca [AC] = 80 km ; [BC] = 30km sa se afle pescarul dispus sa pacurga de doua ori distanta [BC] pentru a putea pescui legal in punctul B in conditiile in care litrul de combustibil costa mai mult de 5 lei iar punctul de taxare C ar avea program cu publicul cel mai probabil incepand cu ora 9 sau 10 dimineata (cand jumate dintr-o partida de pescuit e incheiata).
Altfel spus daca drumul pentru o partida de pescuit ma costa 50 de lei, nu voi plati 80 doar ca sa platesc o taxa (de 10 lei pe saptamana) si sa mai si intarzii la pescuit si sa pierd astfel partida de dimineata cand chiar as avea sanse sa prind ceva.
in ipostaza asta ma aflu si eu daca merg la fagaras si Adiwolf daca vine la Sibiu si multi altii care pescuiesc in alte zone decat cele de domiciliu.

2. sun situatii in care un pescar pescuieste 90% in zona de administrare a unei asociatii si restul de 10 % pe raza a altor 2 asociatii in mod clar nu va plati cotizatie anuala la toate 3 asociatiile pentru ca economic nu e rentabil si va da cotizatie pe un an la cea cu 90% si taxa pe saptamana la celelalte.
mai e si cazul in care omul merge "din floare in floare" de fiecare data la alta asociatie si normal ca va prefera sa dea o taxa la fiecare decat cotizatia pe un an la fiecare.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 16 Apr 2011, 23:27

ps.referitor la chitantierele la paznici nu vad care ar fi problema. inclusiv in delta veneau cu salupa te controlau si-ti taiau chitanta deci sistemul functioneaza. din punctul vostru de vedere lucrurile ar trebui sa fie simple:
-paznicii sunt obligati sa taie chitanta
-pescarii sunt obligati sa o aibe pentru a pescui . in cazul in care nu au chitanta la ei si ulterior se constata ca aveau platit li se restituie banii.
cine zice ca nu i-a dat paznicul chitanta , plateste acum si i se da chitanta iar daca a platit de 2 ori data viitoare va avea el grija sa ceara chitanta de la paznic in loc sa-i dea ciubuc.
sistemul se autoregleaza :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Apr 2011, 08:44

adiwolf, nu am avut intentia sa dau alt sens cuvintelor tale
mai citeste o data ce am scris: am spus DACA crezi ca reciprocitatea e aplicabila - era o posibila solutie
daca tot vorbim de sens, eu nu prea inteleg ce vrei tu de fapt:
tu ne-ai spus ca daca aici nu se poate incerci sa te muti in alta tara unde sa fie lucrurile cum vrei tu, adica sa platesti pe malul apei. Ti s-a spus ca nu prea se practica asta pe " dincolo" .... si atunci ne spui ca de fapt nu te intereseaza ca tu vrei pe Olt. bun
il invidiai pe silent ca plateste la Sibiu si pescuieste linistit la Sibiu si la Valcea unde e apa "libera" si ca tu nu poti...
Iti da Silent varianta (logica ) sa te faci si tu membru la AJVPS Sibiu si vei putea si tu pescui pe Olt, in Sibiu si Valcea exact ca si el.
sari in sus ca de ce solutia asta e convenabila lui Silent si alor lui....
si ca de fapt tu vrei sa pescuiesti in toate judetele.
ok...deci nici asa nu e bine
Eu ti-am dat varianta de a plati tariful in contul asociatiei simplu si comod si te duci linistit la pescuit. Vad ca ai ignorat-o
Si acum te rog raspunde-mi la urmatoarele intrebari, ca sa gasesc sensul celor spuse de tine, sa nu dau eu altul:
1 Solutia cu plata in cont e acceptabila pentru tine?
2. De ce ii e convenabil lui silent ca tu sa platesti la ajvps Sibiu? Cine sunt "ai lui"?
3. Ce ai vrut sa zici cu asta: (uite ca acuma nu o mai platesc deloc fiindca prietenii tai s-au dat in judecata singuri Twisted Evil ) Care prietenii mei???
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 17 Apr 2011, 12:37

Astazi o scurta incursiune pe Olt si imprejurimi... :wink:
Avrig la confluenta...

Imagine

Imagine

Canal de fuga...

Imagine

Imagine

Si Marea Adunare de la Sopa... :D

Imagine

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Apr 2011, 17:22

Tavi scrie:adiwolf, nu am avut intentia sa dau alt sens cuvintelor tale
mai citeste o data ce am scris: am spus DACA crezi ca reciprocitatea e aplicabila - era o posibila solutie
daca tot vorbim de sens, eu nu prea inteleg ce vrei tu de fapt:
tu ne-ai spus ca daca aici nu se poate incerci sa te muti in alta tara unde sa fie lucrurile cum vrei tu, adica sa platesti pe malul apei. Ti s-a spus ca nu prea se practica asta pe " dincolo" .... si atunci ne spui ca de fapt nu te intereseaza ca tu vrei pe Olt. bun
da, vreau sa platesc pe malul apei acea nenorocita de taxa.
nu vorbim de permisul de pescuit asa cum a spus silent, e vorba de taxa instituita de asociatia care raspunde de acel tronson de apa si pe care se presupune ca in ingrijeste.
doresc sa platesc acea taxa pe malul apei fiindca asa ma asigur ca cei acre trebuie sa isi faca datoria vin si ma controleaza, vin dupa bani.
daca le platesc in avans (ca la curvele lui Hell de pe valea Oltului, ca tot facea el referire la ele) nu am nici o garantie ca oamenii astia chiar isi fac treaba, vreau sa ii vad in controale pe malul apei, vreau sa ii vad dand amenzi, vreau sa vad pescarii fugind de frica controlului
nu vreau povesti, vreau ceva concret si asta pot obtine numai daca ei vin sa isi incaseze banii - fiindca se presupune ca sunt direct interesati sa incaseze, nu'i asa??
in presupunerile voastre voi plecati de la ideea ca toti pescarii sunt infractori si ii tratati pe toti la fel si la gramada
eu de ce as face altfel cu voi?? (voi = cei care sustineti aceasta idee)
Tavi scrie: il invidiai pe silent ca plateste la Sibiu si pescuieste linistit la Sibiu si la Valcea unde e apa "libera" si ca tu nu poti...
Iti da Silent varianta (logica ) sa te faci si tu membru la AJVPS Sibiu si vei putea si tu pescui pe Olt, in Sibiu si Valcea exact ca si el.
sari in sus ca de ce solutia asta e convenabila lui Silent si alor lui....
si ca de fapt tu vrei sa pescuiesti in toate judetele.
ok...deci nici asa nu e bine
hai sa fim intelesi, NU il invidiez pe silent, nu am de ce
cat despre varianta lui logica.........hmmm, logica pt cine?? pt mine in nici un caz.
ce logica vezi tu in faptul ca eu sunt nevoit sa platesc taxe cand vreau sa pescuiesc in Sibiu, Cluj, Arad sau in alt colt de tara, iar tu, de exemplu, nu platesti nimic cand pescuiesti in judetul Valcea??
Valcea este in Congo si Sibiul in Austria?? am verificat pe harta si din cate vad tot acolo sunt, adica in Romania.
ma deranjeaza acest lucru si am tot dreptul sa imi exprim dezacordul cu aceasta situatie anormala din punctul meu de vedere.
Tavi scrie: Eu ti-am dat varianta de a plati tariful in contul asociatiei simplu si comod si te duci linistit la pescuit. Vad ca ai ignorat-o
Si acum te rog raspunde-mi la urmatoarele intrebari, ca sa gasesc sensul celor spuse de tine, sa nu dau eu altul:
1 Solutia cu plata in cont e acceptabila pentru tine?
2. De ce ii e convenabil lui silent ca tu sa platesti la ajvps Sibiu? Cine sunt "ai lui"?
3. Ce ai vrut sa zici cu asta: (uite ca acuma nu o mai platesc deloc fiindca prietenii tai s-au dat in judecata singuri Twisted Evil ) Care prietenii mei???
varianta ta o sa o agreez peste 10 ani, pana atuncea asociatiile au de dovedit ceva si asta nu o pot face decat pe malul apei nu incasand bani in cont pe niste servici care se presupune ca le fac.

1. NU - am detaliat mai sus de ce.
2. si la intrebarea asta am raspuns mai sus - "ai lui" = ajvps sibiu
3. prietenii tai = AJVPS Sibiu
stiu ca o sa imi spui ca ma insel, dar sincer eu asa percep situatia actuala.
cineva imi spunea astazi,
" nu are rost, sunt interese si interese"
nu stiu inca care sunt acestea, insa acelasi lucru "il simt" si eu din pacate.
probabil ca timpul o sa le lamureasca pe toate

eu inchei aici interventia mea pe acest subiect.
fir intins la toata lumea si ape pline de pesti

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Apr 2011, 18:05

@Sorin, la Oltet la fel una sus alta jos, surfing

am dat iama in niste marle totusi :twisted: :lol: la trister , of course, si jig de 3gr, dar pe belta :cooler:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 17 Apr 2011, 18:26

pikeman scrie:@Sorin, la Oltet la fel una sus alta jos, surfing

am dat iama in niste marle totusi :twisted: :lol: la trister , of course, si jig de 3gr, dar pe belta :cooler:
Bravo, eu am scapat o marla langa mal, atat :)
Am dat de cateva ori si la scorei sub centrala, dar nici jigul de 42 gr. nu facea fata... :shock: asa ca am abandonat repede :)
Oricum faina zi, mi-o placut...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Apr 2011, 19:52

Adi, daca tot te-ai luat de curvele mele :twisted: , lamureste-ma si pe mine cu o treaba, Daca tot vezi ce rahaturi se intampla la Judetul TAU, dece nu va adunati mai multi pescari si incercati sa schimbati treaba aia?
Te vad un suporter infocat al dreptatii dar din atitudinea ta fata de cele intamplate in judetul TAU, vad ca accepti situatia :evil:
Sau esti genul care s-a conformat la citatul dat de tine?
" nu are rost, sunt interese si interese"
Cu ce suntem noi de vina ca la noi in Austria difera treburile fata de cele din Congo-ul tau? :twisted:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Apr 2011, 23:19

logica - cu "sa moara capra vecinului" nu merge pentru ca

silent sa pescuie in SB plateste taxa anuala si merge moca in VL
tot silent daca nu vrea sa pescuie decat de cateva ori in SB plateste taxe saptamanale si pescuie moca in VL

deci Adi, daca vrei sa pescui in SB faci si tu ca Silent , fie platesti anual in SB fie platesti saptamanal in SB si totodata pescui moca in VL , adica sunteti egali in drepturi si pescuiti moca/platit la fel :lol:

revenind la ideea cu plata on-line - BULLLLL SHITTTT motivele fiind expuse clar de Regele Bestialilor.
Plus ca daca eu platesc pe saptamana X in avans si nu ajung la pescuit din varii motive, o sa imi vreau banii inapoi (ca la beletu de avion) -10% sa zicem , pentru ca eu nu m-am folosit de resursa respectiva , deci domnilor de la AJVPS cum faceti dovada ca nu am fost pe apa ??/. Poate ma apuca piticii si cumpar toate saptamanile din an si apoi imi ceri banii inapoi pentru o parte din ele, sa va vad :lol: :oops:

O alta intrebare , aveti contract cu bancile, cfr-ul si benzinariile pentru care deplasati zeci de pescari pe segmentul BC descris mai sus de RegeleBestialilor ???

Scrie răspuns