suntem si Sibieni ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
-
- junior
ohohohhoooo...si asta e doar inceputul........................s-au prins somni in mare masura...pana la 8 kile,crapul romanesc pe locul 2 ,salaul pe 3 si stiuca pe 4.......pe langa pasnic.....stati sa mai scada apele si sa se mai raceasca vremea.....ca atunci incepe adevaratul show........pacat de ei reproducatori..........pana in martie macel de ei........
dar baietii de pe lacul de acumulare de la avrig...................stau "saracii" din primavara.........cu "n" capturi...pe care nu stiu pe unde sa le mai vanda prin avrig-sute de kile de somn ca sa nu zic mii...5,18,35,75 kile....pe astia i-am vazut in poze la un localnic....
dar baietii de pe lacul de acumulare de la avrig...................stau "saracii" din primavara.........cu "n" capturi...pe care nu stiu pe unde sa le mai vanda prin avrig-sute de kile de somn ca sa nu zic mii...5,18,35,75 kile....pe astia i-am vazut in poze la un localnic....
fenomen social....obligativitatea permisului,pescuitul la hatza,la parasuta,la plasa,la caras,la bovlar,la orice.....ideea e sa iasa nenorocitul" ala de peste de sub apa...si sa ajunga in vreun burdihan....ue cel putin m-am obisnuit cu gandul...
...astia suntem,cu asta ne mandrim...........si uite-asa.....vom pescui peste ani in balti private,cu gandul la ce potential au avut apele,cat de grijulii am fost cu ele si discutia asta cred ca ar putea continua la nesfarsit.....
capturi in ultima perioada...cam slabut...pe langa un pixuletz de salau...o stiuculita la 1,5 kg,sub turbine la avrig....SI un caras de vreun kil si ceva la lingura...de coada ....hatza involuntara...
sa vedem sapatamana asta...o sa fiu promt cu informatiile.....ca sa "mai prinde" si forumistii de pe rapitori.ro cate cava.....sper....oricum sunt intr-o pauza de masa...am observat...

capturi in ultima perioada...cam slabut...pe langa un pixuletz de salau...o stiuculita la 1,5 kg,sub turbine la avrig....SI un caras de vreun kil si ceva la lingura...de coada ....hatza involuntara...

sa vedem sapatamana asta...o sa fiu promt cu informatiile.....ca sa "mai prinde" si forumistii de pe rapitori.ro cate cava.....sper....oricum sunt intr-o pauza de masa...am observat...
MARlACHI
Dar voi care va plangeti ca-s prea multi japcari, ati sunat macar odata(1!) la 112? sau la politie? ati strigat macar de pe malul celalalt la ei?
Noi cand am vazut japcari am chemat politia, pana acum de 2 ori, desi politia nu a facut mare lucru, macar au fugit .
Bajeti dadeau la japca printre pescari, nimeni nu spunea nimic, parca ar fii un lucru normal...
Hai sa mergem odata si sa le dam o lectie, cum se cuvine. Ei sunt acolo pentru ca majoritatea pescarilor sunt indiferenti sau le e frica sa faca ceva!
Noi cand am vazut japcari am chemat politia, pana acum de 2 ori, desi politia nu a facut mare lucru, macar au fugit .
Bajeti dadeau la japca printre pescari, nimeni nu spunea nimic, parca ar fii un lucru normal...
Hai sa mergem odata si sa le dam o lectie, cum se cuvine. Ei sunt acolo pentru ca majoritatea pescarilor sunt indiferenti sau le e frica sa faca ceva!
-
- veteran
aceleasi subiecte in fiecare an,doar ca alti participanti la discutie.suntem destui care am facut tot felul de chesti,sa sunam la ajvps si la politie,dar....stiti si voi.cat despre chestia ca anu trecut prin februarie miam gasit masina sgriata si pe capota si portbagaj...ce sa mai zic?asteas chesti care trebuie sa se rezolve la nivel inalt,sa se asigure paza dar in tara acesta cine are timp de ape,de natura?astia ,politicieni au alte probleme nu natura si apele .zic asta ptr ca pe plan local nu se poate lua o decizie in vederea rezolvari acestei belele.trebuie bani si asigurata paza ca dupa 1 ora dupa ce trec militieni braconieri se intorc la "serviciu".nu ma deranjeaza ca merg la pescuit si dau rateuri ....dar asta cu parasutele si datul la hata ma dispera
Bine, sa asteptati pana vine ajutorul de "mai sus" o sa asteptati mult si bine... Dati vina pe politicieni dar asteptati rezolvarea problemei de la ei, nu o sa va mandriti mult timp cu locurile voastre de pescuit ca astia ajung si acolo.
Nu inteleg, va doare mana sa chemati politia cand vedeti braconieri? Si daca nu fac mare lucru, ceva tot fac, sau mai bine stati deoparte?
Azi fura din Olt, maine fura de la tine din casa, cu tigani astia nu ai ce face cu vorba buna, trebuie sa iei atitudine, pana nu le e frica nu se schimba, unde s-a facut civilizatie cu vorba buna? Nicaieri.
Sa va intreb ceva, daca ei sunt 5,10 si mergem acolo 20-25 de pescari ca deobicei la Avrig sunt 20 de pescari ce pot sa faca?
p.s. macar sa chemati politia, macar atat, e treaba lor sa vina, pentru japca iei intre 5-10 ani puscarie!
Nu inteleg, va doare mana sa chemati politia cand vedeti braconieri? Si daca nu fac mare lucru, ceva tot fac, sau mai bine stati deoparte?
Azi fura din Olt, maine fura de la tine din casa, cu tigani astia nu ai ce face cu vorba buna, trebuie sa iei atitudine, pana nu le e frica nu se schimba, unde s-a facut civilizatie cu vorba buna? Nicaieri.
Sa va intreb ceva, daca ei sunt 5,10 si mergem acolo 20-25 de pescari ca deobicei la Avrig sunt 20 de pescari ce pot sa faca?
p.s. macar sa chemati politia, macar atat, e treaba lor sa vina, pentru japca iei intre 5-10 ani puscarie!
nu cred ca mai asteapta nimeni ajutor de la nimenisilent scrie:Bine, sa asteptati pana vine ajutorul de "mai sus" o sa asteptati mult si bine... Dati vina pe politicieni dar asteptati rezolvarea problemei de la ei, nu o sa va mandriti mult timp cu locurile voastre de pescuit ca astia ajung si acolo.
nu cred ca il doare mina pe careva
nu sunt toti tigani deci nu generaliza (uni sunt chear cadre in politie si nu din aia mici )
nu cred ca mergi permanent la pescuit in haita de 20-25 pescari iar cind te duci la peste cred ca mergi sa pescuiest nu pleci la razboi. deci grija mare cind esti singur .
nu cred ca a luat cineva puscarie intre 5 si 10 ani pt braconaj . cel mult o amenda penala .
ps: asta e un subiect care apare periodic (daca citesti putin in urma ) ne lamentam pe el si se stinge fara finalizare .