suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 14 Ian 2010, 20:52

Mai baieti pai inseamna ca voi n-ati fost la pescuit... :roll:
Acum 2 ani am fost controlat de vreo 4 ori, prima data in februarie pe bratul vechi la Avrig... Plus ca in septembrie m-am intalnit cu o echipa ajvps pe baraj la Avrig, care erau cu ditamai cortul, din spusele lor erau pe acolo de vreo 3 luni...Tot atunci, noaptea pe la ora 2 am vazut si un urs in apa, in baraj, scotea niste sunete INFIORATOARE, cred ca si acum isi mai aduce aminte de faza colegul lui Alex...
Acum 3 ani a fost binisor cu controalele, acum 2 ani destul de bine, dar anul trecut DEZASTRU :shock:
Deci daca as sti ca ar fi macar ca acum 2 ani, tot la ajvps cotizez :wink:
Macar in zona noastra, spre deosebire de multe alte zone, s-a mai vazut cate ceva...
Numa' bine. :shock: :shock:

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 14 Ian 2010, 21:16

Sa va spun eu cum a fost pe la noi:in anii trecuti cand apele erau in administratia AJVPS nu am vazut nici macar un control pe nicaieri,pe un mare baraj al Argesului localnicii bagau in fiecare seara km de setci si rupeau tot,ei bine,anul trecut faceau pe ei si le era frica sa mai dea si la japca,asta din cauza echipajelor de jandarmi care apareau din senin,personal am fost controlat de nenumarate ori,jandarmii si-au facut datoria,au aplicat mii de amenzi,stiu persoane fara permis care veneau pe malul Argesului doar sa se uite,nici macar nu mai scoteau undita de frica sa nu-i prinda iar!Deci,p-aici a fost exact invers,nu vreau sa ma gandesc ce-o sa fie anul asta..presimt jale mare!Multe salutari!

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 14 Ian 2010, 21:22

Ziceti drept care i-ati parat la politie pe bietii braconieri?
http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/c ... 45961.html
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 14 Ian 2010, 21:41

:lol: :lol: Ce tare a fost ala, "sa le fie rusine braconierilor, nu e frumos ce au facut" :lol:

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 14 Ian 2010, 22:28

anul trecut nu am mai avut drept de control.jandarmii pana pe la jumatea anului dupa care numai inspectorul piscicol.
de aia nu s-au mai vazut controale.
din pacate nu avem ce face , atata timp cat e acest haos.

speram in mai bine
fir intins

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 15 Ian 2010, 02:11

as prefera sa platesc in plus daca s-ar face controale de la ajvps.pacat ca anu trecut am cotizat si la ei degeaba.mi s-ar fi parut normal ca la inceput de an cand m-am dus la ei sa ma fi instiintat de faptul ca nu mai au drept de control.de treaba asta vad ca nu vb nimeni........

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 15 Ian 2010, 19:00

pescuitorul scrie:anul trecut nu am mai avut drept de control.jandarmii pana pe la jumatea anului dupa care numai inspectorul piscicol.
de aia nu s-au mai vazut controale.
din pacate nu avem ce face , atata timp cat e acest haos.

speram in mai bine
fir intins
din pacate nu pot fi de acord cu aceasta opinie.
acel drept de control ar trebui sa il aiba numai organele abilitate sa faca acest lucru in romania, in speta jandarmeria, politia- de frontiera sau nu si eventual un corp specializat de asa zisi "rangeri", insa deocamdata acestia nu exista in tara noastra.
dumnevoastra ca asociatie, puteti face contract sau puteti solicita acest organe sa va insoteasca in inspectia de pe ape si ele sa fie organul constatator si cel in masura sa aplice legea.
toate astea pe apele publice, nu vorbim aici de balti, lacuri si incinte private.
eu zic ca si anul trecut, asociatiile puteau sa solicite si sa insoteasca pe malul apei, aceste organisme de control insa.......... de ce sa o faca??
deranjul este mare, relutatele sunt mici, asa ca.............
asociatiile de acest tip trebuie sa constientizeze ca nu mai sunt "dumnezeu" pe malul apei si ca legea trebuie aplicata de acele organisme abilitate sa faca acest lucru, iar rolul lor se rezuma doar la solicitare si la urmarirea ducerii la indeplinire a solicitarilor si constatarilor sau sanctiunilor

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 15 Ian 2010, 20:50

nu vreau sa ma bag in polemici aici, dar Adi, ajutama sa inteleg....
nu esti de acord cu legea care nu i acorda dreptul de a efectua controale

sau

nu esti de acord cu pescuitorul pentru ca nu solicita ajutorul jandarmeriei sa efectueze controale

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Ian 2010, 09:49

hell,
nu sunt de acord ca asociatiile sa aiba puterea de control si decizie.
acest lucru poate da nastere la abuzuri sau poate avea efect invers, adica sa nu se intample nimic.
si da, nu sunt de acord cu lamentarile de genul mai sus amintit.
nimeni nu a impiedicat o asociatie, anul trecut, sa solicite organizarea unor controale pe apa din partea politie sau jandarmeriei.
prin statutul ei de infintare, jandarmeria este obligata sa intervina la astfel de solicitari,. mai ales daca vin din partea unor astfel de organizatii

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 16 Ian 2010, 13:35

Multumesc mult Adi....acum am inteles perfect ce ai vrut sa zici si sunt de acord cu tine.

:bere:

Scrie răspuns