Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
edâ„¢ scrie:
uitate la ce scrii si ce faci pe balta, sunt total diferite
nu-mi plac afirmatiile gratuite motiv pentru care as dori sa argumentezi
edâ„¢ scrie:nu ne mai aburii
chiar daca nu fac 100% C&R ii respect pe cei care o fac si nu cred ca faptul ca ii incurajez pe altii sa o faca este in vreun fel daunator as putea spune chiar dimpotriva.
-
Tavi
- veteran

kingofbeasts scrie: acesta e motivul pentru care pastrez pestii in juvelnic pana la sfarsitul partidei si la final eliberez numai ceea ce are sansa de a se recupera.
daca e vorba de rapitori, mai bine ii tii pe sir cu agrafe, stau mult mai bine
sau si mai bine, tii unu-doi pesti de la inceput, adica le dai una-n cap si gata, nu-i mai chinui inutil.
daca mai prinzi ii eliberezi iute, pe cat posibil fara sa-i atingi cu mana si fara sa-i scoti din apa.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
kingofbeasts
- veteran

-
ps.
cu privire la intiativele pe care le am sau le-am avut pe forumuri cred ca au demonstrat ca si fac ceea ce spun si consider ca sunt de interes general si ca ar putea fi benefice tuturor.
nu am obiceiul si nici nu-mi face placere sa vorbesc doar de dragul de a vorbi motiv pentru care si argumentez ceea ce spun (fac aici si precizarea ca orice afirmatie facuta intr-un anumit context vazut separat poate avea un alt sens )
-
kingofbeasts
- veteran

-
Tavi scrie:
daca e vorba de rapitori, mai bine ii tii pe sir cu agrafe, stau mult mai bine
sau si mai bine, tii unu-doi pesti de la inceput, adica le dai una-n cap si gata, nu-i mai chinui inutil.
daca mai prinzi ii eliberezi iute, pe cat posibil fara sa-i atingi cu mana si fara sa-i scoti din apa.
ce-i ce sunt prinsi de "buza" de regula nnici nu parasesc apa (e suficienta o miscare scurta de forceps si sunt liberi).
in juvelnic ajung cei la care carligul (simplu sau triplu) s-a oprit undeva in gat. chestia cu agrafele inca nu m-a convins (cred ca totusi respira mai usor daca nimic nu le stanjeneste branhiile, cu atat mai mult cu cat tubul in are ii tin are 85cm diametru) insa o sa ma mai documentez.
sunt si cazuri in care eliberarea nu o fac in aceeasi apa ci in una in care populatia din speciia respectiva se vede a fi in declin situatie in care nu pot sa-i eliberez pe loc.
-
SVF
- veteran

Cel mai bine e sa-i eliberezi fara sa-i prinzi deloc.In ultima vreme am pescuit cu voblere fara ancore,simtzeam doar in capatul firului atacul si ma bucuram ca am mai prins unul .Eliberarea ramanea la latitudinea fiecaruia.In schimb scoicile au apreciat mai mult sportul asta extrem,se tin mai bine

-
Tavi
- veteran

n-are treaba cu branhiile, agrafa nu se baga pe gura si se scoate pe la branhii
agrafa se infige in mandibula in zona moale, fara oase.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
Hell
- veteran

-
daca se tine in juvelnic apare riscul ca mucusul care protejeaza pestele sa fie distrus/luat deci....i faci mai mult rau

-
kingofbeasts
- veteran

-
ok , multam de pont.
iata inca o discutie cu rezultate pozitive

-
SVF
- veteran

Deci vei pescui fara ancore?

-
kingofbeasts