suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Elninho
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Elninho » 18 Mai 2006, 13:20

Salutari Alex !
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
Dragi colegi, nu trebuie sa luati cuvintele lui Alex drept amenintari, pentru ca daca le-ar pune in aplicare, sincer nu ar fi bine.
Ex: pescuitul la gurile de varsare ale barajelor,
cantitatea maxima de peste admisa,
nr. maxim de lansete si carlige (nu este cazul celor care pescuiesc la spinning).
specii de pesti rapitori care musca accidental 8) si sunt retinuti, in timp ce doar pescuitul cu naluci la stiuca este liber de prohibitie.

Dar totusi poate nu ar fi rau sa se intample si asta, pentru a-i ajuta pe unii sa faca distinctia clara intre bine si rau.

Inca o data salutari Alex, felicitari pentru daruirea ta si pentru rezultate. Suntem alaturi de tine !

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Mai 2006, 13:39

Elninho scrie:Salutari Alex !

Dragi colegi, nu trebuie sa luati cuvintele lui Alex drept amenintari, pentru ca daca le-ar pune in aplicare, sincer nu ar fi bine.
Ex: pescuitul la gurile de varsare ale barajelor,
cantitatea maxima de peste admisa,
nr. maxim de lansete si carlige (nu este cazul celor care pescuiesc la spinning).
specii de pesti rapitori care musca accidental 8) si sunt retinuti, in timp ce doar pescuitul cu naluci la stiuca este liber de prohibitie.

Inca o data salutari Alex, felicitari pentru daruirea ta si pentru rezultate. Suntem alaturi de tine !
pai sa le puna frate in aplicare !!!!...chiar ar fi foarte bine .
Pescuiesc de vreo 10 ani exclusiv la spinning , si tare m-as bucura sa mai rareasca din baboiari cu 10 lansete , carasari in prohibitie , traistari cu plasa plina de ..cu mult subdimensionali .As avea si eu loc unde sa pescuiesc .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Elninho
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Elninho » 18 Mai 2006, 13:43

Ce parere aveti?
Acum ca exista si numerele de telefon mobil ale domnilor de la Filiala, haide sa le sarim si noi in ajutor(nu in carca).
Sunt absolut sigur ca avand un ajutor de la pescarii sportivi, si filiala isi va spori controalele si va aplica sanctiuni mai drastice.
Si de ce nu, faceti cum am facut eu in zona mea, de ex. pe Snagov. Mai tai o plasa de monofil, mai vorbesti cu braconieru' ca nu e bine ce face, intr-un cuvant LUATI ATITUDINE !!!
Nu stati si butonati calculatorul, iesiti pe ape, pescuiti legal, si incercati sa indreptati cultura stramba a saracei Romanii.

pescuitorul
veteran
veteran

raspuns

Mesaj de pescuitorul » 18 Mai 2006, 13:56

desi e un nr de tel destul de cunoscut prefer sa il dau pe privat.caci am patit de fff multe ori sa primesc telefoane in miez de noapte si as vrea sa pot tine putin chestia asta sub control.Daca vrei nr de tel te rog sa vii sa imi dovedesti ca esti membru pescar la sibiu si ti-l voi da .
Nu e o amenintare dar am vazut mai sus ca se incercau cat mai multe variante de pacaleala a celor care controleaza. Scuze daca asa s-a interpretat.Pai tocmai asta trebuie inteles de unii ca asta e meseria noastra dar credeti ca daca suntem mai uniti si nu stam sa ne fure cioara colacul din mana cum am vazut atatea cazuri nu reusim mai multe?stiti ca am prins braconieri la 7 dimineata si scoteau plasa din fata(atentie !!!!)a patru pescari. Si ei erau 2 braco din care un copil de 15 ani si pescarii erau 8 si taceau din gura. Si in asemenea cazuri ma intreb oare de ce suntem romani si gandim ca lasa ca trebuie sa ia altii atitudine in locul nostru?!
Si multe altele.

pescuitorul
veteran
veteran

mentiune

Mesaj de pescuitorul » 18 Mai 2006, 14:02

deci erau patru pescari din fata carora se scotea plasa(braconierii erau jos la nivelul apei iar ei, 4 oameni in toata firea ,sus pe mal), dar in total erau 8 pescari pe o distanta de 100 m.E o continuare la povestea de mai sus.

pescuitorul
veteran
veteran

Intelegere

Mesaj de pescuitorul » 18 Mai 2006, 14:15

Dragi prieteni care sunteti impatimiti ai pescuitului va rog sa intelegeti un aspect si in special Sorin caci am citit mesajul tau de mai devreme. Trebuie sa intelegi ca marrea maj a oamenilor care pot fi pedepsiti sunt pescarii membrii ai asoc. noastre.Noi nu urmarim sa ii taxam pe ai nostrii ptr orice chestie minora consider eu. Ti-ar placea sa mergi la pescuit la avat si sa il prinzi intr-o zi buna si sub baraj ,acolo unde pescuiti voi (si unde este interzis)la naluci ,dimineata la 7 ,sa prinzi un exemplar mai mare de 5 kg si sa pleci acasa(ca asa spune legea) sau sa ii vezi pe altii ca prind in continuare la fiecare 20-30 min. cate unu de toata frumusetea?Te intreb asa de corect esti incat sa pleci repede acasa dupa ce ai prins un peste mai mare de 5kg? Si uite asa cum esti tu cu rapitorii asa sunt unii cu carasu sau alte specii.
Deci noi suntem intr-o situatie destul de delicata daca vrei sa intelegi.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 18 Mai 2006, 14:19

@pescuitorul
Intrebare stupida:
-cu permisul meu de ajvps Fagaras pot pescui pe apele Sibiului(de la Arpas spre Sibiu)?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Mai 2006, 14:22

Ooo.....sa dea Bunutzu sa dau intr-un avat de 5kg ,.... :D
si daca ma gandesc sa-l opresc pa asta babanu , nu vad nici o problema in a prinde alti 10 la care sa le dau drumu inapoi , de ce sa plec imediat acasa ?
si da , chiar daca pare ciudat sun asa de ....da n-as spune corect , ci mai degraba de bun simt.
in rest ai dreptate.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pescuitorul
veteran
veteran

ptr fishi

Mesaj de pescuitorul » 18 Mai 2006, 14:28

cu permisul vizat la ajvps fagaras poti pescuii in toata tara mai putin delta si dunare ptr ca intre asoc. afiliate exista reciprocitate in toata tara..in rest cei cu permis de la asoc de apartament doar pe apele pe care au autorizatie(doar in judet).Si cea mai mare teapa e ca vinietele nu se comercializeaza.deci nu au ce cauta in alte parti ca de abia se asteapta sa fie taxati.
Te asteptam pe apele noastre dar...............................dupa perioada de prohibitie. :P

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 18 Mai 2006, 14:34

Sorin ,Alex are dreptate,cei care dau dupa avat in zilele in care merge fac genocid(20-30kg in 7-8 bucati).Qestia cu c&r nu se prea respecta.Dar,exista si un dar....la avat pe canalele de fuga nu se simte deloc imputinarea speciei.De cand a aparut (avatul) a gasit aici un ecosistem ideal pentru el si se gaseste din abundenta(cred ca este prea mult) si asta daca ati observat in detrimentul cleanului(din pacate).Bucati de 3-4 kg sunt frecvente daca nu zilnic se intampla .

Scrie răspuns