suntem si clujeni pe fir???
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
In habitatele piscicole naturale este obligatoriu permisul de pescuit ANPA. Taxa catre o annumita asociatie este taxa de membru care nu da dreptul la pescuit. In aceasta perioada stiuca este singura specie care nu este in prohibitie, iar daca este sau nu stiuca in apa nu ai de unde sa stii, asa ca poti incerca.
NU CUNOASTEM LEGEA!!!in momentul de fata, cu exceptia catorva locuri din Delta date pe undeva si pe aici pe forum, NU EXISTA APE PUBLICE CONCESIONATE DE NIMENI!!!
in plus, inclusiv protocolul incheiat anul trecut cu RNP-ul pt apele de munte nu mai e de actualitate, pt ca face trimitere la legea pescuitului din 2009 care a fost abrogata!!!!
de spus, pot spune si stiu ca spun AJVPS-istii ce vor, dar asta e legea!!!
Ieri 14.14,2010 eram in plimbare pe lacul 3 Gheorgheni (stau in zona).
Pe la ora 19 apare un logan de politie sectia 2 cu un domn ing. M...(n-am retinut numele) de la AJPS CLUJ. Pe lac erau cativa la pluta si 2 localnici "cunoscuti" cu barca care dadeau la somn. Coboara pana la ei si se sta la taclale. Pe partea cu Iulius Mall era unu care dadea la "gheara".Dupa discutiile care le-au avut mi-am dat seama ca se cacasera pe ei...probabil si mai mult ca sigur nu aveau permis. Nu le face nimic si se retrage spre masina, dar il abordez. Ma prezint, se prezinta si-l intreb ce veste imi da. El: "pana in data de 19.04. puteti pescui in liniste, dar dupa aia venim in controale ca asa nu se mai poate! Puteti pescui in liniste oricand, dar sa aveti permisul la dvs. pentru ca va veni si politia in control, chiar si fara noi - are drept de control! Se poate pescui recreativ, dar pestele trebuie eliberat."Buun. Dar eu de acolo : "Domnule este unu dincolo care braconeaza!" - nu zice absolut nimic! desi il vede clar!....asta e! Ce sa-i faci....probabil era interesat de "cunoscuti" de care nu stie - sau stie - ca si ei dupa lasarea intunericului vor da la japca ca doar barca nu era pentru plimbarea romantica de seara! "Cu permisul ANPA nu se poate pescui? " Un nu categoric! Dar este in lege scrie clar....zic eu.
Care lege? sincer nu am stiut sa-i raspund ...SPRE RUSINEA MEA...dar o sa-mi fac temele! E o intreaga nebuloasa, si trebuie sa stim sa ne impunem! Putem muri cu legea in mana! vorbesc la modul general!
Prin aceasta rog colegii de forum sa posteze daca se poate clar negru pe alb, pentru toata lumea documentatia necesara, pentru a evita pe viitor astfel de neplaceri - sau daca este deja expus undeva pe forum sa-l punem la vedere intr-un topic nou pentru al putea studia fiecare. A, inca ceva...cica va fi si populat in vluna ce vine cu peste...VOM VEDEA!
Parerea mea este ca ei nu vor sa cunoasca legea. Lacul 3 Gheorgheni apartine primariei Cluj, deci numanui. Probabil cel ce se dadea de la AJPS si cu politistul ii pazeau pe braconieri, cum se intampla in tara noastra draga. Trebuia sa ii filmezi daca puteai si sa ii dai la presa, sa vadem atunci cum isi mai scoteau camasa.
-
- utilizator nou
Multam fain de raspuns.
Chiar mi-ar prinde bine si mie cateva foi cu articolele din legile care ne ofera anumite drepturi ca atunci cand stau linistit pe lac, daca eu stiu ca is in regula din toate punctele de vedere si nenea vine "sa ma face" sa platesc banii sau sa le dau spaga, atunci eu ii dau legea in mana si "nu ma mai deranja".
Chiar mi-ar prinde bine si mie cateva foi cu articolele din legile care ne ofera anumite drepturi ca atunci cand stau linistit pe lac, daca eu stiu ca is in regula din toate punctele de vedere si nenea vine "sa ma face" sa platesc banii sau sa le dau spaga, atunci eu ii dau legea in mana si "nu ma mai deranja".
Ar fi bine de stiut Legea 317/2009, Ordonanta de urgenta a guvernului 23/2008, Ordinul 20/2010 si ceva comunicate de presa de pe pagina ANPA-ului in care se precizeaza ca nu exista ape publice concesionate catre nici o asociatie. Cam asta ar fi o lectura care ti-ar prinde bine pentru cultura generala, ca in lupta cu hotii cred ca doar un Vlad Tepes daca ne mai poate scapa.
Dupa cum ne povesteste gripone ..nu cred ca "hotu"ala se multumea cu comunicatul de presa de la ANPA....trebuie sa cautam exact legea.
Dar cum e faza cu 19.04? Nu a inteles ...prohibita generala care e lege, nu conteaza pentru ei? Sunt mai presus decat legea si aici?
Gripone ..daca la intrebarea care lege nu ai putut raspunde ...cu intrebarea asta sigur il puneai in offside... Ce lege ii da voie sa lase pe braconier in pace?..in PROHIBITIE...cum are tupeul sa pretinda "permis" de la mine cand ala braconeaza in voie in fata mea? Nu ma lasam intimidat in fata lui...daca eram acolo

Dar cum e faza cu 19.04? Nu a inteles ...prohibita generala care e lege, nu conteaza pentru ei? Sunt mai presus decat legea si aici?
Gripone ..daca la intrebarea care lege nu ai putut raspunde ...cu intrebarea asta sigur il puneai in offside... Ce lege ii da voie sa lase pe braconier in pace?..in PROHIBITIE...cum are tupeul sa pretinda "permis" de la mine cand ala braconeaza in voie in fata mea? Nu ma lasam intimidat in fata lui...daca eram acolo