STIATI CA..........................(e de citit)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuitorul a scris:
STIATI CA.................
Noua organizare in domeniiul pescuitului in Romania(ANPA si CNAFP)acorda dreptul de pescuit comercial pe apele pe care exista si autorizatii de pescuit sportiv???????????????????????????
Exempul: pe barajele de pe Olt in curand o sa vedeti in timp ce pescuiti ca vin unii care habar nu au ce inseamna pescuitul si scot sute de kg de peste cu plasa si nimeni nu are ce sa le faca ptr ca EI AU AUTORIZATIE DE LA BUCURESTI.
Cred ca e foarte interesant ce se va intampla
... şi totuşi Pikeman, în care topic iniţial se vorbeşte despre pescuit comercial în zona Sibiu !? Au apărut între timp alte baraje pe Olt !?
Continuarea pe "PRO SI CONTRA AJVPS"
Noua organizare in domeniiul pescuitului in Romania(ANPA si CNAFP)acorda dreptul de pescuit comercial pe apele pe care exista si autorizatii de pescuit sportiv???????????????????????????
Exempul: pe barajele de pe Olt in curand o sa vedeti in timp ce pescuiti ca vin unii care habar nu au ce inseamna pescuitul si scot sute de kg de peste cu plasa si nimeni nu are ce sa le faca ptr ca EI AU AUTORIZATIE DE LA BUCURESTI.
... şi totuşi Pikeman, în care topic iniţial se vorbeşte despre pescuit comercial în zona Sibiu !? Au apărut între timp alte baraje pe Olt !?
BIBI scrie:Pescuitorul a scris:

P.S. pescuitorul a mentionat ca e din Sibiu si pe el il intereseaza prob acolo....pe mine ma intereseaza la general fiindca imi place sa pescuiesc oriunde ajung in tara...sper sa mai am unde

-
- veteran
asta e
poate ca nu ar mai trebuii sa scriu dar o fac din respect pentru unii de pe acest site pe care ii intereseaza soarta pescuitului in romania.
Ideile erau urmatoarele:
1. Pescuitul comercial(sau braconajul legal) va fi in toate apele din romania nu numai in judetul sibiu.
2. Ca sa nu intru in conflict cu unii si altii care nu prea au idee despre pescuit si intra pe acest site doar ca sa conteste AGV-ul (cred ca sunt oamenii acelui minister faimos de care am mai scris), am mentionat ca eu vorbesc doar de ce se intampla in judetul sibiu nu si in ograda lui ss sau a altuia.
Ideile erau urmatoarele:
1. Pescuitul comercial(sau braconajul legal) va fi in toate apele din romania nu numai in judetul sibiu.
2. Ca sa nu intru in conflict cu unii si altii care nu prea au idee despre pescuit si intra pe acest site doar ca sa conteste AGV-ul (cred ca sunt oamenii acelui minister faimos de care am mai scris), am mentionat ca eu vorbesc doar de ce se intampla in judetul sibiu nu si in ograda lui ss sau a altuia.
-
- senior
nu sunt un fan al pescuitului comercial dar sa consideri acest pescuit, ca fiind braconaj legal mi se pare deja o exagerare.
pescuitul comercial nu se poate interzice pur si simplu, pentru ca sunt mii de oameni care traiesc din asta. statul ar trebui sa incurajeze, in opinia mea, dezvoltarea altor activitati, mai prietenoase fata de mediu, asa cum este turismul de pescuit.
chestia asta se face in timp si cu bani.
ca sa le asigure acestor oameni o alternativa mai buna de viata. acest lucru, cel putin deocamdata, este insa doar un vis. nici macar proiect.
pescuitul comercial nu se poate interzice pur si simplu, pentru ca sunt mii de oameni care traiesc din asta. statul ar trebui sa incurajeze, in opinia mea, dezvoltarea altor activitati, mai prietenoase fata de mediu, asa cum este turismul de pescuit.
chestia asta se face in timp si cu bani.
ca sa le asigure acestor oameni o alternativa mai buna de viata. acest lucru, cel putin deocamdata, este insa doar un vis. nici macar proiect.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
PESCUITUL IN SCOP COMERCIAL PE OLT
In forma in care se doreste promovarea este cert o oficializare a pescuitului illegal = braconaj si cu tenta populista. Cine monitorizeaza capturile? Unde sunt centrele de prima vinzare si punctele de descarcare arondate si autorizate? Este vorba de un produs public, alimentar si nu trebuie lasat la voia intimplarii. DSVSA si DSP-ul trebuie sa aiba un cuvint de spus in aceasta situatie pentru a garanta siguranta alimentului. La fel Garda de Mediu se poate autosesiza si chiar Garda Financiara pentru a inlatura scurgerea si deturnarea banilor cuveniti din valorificarea precara riscanta si aleatorie a resursei. Am convingerea ca vor incepe procese si discutii interminabile.
In forma in care se doreste promovarea este cert o oficializare a pescuitului illegal = braconaj si cu tenta populista. Cine monitorizeaza capturile? Unde sunt centrele de prima vinzare si punctele de descarcare arondate si autorizate? Este vorba de un produs public, alimentar si nu trebuie lasat la voia intimplarii. DSVSA si DSP-ul trebuie sa aiba un cuvint de spus in aceasta situatie pentru a garanta siguranta alimentului. La fel Garda de Mediu se poate autosesiza si chiar Garda Financiara pentru a inlatura scurgerea si deturnarea banilor cuveniti din valorificarea precara riscanta si aleatorie a resursei. Am convingerea ca vor incepe procese si discutii interminabile.
De acord cu d-voastra pana la un punct domnule Ionascu.Stim toti ca statul mulge tot acolo unde poate, stoarce si ultima picatura. De ce ar fi altfel cand e vorba de gospodarirea resurselor acvatice?
DAR!
- cum se va impaca pescuitul sportiv cu pescuitul comercial pe acelasi luciu de apa, stiind ca repopularile se fac (cu aprobarile de rigoare) de catre APS -urile care au incheiat contracte cu CNAFP - ul ?;
- cine va asigura respectarea legalitatii de catre AF-urile sau SA-urile de pescuit comercial in ceea ce priveste cotele de extractie, dimensiunea legala, eventual specii protejate etc.?;
- stiind ca in carca APS-urilor s-au pus tot felul de indatoriri privind paza, curatenia, intretinerea scl. , sa intelegem ca comercialii vin, se urca in barca, intind plasele, le scot, apoi pleaca linistiti fara sa-si bata capul cu altceva?
Ne putem astepta la o clarificare a acestor probleme de catre stat sau
dupa ce-si vor incasa taxele vor lasa totul sa mearga in virtutea inertiei?
Si ca o observatie personala, vorbind de pescarii autorizati (extrem de rari ce-i drept), pe Olt de la Mosteni pana la Izbiceni, nu am vazut macar unul care sa pescuiasca comercial cu altceva decat cu plase monofilament. Cum se numeste in cazul asta acest fel de pescuit?
DAR!
- cum se va impaca pescuitul sportiv cu pescuitul comercial pe acelasi luciu de apa, stiind ca repopularile se fac (cu aprobarile de rigoare) de catre APS -urile care au incheiat contracte cu CNAFP - ul ?;
- cine va asigura respectarea legalitatii de catre AF-urile sau SA-urile de pescuit comercial in ceea ce priveste cotele de extractie, dimensiunea legala, eventual specii protejate etc.?;
- stiind ca in carca APS-urilor s-au pus tot felul de indatoriri privind paza, curatenia, intretinerea scl. , sa intelegem ca comercialii vin, se urca in barca, intind plasele, le scot, apoi pleaca linistiti fara sa-si bata capul cu altceva?
Ne putem astepta la o clarificare a acestor probleme de catre stat sau
dupa ce-si vor incasa taxele vor lasa totul sa mearga in virtutea inertiei?
Si ca o observatie personala, vorbind de pescarii autorizati (extrem de rari ce-i drept), pe Olt de la Mosteni pana la Izbiceni, nu am vazut macar unul care sa pescuiasca comercial cu altceva decat cu plase monofilament. Cum se numeste in cazul asta acest fel de pescuit?
-
- senior
legal asociatiile nu au voie sa faca populari
doar CNAFP poate face populari.
pe lacurile de acumulare nu se va putea pescui comercial decat pe baza licentelor de acvacultura, care au cerinte destul de stricte: populari, cota de recolta pe specii si pe an. etc.
suna bine in teorie. insa in practica in lipsa controlului se pot intampla multe.
detinerea sau folosirea plaselor multifilament este ilegala. nu este nevoie decat de un proces verbal al politiei, garzii de mediu, jandarmeriei, inspectiei piscicole din cadrul ANPA pentru declansarea urmaririi penale sau pentru amendarea respectivilor. inclin sa consider ca amendarea este mai eficienta pentru ca de cele mai multe ori judecatorii nu condamna astfel de actiuni, considerand ca si asa puscariile sunt pline. insa amenzile sunt usturatoare si usor de aplicat. cine nu plateste poate alege sa faca puscarie de banii respectivi.
doar CNAFP poate face populari.
pe lacurile de acumulare nu se va putea pescui comercial decat pe baza licentelor de acvacultura, care au cerinte destul de stricte: populari, cota de recolta pe specii si pe an. etc.
suna bine in teorie. insa in practica in lipsa controlului se pot intampla multe.
detinerea sau folosirea plaselor multifilament este ilegala. nu este nevoie decat de un proces verbal al politiei, garzii de mediu, jandarmeriei, inspectiei piscicole din cadrul ANPA pentru declansarea urmaririi penale sau pentru amendarea respectivilor. inclin sa consider ca amendarea este mai eficienta pentru ca de cele mai multe ori judecatorii nu condamna astfel de actiuni, considerand ca si asa puscariile sunt pline. insa amenzile sunt usturatoare si usor de aplicat. cine nu plateste poate alege sa faca puscarie de banii respectivi.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
- veteran
fals
da dl. Ionascu aveti dreptate pana la un punct.dar vi se pare o solutie cresterea amenzilor de la cateva zeci de milioane pana la fantastica suma de 800.000.000. lei vechi??????????????????pai se stie foarte bine cine e majoritar in taote actele de btaconaj , oameni care nu au dupa ce sa bea apa.
iar treaba cu amenzile e apa de ploaie. ca nu au de unde sa le plateasca si nici executare silita nu au poe ce sa le faca.
am facut zeci de dosare penale de braconaj piscicol si rezultatul???????????????????????? dupa un timp l-am prins iar si mi-a zis in fata ca a primit o amenda de 600.000.
deci va dati seama ce va fi si cu cei care cel putin au o autorizatie in mana. va fi raiul lor.
dar dupa cum merg treburile in romania e de inteles ca nu vor fi rezolvate toate de pe scaunul din biroul din bucuresti si in tara e dezastru.
dar nu avem ce face .
asa ca fir intins pana mai aveti loc
iar treaba cu amenzile e apa de ploaie. ca nu au de unde sa le plateasca si nici executare silita nu au poe ce sa le faca.
am facut zeci de dosare penale de braconaj piscicol si rezultatul???????????????????????? dupa un timp l-am prins iar si mi-a zis in fata ca a primit o amenda de 600.000.
deci va dati seama ce va fi si cu cei care cel putin au o autorizatie in mana. va fi raiul lor.
dar dupa cum merg treburile in romania e de inteles ca nu vor fi rezolvate toate de pe scaunul din biroul din bucuresti si in tara e dezastru.
dar nu avem ce face .
D-le Ionascu, la ultima intilnire care am avut-o , D-nul Ghe Stefan a promis ca nu va elibera nici o autorizarie pt pescuit cu plasele pe apele domeniului public, bineinteles naturale. Chestia cu acvacultura e ceva care a existat sub forma de vrajeala in vechia lege si se doreste sa se faca aceiasi vrajeala si in noua lege. Pina la coada vom vedea pe un ecran o filmare ca un anume X a bagat 2 galeti de peste si a facut ACVACULTURA ain lacul de acumulare Y, ca atare vine cu plasele si RADE TOT CE MISCA, inclusiv cleanul, mreana scobarul, platice...etc...pesti pe care nu i-a acvaculturalizat persoana X, care are autorizatie de pesc cu plasele. Ca va venii cineva si va spune ca acvacultura se face pe platforme plutitoare...pai D-le Ionascu...am uitat de unde am inceput discutia ca braconajul il fac cei ce nu au ce minca?...pai astia vor avea banii necesari investitiei? Cred ca mai bine am discuta despre: CE INSEAMNA ACVACULTURA, in conceptia actuala ca in cea din proiect este facuta PRAF. Doi, sa vedem ca in toata EUROPA nu se face pescuit cu plasele in apele naturale ale dom. public. Pai daca ne gindim ca si cel ce merge cu 200 la ora si-l prinde politia...de ce sa-i dea amenda???? ca era si omul grabit...nu? credeti ca trebuie sa gasim scuze pt ce anume se dau aceste autorizatii??? Sa mearga la munca cinstita, nu cei ce nu au ce minca distrug, sa mearga cu undita , nu cu plasa, si o sa aiba ce minca/. Daca nu se va bracona, acei ce nu au ce minca vor avea mai mult peste la undita de cit au acum si vor traii mai bine ca acum.SPER CA NU S-AU DAT AUTORIZATII LA BRACONAJ LEGALIZAT. ASA E ?????
Re: fals
pescuitorul scrie:da dl. Ionascu aveti dreptate pana la un punct.dar vi se pare o solutie cresterea amenzilor de la cateva zeci de milioane pana la fantastica suma de 800.000.000. lei vechi??????????????????pai se stie foarte bine cine e majoritar in taote actele de btaconaj , oameni care nu au dupa ce sa bea apa.
dar nu avem ce face .

Oricum intro situatie d'asta lucru se'mpute rau, imi imaginez ca or sa puna plase zi de zi, doar nu or fi prosti, si apoi cu un permis dala merg 10 insi, "hai ba ca eu nu pot azi, iti dau tie permisu si zici ca ai uitat buletinu daca vine careva" si tot asa, nu mai zic ca la noi e o mentalitate idioata, deci cand au vazut unii pescari ca braconierii prind la Triunghiuri deja vorbeau cum sasi faca si ei, si apoi pe unii chiar iam vazut cu asa ceva, jenant si patetic, la fel o sa fie si cu asta...aaaa poi numi mai fac permis de pescar mai pun un ban si merg cu plasa ca se prinde....