STIATI CA..........................(e de citit)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Re: Stiati ca.............e de citit

Mesaj de adiwolf » 14 Iun 2006, 07:57

pityu scrie: Fii optimist ! Mai rau decat a fost pana acum, nu poate fi.
pe cat punem pariu?! :twisted: :twisted: :twisted:

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 14 Iun 2006, 09:17

draga pityu, te sustin in optimismul si in gandirea ta pozitiva, da-mi voie insa sa indrept catre tine furtunul cu apa rece si sa te invit sa nu idealizezi & generalizezi in ceea ce priveste asociatiile.

concret. sunt asociatii sanatoase, care functioneaza in conditii normale in ceea priveste managementul, procesul decizional, indeplinirea misiunii.
sunt insa asociatii care functioneaza opus celor de mai sus.

voiam sa spun ca o viziune de genul

Intr-o asociatie de pescari toti pescarii sunt la fel de... asociati (ca sa spun asa). Atat presedintele cat si ultimul venit au aceleasi drepturi conform Statutului.
Conform Legii, intr-o asociatie hotararile se iau pe baza de VOT in "ADUNAREA GENERALA" unde pot participa toti membrii.

nu e foarte realista.

numai de bine.
[/b]
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit

pescuitorul
veteran
veteran

nu am curaj

Mesaj de pescuitorul » 14 Iun 2006, 09:24

nu am curaj sa pun pariu ca stiu cu va fi cu noile idei.
sa puna pariu cei din minister dar pe banii lor nu pe ai nostri.pe ai lor sa riste nu pe ai nostrii.
FELICITARI ROMSILVA CA NU S-A LASAT CALCATA IN PICIOARE SI NU LE-A DAT VOIE UNORA SA ISI BATA JOC DE APELE PE CARE LE-AU INGRIJIT ZECI DE ANI DE ZILE .TOT ASA STIMATI COLEGI.
APROPO ANPA SA NU VA GANDITI CA PESTE VREO 2 ANI O SA PESCUITI LA MINE IN VANA CA NU SUNT DE ACORD , va spun de pe acum. oricate ordine 1133/1134 veti da voi :) :) :) :) :)
cred ca ar fi cazul sa va ocupati de lucruri serioase .
de ce nu instituiti masuri de prohibitie in functie de zona geografica si de conditiile meteo din acea zona.sa stiti ca daca la bucuresti in birou sunt 20 grade la munte la bv sau covasna nu sunt tot atatea.si unm are secret: stiu asta si pestii!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Iun 2006, 21:38

adiwolf scrie:
pityu scrie: Fii optimist ! Mai rau decat a fost pana acum, nu poate fi.
pe cat punem pariu?! :twisted: :twisted: :twisted:
Pai eu privesc situatia in felul asta la mine in judet AJVPS isi vede de treaba lui...adica stau toti la birou si papa bani pe permise - pun peste intro balta "de populari" si o pazesc si papa din ea cand vor. Pe langa ei sunt altii care invart prohibitia cum vor(vezi cazu Delta-Dunare) si acorda drept de pescuit comercial. si despre ROMSILVA ce sa mai zic....nu te lasa sa pescuiesti pe terenu lor , dar daca au chef d'un pastrav is primii cu naturale pe rau, asta daca se chinuie asa sa prinda. singura diferenta cu astia e ca nus multi si are pestele sanse de reprodus.
Asa ca nu vad din cadru statului ce organizatie - minister - asociatie poate sa faca o treaba CORUPTIA - INTERESELE - BANII is pe primu loc pentru toti....DREPTATEA NE-O VOM FACE CU MANA NOASTRA 8)

pityu
veteran
veteran

Stiati ca.............e de citit

Mesaj de pityu » 14 Iun 2006, 22:39

Woblerman si Pikeman ! Cred ca nu am fost inteles bine. Nu incerc sa idealizez. Spuneam doar ca noile asociatii (asa "pestrite" cum sunt) nu au cum sa faca mai mult rau pescuitului decat a facut AGVPS-ul.
Fara concurenta nu pot iesii la iveala adevaratele valori !!!!!!!!!!!!!

pityu
veteran
veteran

Stiati ca.............e de citit

Mesaj de pityu » 14 Iun 2006, 22:41

Apropo ! Voi din ce tip de asociatii faceti parte (daca nu e cu suparare) ?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Iun 2006, 00:14

pityu scrie:Apropo ! Voi din ce tip de asociatii faceti parte (daca nu e cu suparare) ?
Din una obosita la caremi fac permisu sa zic ca e facut, ma rog e cu doua taisuri in judetul meu e obosita in Sibiu merita asa ca....va las sa trageti concluziile...nus aceeasi oameni peste tot deci nui trag pe toti la raspundere, adica daca Sibiul nu ma deranjat dece sai dau in aceeasi oala cu cei de la Fagaras :?: :?: :?: O fi AJVPS(n-a ca am dat nume) peste tot dar nu inseamna cai rau pentru toti, exista si oameni buni in acel sistem din pacate putini si nu merita pentru simplu fapt ca majoritatea is de kko sai tratez cu aceeasi moneda pe toti cum fac unii de pe site....ar trebui sa ne luam si de ministerul cel dragut cu legile lui frumoase...sa vedem va mai place baieti?
Sa va zic eu o parere umila. Daca sa zicem intrun institut directorul sparge un ou si da vina pe femeia de servici, aceasta va suporta consecintele. Dupa mine The Minister este peste AJVPS dar conform logicii cel mai mic plateste, baietii de birou dau diverse legi de prohibitii si pescuit si le arunca AJVPS care trebe sa fie cel hulit si urat de toata lumea. Oricum asta nu scuza AJVPS ca nusi face macar treaba lui in judetul meu...si inca ceva 3 sferturi din braconieri sunt TZIGANI la propiu de etnie, nu sunt rasist dar zic ce am vazut. Oricum baietii de la minister ies in fata cand se intampla ceva cu un elicopter, vorbesc mult pe langa si apoi nu mai auzi de ei, daca sunteti asa de mari faceti domne un contract cu ministeru justitiei si organizati un filtru pe saptamana cu 10 politisti ca nu cred ca e asa scumpa o plimbare pe malul apei , si asa potolim baietii, dar...am uitat si astia (politistii) is mana in mana cu braconierii si ii anunta in avans-vezi ca ii control maine.
Si mai lasatima cu articolul 12/2003/12/1/3/4/6/8/55 ca nu ma intereseaza astea is un om de rand, daca vroiam sa studiez dreptu ma duceam acolo, pentru mine faptele vorbesc nu diversele legi care se bat cap in cap si din care castigati doar voi...pana una alta Oltul isi face dreptate, se umfla, face spume si se tulbura de nervi :P nu pescuiesc nici io nici 1000 de braconieri odata cu mine.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 16 Iun 2006, 08:02

pikeman scrie:nu pescuiesc nici io nici 1000 de braconieri odata cu mine.
:D

domnule pescuitorul, daca petreceti atat de multi timp pe forumul asta, cum ramane cu asociatia? sau nu va deplasati in afara biroului?

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 16 Iun 2006, 09:06

draga pityu sunt de acord cu tine ca noile asociatii nu au cum sa faca mai mult rau decat agvps-ul (desi englezu' zice "never say never", dar, sigur, aici sunt malitios...)

voiam doar sa spun ca (ma rog, asa cred eu) generalizarea nu e o chestie inspirata. fiecare caz in parte e specific.
apropos, desi am avut niste "contre" (sper sa fi fost luate ca si constructive) cu apsalba - era vorba de chestiunea obligativitatii de a te inscrie intr-o asociatie, idee (obligativitatea) pe care eu o combat vehement - ii admir pentru ceea ce fac si le doresc succes in continuare!
nu sunt importiva asociatiei, ci impotriva obligatiei.
de altfel, eu sunt memebru in mai multe asociati si fundatii din domeniul mediu pentru faptul ca ma preocupa chestiunile astea si pentru ca impartasesc valorile si principiile acestora. bine-nteles, am intrat benevol in aceste organizatii. dar cred ca va divagat putin. iertare...

din ce organizatie (de pescuit) fac parte?
acum se numeste "clubul de pescuit oradea". e fostul compartiment de pescuit din cadrul ajvps bihor. baietii au starnit niste valuri, tulburari etc. si s-au separat de vanatori. insa nici cand locuiam in oradea si cu atat mai putin acum cand locuiesc in alt oras, dar tot in bihor, nu simteam ca fac parte dintr-o asociatie (sau club, cum ii zic ei). comunicarea interna e deficitara iar managementul poarta inca amprenta ajvps. asta ca sa ma exprim poetic, pentru ca sa zic asa.

problema e ca deocamdata in bihor nu exista o piata a asociatiilor de pescuit, de unde sa aleg (nu obligat ci benevol!) ce-mi convine.
nu e scuza, e doar o constatare.
iar permisul l-am cumparat cu 1.300.000 lei. e drept ca am niste posibilitati relativ bune de pescuit - daca ar fi sa mentionez crisul negru si acumularea tileagd.

insa tot pe crisul negru, cursul superior, e dezastru. nu paza, nu peste. braconaj la greu - acolo unde mai sunt cativa pesti...
poveste lunga.

woblerman
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de woblerman » 16 Iun 2006, 09:09

pityu - n-are ce sa fie cu suparare, sa spun din ce asociatie fac parte. nu sunt mandru si nici fericit de situatia mea actuala dar asta e.

Scrie răspuns