STIATI CA..........................(e de citit)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Stiati ca.............e de citit
[quote="pikeman] nu pescuiesc nici io nici 1000 de braconieri odata cu mine.[/quote]
gresit,nu pescuim noi unditarii ca pe "cosasi" si "plasari" nu-i tulbura asta,ei isi vad de treaba chiar daca Oltul este namol.
gresit,nu pescuim noi unditarii ca pe "cosasi" si "plasari" nu-i tulbura asta,ei isi vad de treaba chiar daca Oltul este namol.
Multitudinea avantajelor ce rezida in urma aparitiei asociatiilor de pescari nou infiintate exista dar nu se "vede" din oarecare motive. Numai faptul ca AGVPS-ul a inceput sa acorde atentie pescarilor in mai toate judetele, acolo unde au aparut asociatii noi, faptul ca se abtin sa mai spuna ca daca nu-ti convine pleaca D-le, faptul ca in acest an pina acum nu am auzit de excluderi din rindul pescarilor, faptul ca a aparut reprezentantul ministerului cu paza pe judet(ca-si face sau nu datoria, sau o face in favoarea AGVPS, este alta treaba). Esentialul e ca ceva misca, ceva si in alcatuirea noii legi a pescuitului. Faptul ca sintem chemati la discutii deschise publicului pt acordul noii legi, sint lucruri certe care se fac acuma si care nu s-au mai facut pina acum. Faptul ca Federatia nou creata are un cabinet juridic si ca acorda asistenta juridica gratuita membrilor ei, este o mare realizare, faptul ca se deruleaza mai multe proiecte si se ctreeaza lucii de apa noi , ca se fac piste de competitii, ca se cauta solutie pt popularea zonala etc. Astea nu sint lucruri de cit in avantajul pescarilor. Faptul ca echipe de pescari sportivi pleaca la mondiale si sint sprijinite cu bani si materiale necesare ce nu s-au dat pina in prezent...toate astea si inca multe altele care momentan nu mi le aduc aminte, sint rezultatul concurentei create de noile asociatii aparute si care apar mereu, si bine fac.Cetateanul nu are de cit de cistigat in urma concurentei, asta e legea firii si asa se va intimpla. Da, faptul ca s-a strecurat o prevedere de obligativitate a asocierii, contrar Constitutiei, de acord, dar s-a rectificat acest lucru si in noua lege nu o sa mai apara, faptul ca paza apelor se pune in discutie si ca asteptam initiative fezabile in acest sens sint realitati , pt asta exista FORUMUL, pt asta trebuie sa ne exprimam liber pt asta tre sa respectam pozitiile oricui care vrea sa participe cu ceva constructiv. Cred ca tre sa gindim un pic mai altfel, sa spargem acele tipare care ne-au tinut in tabere diferite gata sa-si dea in cap. Sint convins si am spus-o si am si exemplificat ca in tara sint asociatii AJVPS, conduse jos palaria si ca sint oameni pe care-i stimez, dar pacat ca sint putini. Este normal ca atunci cind vrei sa faci curat sa faci prima data dezordine si incet incet sa pui lucrurile la locul lor.
dady - mi-a facut placere sa citesc ultimul tau mesaj. asa este: "cele bune sa se adune, cele rele sa se spele", vorba aia.
intotdeauna e bine sa evidentiem ceea ce e bun - indiferent din ce directie vine! - si sa punem la zid ceea ce e rau - din nou, indiferent din ce directie vine!
s-auzim de bine!
intotdeauna e bine sa evidentiem ceea ce e bun - indiferent din ce directie vine! - si sa punem la zid ceea ce e rau - din nou, indiferent din ce directie vine!
s-auzim de bine!
zeii scad din viata oamenilor orele petrecute la pescuit
Poate ca vin si propuneri pt a le sustine in sistemul legislativ nou, avem o lista unde sint trecute deja anume interventii. Se poate spune ca cel putin din punctul meu de vedere ar fii probleme in definirea termenilor, cum ar fi notiunea de apa naturala apa a domeniului public, acvacultura, exploatarea durabila, pescuit sportiv si pescuit de agrement, paza patrimoniului, a apelor naturale, definirea clara a apelor , daca mai e nevoie , de munte de ses de Delta de Mare. Ce inseamna bazin piscicol, ce cuprinde el si multe altele. Apoi ar trebuii sa venim si sa discutam la modul cel mai concret cum se face paza apelor, de catre cine. Consider aiureala ca asociatiile sa faca acest lucru, chiar daca sint Ajvps sau altele. Cred ca acei ce fac paza pe judete tre sa aiba echipe specializate si sa faca treaba. Sa se spuna a clar cum se vor administra apele dom public. Sa se spuna clar ce inseamna permisul de pescuit, ce inseamna asocierea ce inseamna accesul la apa, sa se spuna clar cum se face controlul , cine are dreptul de control.Nu sint de acord cu plan de control comunicat politiei sau mai stiu eu cui. Asta suna a pune braconierii la adpost. Sa se spuna clar ca utilizarea altor scule in afara de cele destinate pescuitului sportiv si utilizate in acest scop este infractiune si se numeste braconaj .Si multe alte chestii, care s-a incercat sa se defineasca vag in noua lege dat sint foarte evazive si lasa loc clar interpretarilor. Deci se persista cu legile cu portita astilul romanesc pur.
Stiati ca.............e de citit
Noi suntem o asociatie foarte mica. Nici nu vrem sa o marim prea mult !
Nu ne intereseaza cantitatea, doar calitatea pescarilor asociati. La noi nu exista nici un salariat. Toti muncim, pentru aceleasi interese : BINELE COMUN AL TUTUROR MEMBRILOR. Alegerile se fac pentru mandate scurte de doar un an, ca sa nu prinda nimeni radacina. Toti banii care se aduna se investesc in realizarea obiectivelor asociatiei, conform statutului. Nu existam decat de 4 (patru) luni ( mai precis din 19.02.2006), dar deja organizam primul nostru concurs de pescuit statzionar pe data de 18.06.2006 cu ocazia sarbatoririi in premiera pe tara a " ZILEI NATIONALE A PESCARILOR" ( apropo "LA MULTI ANI TUTUROR PESCARILOR !!! ") Concursul va fi urmat de "BALUL PESCARILOR", unde se vor consuma mititei si multa bere !!
In perioada (23-25)06.2006 vom participa cu o echipa de 8 (opt) concurentzi la "Concursul Natzional de Pescuit la Pastrav" - Cupa Romsilva
organizat de RNP Romsilva si Federatia de Pescuit Sportiv din Romania la Complexul Capra din M-tii Fagaras (Arges). Asociatia sponsorizeaza cu 50% cheltuielile aferente participarii membrilor sai la acest concurs !!!!
Am incheiat un contract de GESTIONAR DELEGAT (altfel spus am inchiriat, sau am concesionat) de la RNP Romsilva, un fond de pescuit salmonicol din Muntii Retezat, compus din 6(sase) paraie cu pastrav indigen si am obtinut DELEGARE DE GESTIUNE, de la CNAFP pentru toate apele colinare si de ses din judetul Hunedoara. Pentru toate aceste ape avem (si punem la dispozitia membrilor nostrii) permise de pescuit legale, eliberate de GESTIONARII RESURSELOR ACVATICE VII DIN RONANIA.
Iata doar cateva din activitatile noastre de asociatie din primele patru luni de existenta.
Si .... dupa atata polologhie, iata si intrebarea de baraj pentru toti vizitatorii forumului:
SINCER ! ATI AVUT PARTE DE ASEMENEA ACTIVITATI IN CADRUL AGVPS DE CAND SUNTETI PESCARI ? S-A INTORS VRE-UN LEU IN BUZUNARUL VOSTRU, SUB FORMA DE SPONSORIZARE A UNUI CONCURS SAU ALTE ACTIUNI, DE LA AGVPS DE CAND SUNTETI PESCARI ?
Daca raspunsul este NU - treceti la treaba si constituiti-va in CAT MAI MULTE ASOCIATII !!! Faceti cat mai multe activitati : - repopulari (nu pe hartie ca AGVPS), amenajari piscicole, concursuri, petreceri, etc, etc, etc.
ASTA INSEAMNA VIATA DE ASOCIATIE. Nu doar sa vinzi permise cat mai multe si cat mai scumpe, sa-ti angajezi toate neamurile si toti prietenii
si sa-i platesti (bine!!!!) din banii pescarilor (majoritatea amarati si saraci)
Voi incerca sa va mai tin la curent, cate si mai cate nu se pot face cu bani putini, dar cu multa pasiune !!!!
Nu ne intereseaza cantitatea, doar calitatea pescarilor asociati. La noi nu exista nici un salariat. Toti muncim, pentru aceleasi interese : BINELE COMUN AL TUTUROR MEMBRILOR. Alegerile se fac pentru mandate scurte de doar un an, ca sa nu prinda nimeni radacina. Toti banii care se aduna se investesc in realizarea obiectivelor asociatiei, conform statutului. Nu existam decat de 4 (patru) luni ( mai precis din 19.02.2006), dar deja organizam primul nostru concurs de pescuit statzionar pe data de 18.06.2006 cu ocazia sarbatoririi in premiera pe tara a " ZILEI NATIONALE A PESCARILOR" ( apropo "LA MULTI ANI TUTUROR PESCARILOR !!! ") Concursul va fi urmat de "BALUL PESCARILOR", unde se vor consuma mititei si multa bere !!
In perioada (23-25)06.2006 vom participa cu o echipa de 8 (opt) concurentzi la "Concursul Natzional de Pescuit la Pastrav" - Cupa Romsilva
organizat de RNP Romsilva si Federatia de Pescuit Sportiv din Romania la Complexul Capra din M-tii Fagaras (Arges). Asociatia sponsorizeaza cu 50% cheltuielile aferente participarii membrilor sai la acest concurs !!!!
Am incheiat un contract de GESTIONAR DELEGAT (altfel spus am inchiriat, sau am concesionat) de la RNP Romsilva, un fond de pescuit salmonicol din Muntii Retezat, compus din 6(sase) paraie cu pastrav indigen si am obtinut DELEGARE DE GESTIUNE, de la CNAFP pentru toate apele colinare si de ses din judetul Hunedoara. Pentru toate aceste ape avem (si punem la dispozitia membrilor nostrii) permise de pescuit legale, eliberate de GESTIONARII RESURSELOR ACVATICE VII DIN RONANIA.
Iata doar cateva din activitatile noastre de asociatie din primele patru luni de existenta.
Si .... dupa atata polologhie, iata si intrebarea de baraj pentru toti vizitatorii forumului:
SINCER ! ATI AVUT PARTE DE ASEMENEA ACTIVITATI IN CADRUL AGVPS DE CAND SUNTETI PESCARI ? S-A INTORS VRE-UN LEU IN BUZUNARUL VOSTRU, SUB FORMA DE SPONSORIZARE A UNUI CONCURS SAU ALTE ACTIUNI, DE LA AGVPS DE CAND SUNTETI PESCARI ?
Daca raspunsul este NU - treceti la treaba si constituiti-va in CAT MAI MULTE ASOCIATII !!! Faceti cat mai multe activitati : - repopulari (nu pe hartie ca AGVPS), amenajari piscicole, concursuri, petreceri, etc, etc, etc.
ASTA INSEAMNA VIATA DE ASOCIATIE. Nu doar sa vinzi permise cat mai multe si cat mai scumpe, sa-ti angajezi toate neamurile si toti prietenii
si sa-i platesti (bine!!!!) din banii pescarilor (majoritatea amarati si saraci)
Voi incerca sa va mai tin la curent, cate si mai cate nu se pot face cu bani putini, dar cu multa pasiune !!!!
-
- veteran
...
atat timp cat tu cel care esti gestionar delegat nu ai voie sa faci paza si control crezi ca va veni polita sa faca ceva sau altii ?????eu nu cred si spun asta din propria experienta pentru ca am dus la politie un caz si nici pana in ziua de azi nu l-au solutionat ptr ca......asta e romania.dar ii mai las dupa care o sa pun degetu pe rana.
Refertor la inspectia piscicola atat timp cat este unu singur pe judet va dati seama cat poate face el si nici macar masina de servici nu are.!Tot de asociatii se roaga ca sa faca controale.
Si atunci revenim: cine e cel mai indicat sa faca controale????Pe cine intereseaza cel mai mult apele(dpdv al pescuitului)?????Eu zic ca tot pe pescar dar ar trebuii sa li se dea putere mai mare celor care fac controale si am niste idei in cap dar nu are rost sa ma apuc sa scriu acum.
Refertor la inspectia piscicola atat timp cat este unu singur pe judet va dati seama cat poate face el si nici macar masina de servici nu are.!Tot de asociatii se roaga ca sa faca controale.
Si atunci revenim: cine e cel mai indicat sa faca controale????Pe cine intereseaza cel mai mult apele(dpdv al pescuitului)?????Eu zic ca tot pe pescar dar ar trebuii sa li se dea putere mai mare celor care fac controale si am niste idei in cap dar nu are rost sa ma apuc sa scriu acum.
Oricum eu zic sa facem astfel de asociatii dar care musai sa aiba vro 5 politisti NECORUPTI, toti membrii asociatiei sa aibe drept de paza astfel incat sa se ajunga ca toti pescarii de pe balta sa aibe un astfel de drept si sa fie FRATI. Odata ajunsi in acest punct cand eu merg si gasesc o plasa o tai linistit, daca comenteaza careva scot din buzunar si arat ca am dreptul de a confisca respectivul obiect si daca sunt nervos sa sun la unul din cei 5 politisti. Daca respectivul sare la bataie convoc Adunarea Generala a Pescarilor care sunt pe balta la momentul respectiv si facem perchezitie la buzunarul respectivului si amenda se va duce direct pe numele lui.
Oricum ceea ce vreau sa zic aici este ca poate se cumintesc stiind ca toti pescarii vor putea legal cu drept sa confiste acele produse, mai ales ca nu exista zi sa nu fie pescari pe balta...si cu pescuitul noaptea le va fi mai greu sa bage plasa.
CONCLUZIA DE AICI CARE VREAU SA O EXPUN ESTE: SA NE FACEM DREPTATE CU MANA NOASTRA - banii pe care ii cotizam in propriile asociatii vor fi pentru paza pe care o vom face noi, credetima, ies de mai multe ori la pescuit pe an (cam 80 iesiri) decat numarul de filtre organizate de AJVPS Fagaras+Brasov (0 - in 3 ani), deci...consider ca merit sami autocotizez paza numai pentru setca pe care am scoso de pe o balta si un pripon taiat.
Ce zici de ideile astea...mai e mult de la vis la realitate iti zic eu
Oricum ceea ce vreau sa zic aici este ca poate se cumintesc stiind ca toti pescarii vor putea legal cu drept sa confiste acele produse, mai ales ca nu exista zi sa nu fie pescari pe balta...si cu pescuitul noaptea le va fi mai greu sa bage plasa.
CONCLUZIA DE AICI CARE VREAU SA O EXPUN ESTE: SA NE FACEM DREPTATE CU MANA NOASTRA - banii pe care ii cotizam in propriile asociatii vor fi pentru paza pe care o vom face noi, credetima, ies de mai multe ori la pescuit pe an (cam 80 iesiri) decat numarul de filtre organizate de AJVPS Fagaras+Brasov (0 - in 3 ani), deci...consider ca merit sami autocotizez paza numai pentru setca pe care am scoso de pe o balta si un pripon taiat.
Ce zici de ideile astea...mai e mult de la vis la realitate iti zic eu

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
Stiati ca.............e de citit
Intotdeauna am sustinut ca cei mai buni controlori sunt pescarii. Noi avem in asociatie 10 (zece politisti) si nu de oricare, ci ofiteri cu functii. Intradevar ca e un caz fericit. Nici nu-mi fac griji din punct de vedere al controlului. La fondul piscicol din Retezat, Jandarmeria Montana are sediul exact in mijlocul fondului nostru, langa Cabana Pietrele. Rangerii Retezatului deasemenea si sa nu mai amintesc faptul ca fiica mea este rangerita. Cu toate aceste organizatii suntem in tratative pentru o colaborare fructuoasa. Conform contractului de GESTIONAR DELEGAT, RNP Romsilva deasemenea isi rezerva dreptul de control pe aceste ape.
Asadar activitatea de control nu va scadea ci va creste Domnilor. Numai cine are ceva impotriva unui control in plus, numai acela nu poate intelege lucrurile astea, pentru ca ne cred prosti pana la infinit !!!
DESTEAPTA-TE ROMANE !!! REVOLUTIA A INVINS DE 17 ANI (azi-maine)!!!
Asadar activitatea de control nu va scadea ci va creste Domnilor. Numai cine are ceva impotriva unui control in plus, numai acela nu poate intelege lucrurile astea, pentru ca ne cred prosti pana la infinit !!!
DESTEAPTA-TE ROMANE !!! REVOLUTIA A INVINS DE 17 ANI (azi-maine)!!!
-
- veteran
daca nu as fi lucrat printre pescari as fi fost de acord in totalitate cu Dvs.dar o sa vedeti ca va veti lovi de niste probleme destul de ....nu stiu cum sa le zic , daca toti pescarii vor avea drept de control.
Domnilor vreti sa va spun eu ce le lipseste pescarilor::?? UNITATEA.pescarii nu vb intre ei decat de ce au prins si unde.
Domnilor stiti ce au pescarii (unii )in comun ?: rautatea.si vorbesc din experienta.mai ales daca le ocupi locul lor preferat.asa ca pana nu se schimba gandirea noastra de roman nu avem prea multe de facut.
majoritatea sunteti la inceput dar o sa vedeti ce inseamna lucrul pescarul.
o intamplare pe care va rog sa o interpretati cum credeti: toti fac scandal ca jumatate din pescari sunt fara permis.te duci in control si acolo te lovesti de replici: e soferu , el face grataru, el imi pune rama in carlig.deci ce credeti ca e de facut in asemenea situatii????
Domnilor vreti sa va spun eu ce le lipseste pescarilor::?? UNITATEA.pescarii nu vb intre ei decat de ce au prins si unde.
Domnilor stiti ce au pescarii (unii )in comun ?: rautatea.si vorbesc din experienta.mai ales daca le ocupi locul lor preferat.asa ca pana nu se schimba gandirea noastra de roman nu avem prea multe de facut.
majoritatea sunteti la inceput dar o sa vedeti ce inseamna lucrul pescarul.
o intamplare pe care va rog sa o interpretati cum credeti: toti fac scandal ca jumatate din pescari sunt fara permis.te duci in control si acolo te lovesti de replici: e soferu , el face grataru, el imi pune rama in carlig.deci ce credeti ca e de facut in asemenea situatii????