Sprijiniti Asociatia,,Prieteni Pescari''-Filiala Pascani ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
-
- utilizator nou
daca ar popula toate asociatiile macar atat ar fi si rapitori si pesti pasnici,dar dupa altii faptul ca sa populat este o crima ,si mai bine se bagau banii in buzunar cum fac ajvps si celelalte asociatii.la noi in zona iasi este singura asociatie care face ceva impotriva braconajului pe o apa publica si a si populat cu ceva.la mai multe tone pascani .....

-
- junior
-
- junior
mai, om bun, nu am nimic nici cu tine, nici cu aia de la Pascani.ti-am zis frumos o data, popularea care ai facut-o nu a fost atat de benefica precum o lauzi.nu am stiut datele problemei de la inceput.dar hai sa fim seriosi si sa nu o mai laudam atat.cauta pe-aici pe forum, si ai sa vezi alta populare, cu pastrav.baietii au avut si bani si timp si alte cele.asa ca puneti si voi mana si faceti si voi ca ei, daca tot vrei sa ajungi acolo.alta data cand mai faceti populari cu caras, bagati-l in balti, iar in rau, specii indigene.am fost destul de clar acum? 

-
- junior
Asa au stiut cei de la Pascani sa faca , eu laudam initiativa , gestul si vroiam sa spun ca macar se ocupa cat-de-cat , totusi e mai bine decat deloc , parerea mea . Desigur ca se va mai popula si cu alte specii dar in timp , in tot ce faci trebuie rabdare si bani , nu e chiar atat de simplu pe cat pare . Plus ca se fac si foarte multe controale si se prind braconieri dar cum in zona noastra politia nu-si face datoria li se da drumul fara sa li se faca nimic , si ei merg din nou linistiti la braconat .
- semlecangheorghe
- veteran
Am scris anterior de locurile naturale de reproducere.Eu nu sint piscicultor.Dar ma informez cit pot si imi pun intrebari.De exemplu stiati ca pe vremea lui A.I. Cuza, era o lege conform careia puietul se scotea din zonele inundate ,cu plasele,si era redat in mare parte apei curgatoare din care a venit? Imi aduc aminte ca era un brat mort linga Arad ,prin anii85-90, care colcaia de puiet de crap cit degetul .Erau si crapi oglinda printre ei.Nimeni -ma refer la o entitate legal constituita -n-a gasit de cuviinta sa-i redea Muresului.Ginditi-va la citeva zeci de mii de crapusori repusi in riul din care au venit.Cit ar fi costat?Citeva plase,2-3 barci,citeva recipiente si o mina de binevoitori.O sa-mi spuneti ca atunci nu era decit o asociatie la putere la nivel national.Ei, acuma sint mai multe.Si nu inteleg de ce trebuie sa cheltuie bani pentru niste pesti reprodusi artificial,in locatii indepartate,la preturi de cost pe masura,cind, natura le ofera totul ,gratis, doar sa faca un minim efort coerent si la obiect pentru a imbunatati o situatie dezastruoasa.Anual miliarde de puieti de toate speciile ,pier prin brate moarte, care vara seaca de apa, dar,pina atunci sint secatuite de braconierii cu plasa care stiu si exploateaza aceste locatii in interesul lor. 

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
din cauza unora ca cei de la Pascani - adica milogi - a facut frantuzul ala misto de "salutul romanesc"
De ce nu puneti voi mana pe lopeti sa va faceti o balta si sa o populati cu 1 milion de tone de caras ? Pai daca tot nu sunteti in stare sa faceti o treaba buna, sa populati cu specii autohtone - clean, mreana , lin mai bine renuntati. Si drumul spre iad e pavat tot cu intentii bune.
cutzucutzu*camataru de ce nu te duci tu sa studiezi vreo doua trei zile carasii aia din alta perspectiva ? adica sa-i vezi de jos in sus, sa vezi cum se acomodeaza, sa le admiri burta stand lejer pe fundul apei fara butelie de scafandru.
De ce nu puneti voi mana pe lopeti sa va faceti o balta si sa o populati cu 1 milion de tone de caras ? Pai daca tot nu sunteti in stare sa faceti o treaba buna, sa populati cu specii autohtone - clean, mreana , lin mai bine renuntati. Si drumul spre iad e pavat tot cu intentii bune.
cutzucutzu*camataru de ce nu te duci tu sa studiezi vreo doua trei zile carasii aia din alta perspectiva ? adica sa-i vezi de jos in sus, sa vezi cum se acomodeaza, sa le admiri burta stand lejer pe fundul apei fara butelie de scafandru.
S'altare și bunăstare !
-
- veteran
taicanoe scrie:din cauza unora ca cei de la Pascani - adica milogi - a facut frantuzul ala misto de "salutul romanesc"
cutzucutzu*camataru la prima viitura pe Siret o sa studieze carasii prin zona Bacaului pe fundul lacului Galbeni sau Racaciuni.

"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
- junior
nu cred ca sunt milogi ca cer sprijinu celorlalti pescari,si cred ca totusi initiativa de a popula este benefica ,din banii stransi din permisele de pescuit pe raza pascani s-a populat la cererea pescarilor ,se cerea sprijinul pt a popula cu mai multe tone ,pana la urma pestele migreaza si beneficeaza mai multi pescari.....taicanoe scrie:din cauza unora ca cei de la Pascani - adica milogi - a facut frantuzul ala misto de "salutul romanesc"