Sprijiniti Asociatia,,Prieteni Pescari''-Filiala Pascani ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 05 Apr 2010, 19:33

George P scrie:
Ioan S. scrie:
George P scrie:Dupa cum bine vad pe marea majoritate de pe acest forum va intereseaza mai mult cum puteti bracona in perioada de prohibitie....decat cum putem popula o apa publica
Asa suntem unii dintre noi ... ceva mai reticenti cind vine vorba de asociatii ! :shock: :lol:

Am totusi o intrebare : Ce a zis inspectorul ANPA despre populare facuta de voi ? :roll:
Ce ai fi vrut sa zica?
Daca el nu ti-a zis nimic ... iti spun eu ! :shock:

Cind spun Siret eu ma gindesc la un riu si la pestii specifici de riu. Adica mreana, clean, oblete, avat, morunas, scobar, babusca, platica, crap, somn, salau.

Imi permit sa spun ca ma gindesc la caras ca la un peste de balta ... si introducerea lui in cantitati mari in Siret nu mi se pare o idee prea stralucita din 2 motive:
1. nu e locul lui acolo; :oops:
2. este un peste foarte popular printre amatorii de o prajeala. :oops:

In concluzie, daca puneai in Siret 10 ciortanei si 10 strapazani era mai bine . :roll: Si foarte bine era sa pui in balta din balastiera o tona de caras. Atrageai astfel pe balta toti amatorii de carasel prajit si slabeai presiunea pescarilor asupra Siretului ... ca poate cei 20 de ciortanei si strapazani ar fi avut sanse de a creste ! :roll: :wink:

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 05 Apr 2010, 21:02

Ioan S. scrie:
George P scrie:
Ioan S. scrie: Asa suntem unii dintre noi ... ceva mai reticenti cind vine vorba de asociatii ! :shock: :lol:

Am totusi o intrebare : Ce a zis inspectorul ANPA despre populare facuta de voi ? :roll:
Ce ai fi vrut sa zica?

Cind spun Siret eu ma gindesc la un riu si la pestii specifici de riu. Adica mreana, clean, oblete, avat, morunas, scobar, babusca, platica, crap, somn, salau.

Imi permit sa spun ca ma gindesc la caras ca la un peste de balta ... si introducerea lui in cantitati mari in Siret nu mi se pare o idee prea stralucita din 2 motive:

In concluzie, daca puneai in Siret 10 ciortanei si 10 strapazani era mai bine . :roll: Si foarte bine era sa pui in balta din balastiera o tona de caras. Atrageai astfel pe balta toti amatorii de carasel prajit si slabeai presiunea pescarilor asupra Siretului ... ca poate cei 20 de ciortanei si strapazani ar fi avut sanse de a creste ! :roll: :wink:
Deci daca nu mi-a zis nimic inspectorul ANPA nu e cazul sa-mi zici tu un neica nimeni....
Daca vei mai citi in carti de specialitate vei vedea ca crapul depune icre dupa 6 ani pe cand carasul depune dupa primul an, dar dupa cum vad in afara ca nu faceti nimic va place la toti sa comentati ce fac altii.
Si daca te intreaba cineva acum 20 de ani era foarte mult caras pe Siret si acum nu mai este aproape deloc.
Si ca fapt divers afla ca 5% din pestele populat era crap...si tot ca fapt divers ,,cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia...
Dupa cate i-mi dau seama noi am mai vorbit pe un alt forum,dar si atunci ca si acum am ajuns la concluzia ca cu un destept ca tine nu se poate vorbi,deci de acum nu-ti voi mai raspunde la nimic...

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 05 Apr 2010, 21:37

care vrea sa sprijine asociatia gasiti aici toate informatiile necesare pentru a directiona cei 2% din impozitul platit anul trecut.:

http://codfiscal.money.ro/directionati- ... -pe-venit/

trebuie sa va grabiti pt a face acest lucru pana pe 1 mai.

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 06 Apr 2010, 07:52

George P scrie:
Ioan S. scrie:
George P scrie: Ce ai fi vrut sa zica?

Deci daca nu mi-a zis nimic inspectorul ANPA nu e cazul sa-mi zici tu un neica nimeni....
Daca vei mai citi in carti de specialitate vei vedea ca crapul depune icre dupa 6 ani pe cand carasul depune dupa primul an, dar dupa cum vad in afara ca nu faceti nimic va place la toti sa comentati ce fac altii.
Si daca te intreaba cineva acum 20 de ani era foarte mult caras pe Siret si acum nu mai este aproape deloc.
Si ca fapt divers afla ca 5% din pestele populat era crap...si tot ca fapt divers ,,cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia...
Dupa cate i-mi dau seama noi am mai vorbit pe un alt forum,dar si atunci ca si acum am ajuns la concluzia ca cu un destept ca tine nu se poate vorbi,deci de acum nu-ti voi mai raspunde la nimic...

nu te lua dupa toti marii "experti"in populari. A.N.P.A se baga doar cand populezi cu specii introduse,lasa-i sa latre aiurea si nu te enerva

George P
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de George P » 06 Apr 2010, 07:57

apscaras scrie:
George P scrie:
Ioan S. scrie: Daca el nu ti-a zis nimic ... iti spun eu ! :shock:

nu te lua dupa toti marii "experti"in populari. A.N.P.A se baga doar cand populezi cu specii introduse,lasa-i sa latre aiurea si nu te enerva
Stiu cum e legislatia in domeniu dar dupa cum ai vazut omul e cel mai destept de pe fata pamantului

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lukul » 06 Apr 2010, 09:03

cred ca o parte din carcotasi nu si dau seama ce vb,pe siret acum10 ani prinndeai caras mai mult decat celelalte specii,de cand a urcat mult scobar nu prea mai este caras.la noi in zona pascani pe siret numai este aproape deloc peste de asta sa poplat cu crap si caras ca alte specii nu gasesti de cumparat in zona si braonierii sunt mai multi ca si pescarii......

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 06 Apr 2010, 10:42

lukul scrie:cred ca o parte din carcotasi nu si dau seama ce vb,pe siret acum10 ani prinndeai caras mai mult decat celelalte specii,de cand a urcat mult scobar nu prea mai este caras.la noi in zona pascani pe siret numai este aproape deloc peste de asta sa poplat cu crap si caras ca alte specii nu gasesti de cumparat in zona si braonierii sunt mai multi ca si pescarii......

Da Luminatia ta asa e. Nenorocitul ala de scobar a decimat carasul mult iubit al pascanenilor. Citesc si ma dor flocii de ce aflu. Pai cine a fost mai intai in Siret: scobarul sau carasul?
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 06 Apr 2010, 10:53

cred ca apa :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Apr 2010, 10:57

:lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 06 Apr 2010, 11:04

un lucru nu reusesc sa inteleg: de ce va e asa drag carasu?? Nu e un "peste bastinas", a furat mult din arealul linului Eu nu as popula ape curgatoare cu pestele asta. Cel mult in balti private.
No ofence, dar eu nu as da nici macar un banut ca sa stiu ca se populeaza un rau cu caras, somn pitic sau biban soare...

Închis