Salaul - Ce momeli folositi?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Momeli folosite la salau

Pestisor viu
6
6%
Pestisor mort sau "bucatica"
2
2%
Pestisor "mort manie"
5
5%
Soft bait-uri (twistere, Carolina Rig, Texas rig, Drop-shot, etc.)
70
75%
Oscilante, rotative, etc.
0
Niciun vot
Voblere
10
11%

Voturi totale: 93

Wavedancer
veteran
veteran

Salaul - Ce momeli folositi?

Mesaj de Wavedancer » 13 Iul 2004, 12:52

Care sint momelile cele mai folosite in pescuitul salaului? Comentariile sint binevenite!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 13 Iul 2004, 12:56

Dupa o lunga perioada in care am folosit "intensiv" voblerele, am realizat ca cea mai versatila metoda de pescuit salaul este cea cu soft-bait-uri. Gasesti o modalitate optima de a le folosi pentru orice situatie posibila.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iul 2004, 13:10

tu ai pus poll-ul? buna treaba!

si eu tot plastice. nimic nu e mai bun pentru salau. momentan am o alta chestie in cap pentru situatii unde nu prea sunt multumit de plastice,
e vorba de jig-uri integrale din metal. u'll see some cand ajung in ro. :)

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 13 Iul 2004, 13:24

Multumesc pt apreciere Eugen!

Abia astept sa vad "chestia" aia a ta! Apropo de Erie Dearie ai auzit?!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iul 2004, 13:42

Yep. Captain Dan's. :)
mi-am si construit una la un moment dat, am pierdut-o repede fara vreun rezultat.

tu ai luat ceva pe cicade? ca eu nu, desi am tot incercat. si nici pe oscilante n-am prins vreodata.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 13 Iul 2004, 13:45

Cu cicade n-am avut ocazia sa dau pina acum. In locurile in care s-ar preta, e mai tentant un somn la vobler :lol:
Astept citeva Erie Dearie de la un amic american. Ar trebui sa mearga pe Razelm. Sau asa sper. :lol: Trebuie "frecate" oricum, pina le prind "chichirezul".

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iul 2004, 14:14

eu am niste cicade de la berti, arata bine, vibreaza ca toti dracii, dar n-am prins nimic cu ele. o sa le dau maica-mii sa le picteze cu pensula cat sa para peste viu, apoi le dau cu epoxy si-o sa fie beton. daca nici atunci nu se intampla nimic, ti le fac cadou, sau la schimb pe un earie dearie. :)

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 13 Iul 2004, 19:31

Pestisor viu, cu mentiunea ca pescuiesc astfel numai vara, numai la anumite ore ale zilei, numai daca locul respectiv are anumite caracteristici (favorabile salaului) si numai daca nu cumva din locul respectiv n-am mai scos (in urma cu citeva zile) citiva salai.

Fir intins!

todi
veteran
veteran

oscilantele si salaul

Mesaj de todi » 13 Iul 2004, 19:37

pt. eugen

am prins acum doua saptamani un strapazan de 200 g la oscilanta mepps syclops nr. 1. a cazut pe fund langa prag si a si luat'o. la pretul la care se gasesc nu'ti permiti sa le lasi pe fund la fiecare lansare, altfel din pescuit ajungi la ruina. par facute pentru jigging vertical, in special la biban. lamuriti'ma si pe mine va rog.

toate cele bune

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Iul 2004, 19:41

te referi la cicade todi? da, sunt special pentru pescuitul pe verticala, in special salau. dar se prind mai multe chestii cu ele, eu le-am incercat doar la salau si n-au mers pana acum.

cat despre oscilante, cunosc cyclops-ul ala de la mepps. exista variante mult mai accesibile si cu bataie similara, gen taifun de la berti.

felicitari pentru salaul ala, am incercat si eu ceva vreme cu oscilate si tot nimic. asa ca inclin sa cred ca a fost o intamplare captura ta. felicitari, oricum. :)

fir intins!

Scrie răspuns