Salaul - Ce momeli folositi?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Momeli folosite la salau

Pestisor viu
6
6%
Pestisor mort sau "bucatica"
2
2%
Pestisor "mort manie"
5
5%
Soft bait-uri (twistere, Carolina Rig, Texas rig, Drop-shot, etc.)
70
75%
Oscilante, rotative, etc.
0
Niciun vot
Voblere
10
11%

Voturi totale: 93

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 02 Mar 2005, 15:10

Eu am luat 2 salai in viata mea, unul de 13 cm la rama alba si altul de 1,03kg la rotativa de sub cioata unei salcii sub care bateau avatii. Am apropiat razant rotativa de reteaua de radacini, si...

Ce am vazut, si mi-a picat fata a fo o chestie care e defapt un paternoster, cu pestiuci morti, prinsi cu 2 ace, unul in nari altul spre coada, operati cu 3-4 crestaturi pe fiecare parte si cu operculii taiati ca sa se vada btanhiile si unflati cu o bucata de poliestilen expandat(scartzai, dom'le! sau tavita de la pui grill) in burtica pt a fi flotanti... Nu mai stiu unde si la cuine am observat-o dar mi s-a parut cea mai tare chestie posibila---------------------------------<*)))><
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

dinca_daniel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dinca_daniel » 02 Mar 2005, 15:49

Salut!
Eu am prins mai mult salau la pestisor viu (oblet), mai mare, dar mult mai putin la platice moi, probabil inca nu le stapansec miscarea prea bine. Am un Rapala HuskyJerk la care toata vara nu am prin decat un avat cam de 1kg. Oare sa fiu tot eu de vina? :oops:
La pescuit am fost toata vara pe Olt, la Babiciu. Cand zic toata vara ma refer numai la weekend-uri ca in celelalte zile mai merg si pe la serviciu.
Fir intins

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 02 Mar 2005, 18:00

n-am prins in viata mea la "bucatica". nici la sabioara. desi eram pregatit tot timpu', ani de zile.

numai cu cauciucuri. pin-acuma. :cry:

desi mi-as dori foarte mult sa prind si la glass shad rap, pesemne ca n-a auzit inca de aparitia lui asa ca mai am de asteptat cred...
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 03 Mar 2005, 18:25

Voi ma cam zapaciti cu" cauciucurile", astea desi pescuiesc intensiv de 3 ani la salau - chiar si cu "cauciucuri"-pana acum nu am reusit sa am nici macar o trasatura la twister.
O singura data am prins chiar langa mal un salau micut la vobler dar a fost ceva foarte deosebit deoarece i-am putut vedea atacul in apa mica de la mal(...) super...s-a invartit o data in jurul voblerului si apoi la insfacat de coada a fost super nici nu l-am vazut de unde a aparut
mi-as dori foarte mult sa prind si la twister

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 04 Mar 2005, 10:02

adrian,
probabil recuperai la fel ca la vobler?
sa stii ca cu "cauciucurile" e chiar mai usor decit pare, doar ca sunt citeva "tips"-uri de care trebuie sa tii seama (ca de fapt in toate celelalte activitati...)
Daca citesti topicurile de pe forum o sa le descoperi, dupa prima partida o sa le si aplici, sunt sigur ca rezultatele nu vor intirzia sa apara.
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 04 Mar 2005, 10:10

Stai asa ca nu-i asa! Eu nu dau la salau cu plastice moi, ca ma oftic! Cu ce scule am eu, simt atacul doar daca da marfarul peste el si-mi smulge si mie lanseta din mana!
Mai degraba dau la un bibi, la o marla etc... alea macar aubunum simt sa traga mai taricel de fir... Asa ca , atuncicand ma apuc de salau, tot carnitza intr-o forma sau alta va fi.
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 04 Mar 2005, 10:55

legio, nu te oftica! pai toti pestii astia trebuie si intzepatzi ca sa fii sigur ca ii si aduci la tine... sunt de acord, sunt cazuri in care chiar daca nu intzepi "in mod special" stuka tot s-a agatzat sau bibu' tot a inghitzit pina-n stomac :lol:

daca ai scule de o sensibilitate mai mica (si vrei totusi sa dai dupe salau) cred ca te ajuta firul, "pe care" se vad atacurile foarte clar. este totusi obositor dupa un timp si poate ai prefera sa iti iei totusi scule mai sensibiloase...

nici pe mine nu m-au atras plasticele / cauciucurile de la inceput dar la un moment dat a trebuit sa recunosc ca vremea elegantelor voblere si a auriilor linguri a inceput sa apuna in apele noastre... :cry:

trecerea de la linguri/voblere la "cauciucuri" presupune schimbari majore in manevrarea nalucilor precum si in alegerea locurilor de pescuit - ideal este sa fii pregatit pentru orice (adica sa le ai pe toate la tine)

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 05 Mar 2005, 00:00

salut piticu
poate voi reusi si eu vreodata
pacat ca vremea de afara ne tine mai mult in casa dar eu cred ca pescuitul se imvata pe balta

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Mar 2005, 01:15

legio,

in primul rand atacul salaului trebuie sa-l vezi pe fir, daca-l mai simti si in bat este bonus :lol:

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Mar 2005, 11:20

Acuma sincer... intre 30 de atacuri pe minut si 3 prezentari pe ora ce alegeti? Atata timp cat mai ezixta bibi in apa , toate silicoanele din traista mea i se vor adresa cu certitudine si cu dedicatie! Plastic jos si 2-3 streamere pe fir in sus si sa vezi distractie!
Salau? Sa mai astepte, ca pana invat sa-l prind la plastice il mai caut cu ceva carnita!
Nu mi-e destul ca-mi fac ochii ghem de la pictura , cat ii solicit la armonizarea a 13 tonuri de culoare sa-i mai siluiesc si pe vizionarea unei liniutze flui care se termina in apa?!!! Niciodata! De aia nici la pluta nu mai dau de ceva vreme, ca-mi fac ochii prastie! Vorba aia , unde ajungi cu Maseratti-ul ajungi si cu Oltcit-ul! :wink:
Bibi sa traiasca! :twisted: :twisted: :twisted:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Scrie răspuns