S-a oprit pescuitul sportiv in delta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

Sunteti de acord cu interzicerea pescuitului sportiv in delta

da
14
30%
nu
27
57%
imi este indiferent
6
13%

Voturi totale: 47

iulian_bud
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iulian_bud » 18 Oct 2005, 10:56

Virusul gripei aviare nu este o joaca si problema este cat se poate de grava .Imi fac griji pt. pasarile din delta dunarii.Cred ca virusul gripei aviare va face ravagii printre pasarile salbatice ale deltei.Parca este un an blestemat 2005 pt. intreaga lume, nu era deajuns inundatiile acum mai vine acest virus. :cry:
C***t in traista!

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 18 Oct 2005, 11:13

Le e mai frica de stat care le poate sacrifica toate animalele decat de boala!
Aferim Dom' profesor. Si mie la fel. Mi-e mai frica de stat decat de boala. Iote la virusi mai faci d-un vaccin mai d-una mai d-alta, da' la stat fereasca Dumnezeu...
Mie-mi place-n Delta!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 18 Oct 2005, 12:10

pacat de atatea pasari omorate,mai ales de cele salbatice....sper sa nu fie virusul transmisibil si la pesti...ar fi si mai mare pacat :roll:

on topic:oare s-a stopat si pescuitul industrial?Oricum,va fi genocid la peste,braconierii au cale libera de acum,nu vor mai fi deranjati de ochii altora,nu ca ar fi ei foarte simtiti.....

deci:sunt de acord cu interzicerea pescuitului sportiv,pe perioada carantinei,cu conditia ca si pescuitul industrial sa fie stopat...eu l-as opri definitiv(cel industrial).Cine vrea sa comercializeze peste,sa-si faca crescatorie,nu sa profite de fauna tarii,care ar trebui sa produca doar placere cetateanului/turistului,nu sa scoata bani din asta :!:
Eu ma tot intreb:cum isi permite guvernul sa vanda sau sa concesioneze ceva ce nu este al lui?Ne-a intrebat cineva daca suntem de acord cu asta?

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 18 Oct 2005, 13:46

pescuitul industrial nu a fost oprit pentru ca este practicat de localnici.
ideea este sa se impiedice turistii, inclusiv pescarii sa intre in delta pentru a reduce riscurile contaminarii. nu are legatura cu protectia pestilor.
si eu sunt pentru reducerea pescuitului industrial in delta, dar este alt subiect.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Oct 2005, 13:53

mi se pare o masura normala, avand in vedere riscurile. la urma urmei, ce e mai grav? sa se braconeze delta (oricum se braconeaza), sa nu poata pescarii merge in delta toamna asta, etc., sau sa se raspandeasca acest virus? sa fim realisti...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 18 Oct 2005, 14:10

ideea este sa se impiedice turistii, inclusiv pescarii sa intre in delta pentru a reduce riscurile contaminarii
Zic si io asa ca-i forum, nea ionascu nu te supara frate, da asta-mi pare abuz mie. Adicatelea ori e zona contaminata si instituim carantina (de ce grad vreti mata sau dom ministru Flutur, sa traiti) si nu mai intra/iese nimerica sau nu-i si atunci ce cata dom ministru Flutur, sa traiti, sa interzica pescuitu'? Io daca nu pescuiesc, pot sa merg in Delta? Sau nu ma lasa dom ministru Flutur, sa traiti. Da la matusa la Buzau am voie?
Mie-mi place-n Delta!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Oct 2005, 14:17

Sile, cam ai dreptate.
Da' nea Cutare, localnic din mijlocul Deltei, de ce nu mai are voie sa pescuiasca sportiv? Ce legatura are asta cu gripa?

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 18 Oct 2005, 14:46

Mie mi se pare o exagerare, ca de altfel si dezifectarea masinilor si trenurilor.
In schimb, masurile simple de a preveni trecerea virusului de la pasarile salbatice la cele domestice si implicit riscul de a trece la om, nu se iau, decat la televizor. Ma refer la ratele si gastele domestice care sunt in continuare libere sa umble in salbaticie la margine satelor, atat in satele din delta, cat si in restul tarii.

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 18 Oct 2005, 14:47

Eu cred ca masura a fost luata pentru a limita numarul de turisti din delta, deci pentru a micsora sansele de raspandire a virusului!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 18 Oct 2005, 15:02

si mie mi se pare exagerata masura. la noi se lucreaza pompieristic.
din cate am discutat cu ornitologi riscul transmiterii bolii la oameni este foarte redus, iar riscul ca boala sa se transmita de la om la om este pur teoretic.
misto intrebarea lui MIhai. ce vina au localnicii de nu mai au voie sa pescuiasca sportiv :lol:

Scrie răspuns