Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
MihaiV
- Moderator

pescuitorul scrie:APSHD scrie: De fapt inca si acuma mai gasim pescari in cadrul controalelor pe care le facem cu jandarmi si cu inspectorul piscicol la care AJVPS-HD nu lea eliberat permise de pescuit ci numai o chitanta fiscala pe 2007. Nee si mila de ei sa-i amendam pentru lipsa permisului , dar totusi legea ii lege si trebuie aplicata.
APSHD scrie:
oare acum cine are dreptate?????? apshd sau apshd
cam in neregula domnilor nu credeti?????acum un an ii amendati pe oameni si acum procedati la fel??????!!!!!
Aici aveti dreptate. Jos APSHD! Legea permite amendarea celor fara permis.
Acordul verbal cu ANPA nu poate fi mai presus de lege!
Chiar am auzit ca o alta asociatie urmeaza sa faca controale impreuna cu organele abilitate, in HD, si vor amenda pescarii ce pescuiesc fara permis, chiar daca au chitanta. Oare ce vor face cei de la APSHD cand le vor veni 100 pescari cu amenzile in protzap? Cred ca vor inchide usa si vor pleca acasa, ca altceva ce poti face pe baza unei intelegeri verbale?
-
MihaiV
- Moderator

pescuitorul scrie:tavi este simplu :
omu vizeaza acum da?
si ai mii de membrii si le spui veniti in februarie sa ridicati cartonasul mai ai vreun control asupra lor???unde ii gasesti pe toti sa le dai cartonasul????crezi ca vin??? ei stau linistiti ptr ca ani de zile in romania au pecuit fara un carton doar carnet si chitanta. cine e vinovat???
asta e faza.
Legal: cel ce pescuieste fara permis
Moral: reprezentantii statului care n-au fost in stare sa tipareasca si distribuie permisele in decembrie, precum si asociatiile care incaseaza cotizatia fara sa le explice clar oamenilor ca nu au dreptul sa pescuiasca fara permis si ca daca pescuiesc o fac pe riscul lor!
-
MihaiV
- Moderator

miky scrie:mi l-au dat.... insa io zic ca si la tine si la mine era destul de clar si fara cartonas... ca ne-am conformat legii si am achitat contravaloarea permisului...
Nu neaparat!
Sa presupunem ca permisul e 20 ron la CNAFP si o asociatie incaseaza 5 ron si scrie pe carnetul de membru "cotizatie+permis". Asta inseamna ca ti-ai achitat contravaloarea permisului? Nu! Daca primesti permisul atunci legea defineste clar zonele unde poti sa-l folosesti (ma rog, nu foarte clar, dar o face). In lipsa permisului tu nu ai nici o hartie care sa spuna unde poti pescui. Poate ca poti pescui in cada, sau poate in chiuveta. Nu se specifica, nu ai nici un contract cu nimeni.
Legea spune clar ca pentru a pescui in apele publice trebuie sa ai permis. Nu se poate trece peste asta. Nu zice nimic de chitanta sau carnet de membru si viza. Zice doar de permis. Necunoasterea legilor nu te absolva de obligatia de a le respecta.
-
Teodor
- veteran

-
MihaiV scrie:Legea spune clar ca pentru a pescui in apele publice trebuie sa ai permis. Nu se poate trece peste asta. Nu zice nimic de chitanta sau carnet de membru si viza. Zice doar de permis. Necunoasterea legilor nu te absolva de obligatia de a le respecta.
In opinia mea in acest moment legea este incompleta. Tot in lege scrie ca se completeaza prin OM-uri. In urma OM-ului de anului trecut in ce priveste pescuitul recreativ e vid.
Atit timp cit statul, prin reprezentantul sau ANPA, nu a luat masurile necesare atit prin emiterea unui OM care sa legifereze modul in care se practica pescuitul sportiv 2008 cit si prin emiterea permiselor de pescuit pentru 2008 nu vad cum puteti pune in practica legea.
Chitanta nu tine loc de permis iar permisele nu sunt emise. Nu e vina omului ca nu are documentul necesar. Sa-i dai omului o chitanta pe care scrie "contravaloare permis de pescuit" in acest moment e ca si cum ii vinzi cioara de pe gard.
Daca as fi in situatia de fi amendat pentru asa ceva, a doua zi as depune contestatie in instanta, contestatie care sunt destul de increzator ca as si cistiga-o. Pasul doi ar fi sa cer daune celor care au intocmit chitanta.
Noroc ca romanul e prea obosit si tracasat de cele zilnice ca sa-si mai bata capul cu asa ceva si nici nu e dispus sa piarda timpul prin tribunale.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
-
MihaiV
- Moderator

Teodor scrie: pentru 2008 nu vad cum puteti pune in practica legea.
Eu sunt pescar. Nu pun eu in aplicare legea!
Daca as fi in situatia de fi amendat pentru asa ceva, a doua zi as depune contestatie in instanta, contestatie care sunt destul de increzator ca as si cistiga-o. Pasul doi ar fi sa cer daune celor care au intocmit chitanta.
Eu n-as fi asa increzator. Uite, ieri am fost la Seviciul pasapoarte, pentru a-mi face pasaport. Am platit. am chitanta. Pot pleca din tara (in afara comunitatii)? Nu pot, caci inca n-am primit pasaportul, desi am chitanta ca l-am platit.
Evident ca situatia nu e normala si nu cred ca e cineva multumit de tocanita legilor si ordinelor de la noi!
-
Leba
- veteran

-
Teodor scrie:
In opinia mea in acest moment legea este incompleta. Tot in lege scrie ca se completeaza prin OM-uri. In urma OM-ului de anului trecut in ce priveste pescuitul recreativ e vid.
Atit timp cit statul, prin reprezentantul sau ANPA, nu a luat masurile necesare atit prin emiterea unui OM care sa legifereze modul in care se practica pescuitul sportiv 2008 cit si prin emiterea permiselor de pescuit pentru 2008 nu vad cum puteti pune in practica legea.
Chitanta nu tine loc de permis iar permisele nu sunt emise. Nu e vina omului ca nu are documentul necesar. Sa-i dai omului o chitanta pe care scrie "contravaloare permis de pescuit" in acest moment e ca si cum ii vinzi cioara de pe gard.
Noroc ca romanul e prea obosit si tracasat de cele zilnice ca sa-si mai bata capul cu asa ceva si nici nu e dispus sa piarda timpul prin tribunale.
99% sunt de-acord cu tine.
dar, legea fiind incompleta se naste intrebarea: noi pescarii, ce facem? asteptam tiparirea, trimiterea si distributia permiselor catre pescari? estimez luna martie, desi am senzatia ca se poate prelungi si mai incolo.
so..stam cuminti si legam muste vreo 2-3 luni, ca deh, amu nu traje pestele, ce ne trebuie...
inchei cu un citat: "Statul frate, te f..e-n ***, te ..." tot Parazitii saracii
p.s. va zic un secret: eu unul merg totusi pe apa (cu chitanta mincinoasa)si abia astept sa se ia vreunul de mine

-
eugen
- veteran

eu am facut o cerere la distrigaz pt un bransament la sfarsitul lunii august. am si platit o caruta de bani. suntem in ianuarie si nu am cum sa-mi pun centrala pt ca astia inca nu s-au miscat. nici nu-i pot da in judecata pt ca nu reusesc sa gasesc nicaieri legea ca sa stiu si eu cat au dreptul sa o lalaie.
anul trecut am pescuit doar cu permis fara cartonasul care reprezinta de fapt permisul. stiam ca este ilegal, dar ilegal era si sa primesc PG pe un astfel de permis. si totusi a tinut bluful, niciunul dintre cei care m-au controlat nu a remarcat problema. astia fiind tot din Pol de frontiera.
altfel, nu am mai avut placerea de a fi intrebat de sanatate de catre reprezentatii vreunei organizatii insarcinate cu administrarea apelor de vreo 7 ani. morala: chiar si in companiile privatizate, daca inca lucreaza oameni care au fost activi in fostul sistem de stat suntem varza varza varza.
-
gigi 2007
- senior

mihai v
Moral: reprezentantii statului care n-au fost in stare sa tipareasca si distribuie permisele in decembrie, precum si asociatiile care incaseaza cotizatia fara sa le explice clar oamenilor ca nu au dreptul sa pescuiasca fara permis si ca daca pescuiesc o fac pe riscul lor!
eu am chitanta si atat ,nici macar carnet si mi s-a explicat ca pot pescui fara probleme ,doar cu aceasta chitanta ,in afara de granita .....atata timp cat sunt atitia martori si pescari in situatia mea nu vad ce se poate intampla ????
da mai stii ????...
oricum nu ma duc la pescuit de acu in 30 zile pana primesc toate documentele(carnet si permis )
-
Teodor
- veteran

-
@Mihai
Nu era vorba de tine, ci de cei care "aplica" legea.
Daca OM-urile 1133 si 1134 sunt anulate (?), ca asociatie in baza la ce poti emite un permis ?? Daca CNAFP cu care ai avut contract a disparut cu cine mai ai contract ?
Si cred ca mai sunt si alte intrebari fara raspuns.
PS. Posibil sa gresec in ce priveste CNAFP si n-am chef de dat telefoane sa vad daca am dreptate sau nu.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
-
apsalba
- veteran

Contractele au fost o hotie a CNAFP, la fel ca si OM 514/2007 al lui gigi, care este o prostie. Citeste art. 15,16 si 21 din Legea 192/2001 R si o sa constati ca prin OM se stabileste modelul permisului, acesta fiind eliberat de asociatii. Vezi si topicul cu hotia CNAFP contra asociatiilor.