RNP se retrage?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 24 Apr 2008, 14:25

Fario, m-ai convins! :lol: :lol: :lol:
Daca ajungi anul asta prin zona, poate imi faci cunostinta cu cabaniera ! :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Apr 2008, 14:31

Mda? Pai si eu ce fac? Daca ii place mai mult de tine si mie imi da ban? Riscant...ma mai gandesc! :lol: Plus ca daca stai acolo cu ea atata vreme te dai cu padurarii si baietii in bleu! :lol: OK, daca imi arati cele mai bune muste de Retezat din colectia ta poate te prezint fetei!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 24 Apr 2008, 16:38

Din pacate Riul Mare este tot mai sarac in pastrav pe an ce trece.
RNP-ul nu a mai facut repopulari de ani de zile numai a incasat bani de la pescari.
Impreuna cu inspectorul piscicol si cu jandarmii de la Riul de Mori am fost anul trecut de mai multe ori in control pe Riul Mare dar nici o data nu am vazut nici un pastrav prins de pescari , numai injuraturi si urari de bine celor de la RNP pentru pastravii care sunt in riu.
Pacat este o apa minunata .

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 24 Apr 2008, 20:34

Luci scrie:RNP stie ca va fi declarat prin ordin de ministru ca administrator al apelor de munte.
RNP si-a schimbat tot prin hotarare de urgenta tot statutul pentru ca prin activitatile sale sa respecte si aspectul legii ce tine de pescuit, piscicultura si pescuit sportiv.

In concluzie RNP va fi cel care va elibera permise pe apele de munte
ACCESUL LA RESURSA SE FACE PRIN ORDIN AL AUTORITATII PUBLICE CENTRALE, LA PROPUNEREA ANPA(CONFORM ART 9 DIN OUG 23/2008).

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Apr 2008, 23:08

APSHD scrie:Din pacate Riul Mare este tot mai sarac in pastrav pe an ce trece.
RNP-ul nu a mai facut repopulari de ani de zile numai a incasat bani de la pescari.
Impreuna cu inspectorul piscicol si cu jandarmii de la Riul de Mori am fost anul trecut de mai multe ori in control pe Riul Mare dar nici o data nu am vazut nici un pastrav prins de pescari , numai injuraturi si urari de bine celor de la RNP pentru pastravii care sunt in riu.
Pacat este o apa minunata .
In ce zona de pe Raul Mare ai fost? Eu am urcat cam la 8 km mai jos de Gura Zlata si pe 10 iunie 2007 (zi memorabila) am reusit sa prind in 3 ore (6-10) 15 pastravi, dintre care 7 aveau 20 cm sau peste si am oprit 4. Dar era plin de pastrav mic, se aruncau la muste din toate bulboanele, din spatele pietrelor etc. Cei de la RNP Rau de Mori ziceau ca anual deverseaza in Rau Mare cateva mii de puieti dintr-o pastravarie de pa un rau invecinat. Cica nu au facut toplite dar ii deverseaza langa maluri, unde sunt locuri calme. Recordul meu personal pe Raul Mare - 30 de cm!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 25 Apr 2008, 15:42

Controlul il fac pe tot cursul apei de la barajul Gura Apei pina la intrarea in barajul de la Riul de Mori .
Inseamna ca ai batut recordul anul trecut.
Apropo nu este nici o pastravarie in apropiere.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Mai 2008, 12:21

Ieri s-au discutat la comisia legislativa din Senat propunerile de modificare ale OG 23/2008, prin care se propunea introducerea RNP in textul ordonantei. Toate amendamentele au fost respinse, asa ca ordonanta ramane in forma in care a fost aprobata de Guvern. RNP ramane cu vreascurile, asa ca daca mai sunteti deranjati de vreun padurar, anuntati-va asociatia la care sunteti membru pentru a va apara drepturile conferite de lege. Daca va mai taie vreo chitanta respectivul individ devine infractor.
Fir intins.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 07 Mai 2008, 18:37

apsalba scrie:Ieri s-au discutat la comisia legislativa din Senat propunerile de modificare ale OG 23/2008, prin care se propunea introducerea RNP in textul ordonantei. Toate amendamentele au fost respinse, asa ca ordonanta ramane in forma in care a fost aprobata de Guvern. RNP ramane cu vreascurile, asa ca daca mai sunteti deranjati de vreun padurar, anuntati-va asociatia la care sunteti membru pentru a va apara drepturile conferite de lege. Daca va mai taie vreo chitanta respectivul individ devine infractor.
Fir intins.
Camera decizionala este Camera Deputatilor, iar Comisia Legislativa din Senat are rol consultativ. Sa nu ne grabim prematur si nici sa dam verdicte bazate pe jumatati de adevar!

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 08 Mai 2008, 11:12

apsalba , daca RNP nu are drept de a emite permise si apele nu apartin de ei cum poti sa-mi explici ca aps odorhei a luat in chirie tarnva mare si lacul de acumulare de la RNP ?

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 08 Mai 2008, 11:20

A si sa nu uit , se poate pescui in baza carnetului de membru stampilat pe 2008 si a chiantei emise de ei . Cei din alte asociatii trebuie sa plateasca bon de zi daca vor sa pescuiasca in zona respectiva , chit ca nu s-a bagat nici macar 1 ( un ) peste ! Astia-s aia din Harghita care probabil ca se afiliaza la voi ? Frumos lucrat . :lol:

Scrie răspuns