Primul exemplu este Lacul Madine, 1100ha, care a inceput sa fie gestionat dupa pricipiile noastre de acum 10 ani. Ai dreptul sa iei acasa un rapitor pe zi dar maximum 30 pe an.
La inceput pescarii au urlat dar de 5 ani incoace si-au dat seama ca de fiecare data cand pescuiesc acolo prind peste si mai ales stiuci peste metru. Au fost si somni la 2m20 si salai mari dar rari. Cu toate astea se tin si concursuri de crap sau de stationar. Este tot ce vrei.
Al doilea exemplu : Lac de la Foret d'Orient.
Are 4200ha, daca-mi aduc bine aminte. Presedintele asociatiei care gereaza lacul, ca si la Madine vine de la noi Carnavenir, adica adereaza ideilor noastre.
Pescuitul la rapitori este excelent, exemplare de 1m se prind zilnic. Ai dreptul la un rapitor pe zi retinut si 30 maximum pe an.
Pe Madine ca si pe Orient talia minima la stiuca este de 60cm si la salau 50cm.
Am creat Carnavenir acum 10 ani. Am fost 8 membri fondatori. Oameni care au aceleasi idei si care fac parte din asociatia noastra sunt acuma gerantii unor locuri de pescuit exceptionale si recunoscute ca fiind astfel. De un an am fost cooptati ca parteneri oficiali a federatiei nationale de pescuit care a decis ca noua legislatie sa fie facuta dupa modelul de gestiune propus de noi. Deci nu ne-am pierdut timpul si aproape ca am ajuns la telul fixat la inceput. Sa facem noi legea, deci sa nu lasam asta pe mana unora care ignora totul despre pescuit.
Stiu ca pentru multi este etic sa pastrezi si 5kg. Ca sa nu-si mai bata oamenii capul cu probleme etice noi propunem o lege clara.