old_radu scrie:...ma intrebi de ce va fi peste 20 ani...
NU !
Te-am rugat sa-mi descrii cum crezi ca va arata o zi de pescuit peste 20 ani, plecand de la perspectiva care se desprinde din conditiile actuale si din repeziciunea cu care aceste conditii se schimba in bine, in mod cursiv, firesc, natural !
old_radu scrie:...nu ar fi mai simplu sa militam in continuare , poate altfel fata de cat s-a facut pana acum , sa se respecte legea...
Ba da ! Cum altfel ?
Eu militez pentru respectarea legii !
Respect legea, recomand la toti cunoscutii si prietenii mei sa faca la fel, acolo unde vad o incalcare a legii, adopt pubic o atitudine critica la fenomenele de incalcare a legii, iar acolo unde constat o incalcare a legii si am posibilitatea, nu ezit sa solicit ajutorul organelor statului responsabile cu mentinerea si respectarea legii !
Banuiesc ca toti de pe aici facem la fel ! Se vede rezultatul !
Ce mai trebe sa facem ?
old_radu scrie:...decat sa introducem artificial conceptul de C&R , care dupa parerea mea nu are aplicabilitate si nici priza la majoritatea pescarilor
Bun ! sa nu-l introducem atunci (chit ca ramanem unici in Europa si poate chiar in lume), sa-l lasam la latitudinea fiecaruia, sunt de acord !
Ma intreb insa:
Macar reducerea numarului de capturi admise spre retinere, dupa un model European, are aplicabilitate si priza la majoritatea pescarilor ? Hai sa-l introducem pe asta ... sau nici asta nu merge ?!