old_radu scrie:...poate ca ar trebui canalizata in alta parte "energia" asta ce sustine C&R100%...
Old Radu,
Nu asta e problema !
Undeva in dialogul asta intre C&R-listi 100% sau nu, (fanatici si justitiari cum ii credeti voi) si,... hai sa nu le zicem traistaristi, si nici mancatori de peste ca suna rau

,... sa cautam un termen prietenos, de pilda pescari cu dorinta de a se dedulci la pestele prins

, e o ruptura provenita dintr-o neintelegere, s-o numim reciproca !
Nu o sa vorbesc acuma in numele tuturor celor care se dau, sau sunt perceputi (sau vor sa fie...

) C&R-listi 100% pentru ca dracu stie ce e in capul tuturor

! Sper doar, si sper sa nu gresesc mult, ca majoritatea dintre ei, nu gandesc departe de mine:
A face C&R, nu e o virtute ! Si cand faci C&R mor pesti, si inca multi, poate mai multi de jumatate ! Aproape ca devine imoral, daca tot incerci sa faci C&R, sa nu duci lucrurile pana la capat si sa treci la No Kill ! Nici cu No Kill, nu rezolvi 100% problema supravietuirii, dar ma rog, cresti procentu'

acesteia ! Deci virtute, nu e, indiferent de motivele din care ajungi sa faci C&R ! In schimb, practicarea C&R, a No kill, prin alte parti a confirmat deja ca poate fi o masura eficienta, rezultat al unei gandiri obiective si al unei atitudini rationale (bineinteles insotita si de alte masuri necesare si tot rationale)
Asta nu inseamna acuma ca eu imi doresc neaparat ca toti romanii sa fie C&R-listi sau sa pescuiasca No Kill ! Ar fi o utopie si nici nu cred ca gasim exemple d-astea prin alte tari !
Problema e ca dialogul nu reuseste niciodata sa depaseasca aceasta bariera ! Se formeaza doua, tabere, clanuri, cum bine ziceai, isi arunca fiecare in lupta toata munitia si apoi dialogul se incheie astfel incat fiecare combatant iese din discutie cu aceleasi idei cu care a intrat, inflexibil la orice ! Rezultat final, doar ratingul !
Nu cred ca e relevant ca cineva sa ma perceapa pe mine ca si C&R-list 100% sau 80% sau 50, sau 25... sau ca ce fac eu e orice numa' C&R nu e

! Nu cred ca e relevant sa se afiseze nimeni cu eliberari de 90 %, 80%, ... ca si niste virtuti personale, amintite trecator in discutie, asaaa, ca sa se stie... Cred insa ca e imoral sa se afiseze asa, si pe urma in alte discutii pe alte topicuri sa apere cu sfintenie nu numai dreptul de a retine peste, dar si cota stabilita de lege, care devine brusc, minim indestulatoare !
Si mai cred si eu, ca discutia ar trebui dusa in alta directie, si cand zic asta o sa las tot ce s-a zis pana acum in urma si o sa ma bazez (din nou !),...pe urmatoarele :
In momentul in care m-am inscris pe forum, acum ...'jde ani, (nu mai stiu), mi-amintesc ca am avut senzatia ca intru intr-o lume a oamenilor dezghetati, in general cu o gandire superioara acelei majoritati de pescari pe care ii gasesti pe mal ! Si eram entuziasmat ! Cu timpul, din refulari in refulari, mi-am dat seama ca nu e asa, si ca lumea pe aici e la fel de pestrita, si sunt subiecte si chiar persoane cu care nu poti discuta coerent ! Si totusi, de cate ori ma bag intr-o discutie d-asta, reusesc sa fac aceeasi greseala, sa-i consider din nou pe toti ca pe niste ,... daca nu varfuri, macar peste media intelectuala de pe mal, oameni cu care in principiu ar trebui sa poti discuta rational, si sa cauti, chiar sa ajungi la o idee comuna ! Evolutia discutiior insa, de fiecare data ma readuce cu picioarele pe pamant, si-mi amiteste unde ma aflu !
Nici de asta data nu am facut exceptie, insa in ciuda repetarii istoriei o sa ma mai incapatanez odata sa consider ca aici e mediul unde ar trebui totusi sa se poata cauta niste consensuri necesare ! Aici, nu pe mal !
De ce ? pentru ca totusi, undeva, candva, opinia publica, si atitudinea civica colectiva ar trebui sa-si spuna cuvantul, ca sa se schimbe ceva ! Daca aici nu se naste, pe mal n-o sa apara cu siguranta, iar fara constiinta civica, suntem defapt fara speranta, pentru ca,... de buna voie, de sus in jos, n-o sa vina niciodata schimbarea dorita ! Am asteptat-o toti, mai mult sau mai putin cu mainile in san, 23 de ani, si n-a venit, nu trebe sa fii profet ca sa-ti dai seama ca ramanand impietriti si nemiscati in aceeasi asteptare, n-o sa vina nici in urmatorii 23,... sau 46,... poate 92... ? ? ? !!!