respecte...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Leba
veteran
veteran

respecte...

Mesaj de Leba » 09 Iul 2005, 18:35

merci impatimitilor in ale pescuitului pt. lectia de joi, stiu ei care sunt...
pana joi am avut convingerea ca stiu cate ceva despre pesti si pescuit in genere. nimic mai fals. sunt un profan, asta-i realitatea. da e bine ca am de la cine sa invat. stationar sau la rapitori, la viu sau la silicoane, pe balti sau pe rauri, nu conteaza, tot aia e.
asa ca am sa revin si joia ailalta si tot asa, chiar daca ar fi sa ma cert cu iubita non stop. (hi,hi!) si am sa caut sa invat cat mai multe.
domnilor, va doresc fire intinse.
merci again, toate bune.

p.s. abia astept o partida cu "taticii, tre' sa fie fabuloasa, nu?
:D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 09 Iul 2005, 19:04

@leba,
de catzi ani pescuieshi, sau mai precis catzi ani ai? :D :D :D
de ce te crezi un profan intr'ale pescuirului? :shock:
crezi ca peshti shtie (sau poate ) sa prinda vre'un mosh de vre'o 60'j de ani care pescuit pe vremea lu' PAZVANTI? :twisted: :twisted: :twisted:
Stai linishtit xa shi tu , daca nu asi facut'o pana acu' o sa faci "ceva" capturi capitale cu care o sa ne uimeshti la galeria foto 8) :wink:
Asha ca ai incredere shi kkt pe betze shi in straitza :D :D :D

Leba
veteran
veteran

stiu si io...

Mesaj de Leba » 09 Iul 2005, 21:16

da, pitonule, am avut capturi, sa stii, dar in timp am constatat ca au fost ocazionale si la bunul plac al zeitei fortuna.
sa stii sa pescuiesti inseamna mai mult. inseamna sa gasesti crapul capital sau macar comun acolo unde pescarii (ca sa nu zic traistarii sau japcarii) scot ciortani, sa identifici woblerul sau oscilanta care merg intr-o zi aiurea pe prut, sa eliberezi "subdimensionatii" si puietul, sa repari o mulineta, sa nu iei biban dupa biban daca nu-ti trebuie... etc. si mai inseamna o solidaritate anume (vezi topicul lui legio s.a.m.d. ) care tine de bun simt si educatie. sunt convins ca ai intalnit si tu specimene mai sus mentionate si ti-au facut sila, nu?
nu te supara dar eu cred ca nu e nimeni care sa poata spune ca nu mai are ce invata. am constatat la Iasi ca pescari in varsta asculta fascinati teoriile oscilantelor, a shadurilor... de la pustani de 19 ani sau tineri in general. nu e nici o rusine, zic io...
nu sufar de vreun complex, vreau doar sa ma perfectionez, asta-i tot..
fir intins si alea-alea!
East Spinning Team

Leba
veteran
veteran

+

Mesaj de Leba » 09 Iul 2005, 21:25

aaa, pitonule, am 31 ani si pescuiesc de vreo 8 in adevaratul sens al cuvantului.
am mai pescuit cu varga de alun si bold indoit cand eram chistoc si mai era peste in baltile noastre.
fire intinse! :D
East Spinning Team

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 10 Iul 2005, 07:45

Pitonu' scrie:@leba,
de catzi ani pescuieshi, sau mai precis catzi ani ai? :D :D :D
de ce te crezi un profan intr'ale pescuirului? :shock:
crezi ca peshti shtie (sau poate ) sa prinda vre'un mosh de vre'o 60'j de ani care pescuit pe vremea lu' PAZVANTI? :twisted: :twisted: :twisted:
Stai linishtit xa shi tu , daca nu asi facut'o pana acu' o sa faci "ceva" capturi capitale cu care o sa ne uimeshti la galeria foto 8) :wink:
Asha ca ai incredere shi kkt pe betze shi in straitza :D :D :D
@Pitonu'-le

"De cati ani pescuiesti sau mai precis cati ani"ai lipsit de-a casa fiind la pescuit??? Vreo sapte ani,sau chiar mai multi???

Desi esti abia la a 11-a postare pe acest site,dovedesti ca bunul simt e paralel cu tine.....

Sunt unul din numerosii mosi de peste 60 de ani,ce au pescuit si pe vremea lui "Pazvante" si care,multumesc lui Dumnezeu, mai sunt in stare sa pescuiasca si azi.
Cred ca ai avea multe de invatat(si nu numai de pescuit)de la acesti mosi daca ai avea mintea necesara ,insa din cele scrise de tine ma indoiesc.

Daca multi din generatia mea nu posteaza pe acest site poate nu o fac ca au ajuns deja in ceruri sau nu stiu sa foloseasca computerul ce nu exista in timpul tineretii mele,sau daca stiu ,au alte preocupari ce ii scutesc de a citii insultele tale.

Iar daca esti asa de bun pescar as vrea sa vad si eu niste capturi de-ale tale in Galeria Foto,dar daca se poate nu niste somni ,mrene,cleni prinsi la pripon sau de ce nu niste pastravi de Oasa.
Poti sa fotografiezi si pesti prinsi de altii si sa-i postezi in numele tau ca sa stim si noi mosii cu ce pescar mare avem de a-face,sa murim linistiti ca "viitorul" e asigurat de Piton(oare te incadrezi la taratoare???)si nu sugrumat.

"Fericiti cei saraci cu Duhul ca ei vor mostenii pamantul"!!!

Jean Scurtu

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Iul 2005, 08:23

Toata stima si respectele mele , Jane, Dupa cum am vazut, sint mai multi care au o anume virsta respectabila, si care posteaza pe rapitorii, toata stima pt. toti. Cred ca mai ales de la ei ei se poate invata ceva.Si eu invat pina cind oi muri, nu mi-e rusine de acest lucru.
Dady

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 10 Iul 2005, 09:05

Pe cine contesti Pitonu'-le ?.... Nu stii despre ce e vorba ... dar uite ca te ajut eu.

Leba se referea la intilnirea de joia a unui grup de pescari din Iasi, tinuta la o bere (poate 2-3 ... insa fara excese).
Iti pot spune ca se aduna acolo 10-15 pescari de virste diverse (de la 20 de ani pina pe la 50) niciuna dintre virste nefiind preponderenta. Vin oameni care pescuiesc diversificat si ca ape (curgatoare - statatoare) si ca specii vizate si ca stil abordat (stationar - spining - PMA in stadiu incipient sau momeli naturale - momeli artificiale).

Pentru un pescar informatia nu va fi suficienta niciodata. Iar ca sa experimentezi pe cont propriu costa (si bani dar mai ales mult timp). In aceste conditii faptul ca ai pe cine intreba despre un anume fel de pescuit este foarte important ... pentru un pescar normal si cu mintea "deschisa".

De asemenea se mai aduc scule diverse (de la lansete si mulinete ... pina la naluci) se pot vedea, se pot afla informatii despre ele (pret, unde se gasesc ... sau cum se comporta pe balta) se poate apela pentru mici reparatii de lansete sau mulinete. Si nu in ultimul rind, saptamina anterioara (pe 30 iulie) s-a adus un catalog si s-a facut o comanda mai consistenta in ideea ca taxele de transport sa se imparta la mai multe produse (si la mai multi pescari) - ceea ce ar trebui sa duca la o diminuare a lor fata de suma comenzilor individuale.

Cit despre atmosfera de la aceste intilniri ... hai sa nu o laud eu ... va spun ca nimeni nu vine cu aere de "profesor", desi majoritatea nu mai sunt de mult incepatori. Sa nu crezi ca incepatorii nu sunt sau nu ar fi primiti. Este loc pentru toata lumea ... participarea e voluntara si oricine este bine primit.

Cit despre pescarii de peste 60 de ani ... sa stii ca poti avea surprize (nu numai sa te "umileasca" pe balta cind esti in stare sa juri ca pestele nu "musca") ... fie si numai discutind cu ei.
Hai sa-ti povestesc 2 intimpari:
- Pe balta la stiuca; nu trage si pace ... se schimba naluci ... se schimba locuri. Trec 2 tarani cu o caruta, unul intreba cum merge, se uita la scule, se uita la oameni. Cind ii spun ca nu merge ... el stia deja ... Arata spre un loc pe balta (si chiar in momentul cind arata se vede un atac violent de stiuca - trofeu) si spune: "Te duci acolo, pui un Salmo si ai sa vezi ca iei stiuca. Eu am luat de acolo de 6 kg." Daca n-ai inteles ... iti spun eu ... procurarea voblerelor Salmo (pe atunci) era o problema pentru pescarii ieseni. :twisted:
- Pe Prut la crap; vine un cetatean (de peste 60 de ani) era locul lui (in anul anterior prietenul meu urmarise citeva zile acel loc si totdeauna il gasise ocupat). Se intereseaza cum merge (nu prea mergea), ne spune cam ce a prins el acolo in anul anterior. Se intereseaza cu ce dam ... vede ... ne recomanda ariciul, ne povesteste despre mamaliga de cub, despre nadire. Ne povesteste apoi despre pozitionarea pescarilor pe mal, despre linistea care trebuie pastrata la pescuit, despre pescuitul cu boabe de porumb, de cind pescuieste el acolo (si erau aprope 50 de ani), despre cum si-a amenajat malul ... Ca intr-un final sa ne spuna ca el acolo a prins crap la boiles.

Pitonu'-le, daca vreodata treci prin Iasi, vino la o bere cu noi, vezi ... cunosti si tu niste pescari ... si ne spui la final cit de "fumate" sunt cele discutate de noi.

Pina atunci, noi iti dorim :
Fir intins !

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 10 Iul 2005, 11:08

Respectele mele pt. TOATA lumea.
Nu am avut intentzia sa jignesc sa jignesc pe nimeni :oops: :oops: :oops:

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 10 Iul 2005, 12:50

Desi este departe de mine acea virsta de 60 de ani, tind sa cred ca pitonul nu a realizat in prima instanta faptul ca va lovi in doua parti. Una in veteranii profesionismului in materie, sa zicem in greii acestei meserii, si a doua lovitura in participantii la aceste discutii care sint adeptii ideii ca de la cei mai in virsta si cu mai multa experienta, ai mereu ceva de invatat. Si eu ca si ceilalti virstnici am fost tineri si am avut tot felul de fumuri, dar cu timpul ne-am obisnuit cu o anume masura. Ex am in Valcea doi tineri care se cred cei mai... si le-am spus ca trebuie sa mai treaca mult pina a spune ca stiu ceva despre pescuit. Au venit de la interjudetene cu codita ascunsa. De ce? Nu cred ca veti gasi o interventie a mea sau a lui Jan care sa ne laudam. Nu pentru asta am intrat in conversatie pe forum. Toti care au acceptat acest schimb de idei sa stiti ca au facut-o exact pentru a ridica nivelul de cunoastere a pescuitului sportiv MOCA. Sint, si cred ca ati vazut deja "maestrii", care desi sint inca cu casul la gura, se cred deja profesionisti, s-au englezit si s-au emancipat peste noapte. de nici lor nu le vine sa creada unde au ajuns. E foarte bine, asta este si motivul pentru care am dat multe lamuriri celor interesati de acest pescuit sportiv, desi am dat multe lamuriri pe adrese private. Pentru ca acei ce se cred deja foarte cunoscatori si care nu mai suporta pe cei a tot cunoscatorii, care se baga in discutii, sa nu mai aiba accesul la multe dezvaluiri cred, destul de interesante in detrimentul celor multi. Asa ceva este caracteristic unei anume categorii de cetateni plini de ei insisi, foarte tari.. Sint destui cei ce au beneficiat de produsele si cunoasterea mea in materie, atit cit este la aceasta ora, si pe care i-am rugat sa nu faca nici un fel e reclama ca nu-mi trebuie asa ceva si ca nu pentru asta am intrat pe acest forum.
Sau crede cineva ca Jan nu are altceva mai bun de facut in America? Experienta lui este vasta in toate domeniile pescuitului sportiv, de multe ori il invidiez si as vrea sa stiu si eu cite ceva din cite cunoaste el. A intrat pe forum si sint multi care ii multumesc ajutorului sau atit profesional cit si prin obtinerea unor scule la nivel obtim la recomandarea lui. Si citi nu o sa mai aiba inca nevoie de el.Si totusi cred ca aceste iesiri sint o pura intimplare si nu sint facute cu nici un fel de intentie malefica. Cei multi vor aprecia bunele intentii ale celor ce participa activ la acest forum.
Dady

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 10 Iul 2005, 14:53

Intalnirile pescarilor din Iasi sunt un exemplu pentru pescarii din multe orase din tara unde din pacate nu se organizeaza asemenea intalniri.
Leba mai posteaza in acest topic despre acest subiect ca le zici foarte bine!
Fir intins!

Scrie răspuns