respecte...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 11 Iul 2005, 13:45

In atentia celor din preajma Bucurestilor!
MAi tineti minte ce era Snagovul inainte de revolutie?
Eu eram mic pe atunci dar am avut norocul sa ceo o cana de apa de la un localnic ce cosea un prostovol din sfoara... AVEA PESTE mai mare decat putea tine un om in brate, de unul singur. Acum datorita vilelor fara canalizare, datorita plaseros otravurilor si salupelor ce toaca materia vie ca pe zarzavaturi, cu ajutorul motoarelor lor care au dest\ui cai putere pt a traversa atlanticul, TOTUL E PUSTIU!!!
De curiozitate, coborati din masina cand sunteti pe DN1 si cautati langa debarcader, O BROASCA! Daca o vedeti mai repede de 30 de minute de cautare, dau o bere. Daca nu va veti convinge ca toit ce spun e real.
Mai sus de pud, sunt incintele Tancabesti 1 si 2 . Acolo e oaza , alaturi Desertull!!!
Atentie!
Am mai tras odata clopotele in topicul cu AJVPS-ul... Nu s-a schimbat nimic. Dar n-o sa tac prea curand. Atata timp cat ma mai leaga ceva de ce-a mai ramas din Romania asta chinuita, nu-mi permit sa tac...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 12 Iul 2005, 12:31

Sincer sa fiu sunt putim uimit de nea vijelie.Dar poate ca am inteles gresit.Daca ma duc pe o balta privata si eu iau tot pestele care il prind,dar sa ma duc pe un rau si sa prind o zi buna,sa-mi umplu portbagajul cu gandul ca-mi scot nu stiu cati bani,imi pare rau dar asta nu ma caracterizeaza.:(
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

koss
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de koss » 12 Iul 2005, 13:57

sincer sa fiu eu sunt din categoria juniori, si la propriu si la figurat. cand m-am dus prrima data pe balta imi luasem o lanseta de 2,40 mulineta okuma stinger si fir de 0,50, ace de balena si vroiam sa pun in ac o rama de cauciuc. au venit la mine niste pescari mai in varsta, si , fara glume pe seama necunoasterii mele, m-au luat acolo unde pescuiau ei si , dupa ce mi-au "aranjat" lanseta cu ce fir era cazul si ce carlige, am invatat sa fac un forfac si am prins si un pestisor. ceea ce spun nu cred ca este o noutate pentru multi dintre cei de pe acest forum, nimeni nu s-a nascut invatat, pana si cei care sunt pescari cu "vechime" recunosc cate mai sunt de invatat. ca sa nu mai zic de noi cei mai la inceput. cat despre atitudinea pe balta, a unora ce se considera pescari, noi nu putem decat sa strangem mizeria pe care o lasa.... un poti educa un neanderthal. dar pana si asta a evoluat. in cele din urma. cred in continuare in puterea exemplului.
fire intinse.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 12 Iul 2005, 14:24

Koss cred ca te-ai convins ca unii care zic eu au un pic de esperienta au venit pe forum avind placerea de a contribuii cu ceva la nivelul cunoasterii. Uni se dau foarte enervati de aceste interventii de ridicare a nivelului cunoasterii incit se exprima defectuos la adresa celor cu un nivel inconytestabil al experientei. Am spus-o si o repet, ca am de invatat atit eu cit si bunii mei prieteni chiar daca ne consideram ca sintem mari cunoscatori ai acestei pasiuni. Am facut unii dintre noi profesionism din asta, dar de invatat vom avea tot timpul de invatat. Dar sint unii care consider ca nu fac de cit multa murdarie in modul de a se exprima. As vrea sa invat ceva de la acesti in afara problemei dar credema ca nu am ce.Ori de cite ori voi putea ajuta voi da curs interventiilor voastre in ciuda obrazniciei infecte a unora care nu pot unbrii partea buna a acestui forum.
Dady

koss
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de koss » 12 Iul 2005, 15:07

eram convins, desi nu sunt membru decat de curand, citesc de mult ce se scrie pe acest forum. cat despre cei cu oaresce probleme de comunicare, se plictisesc si pleaca, relax.
fire intinse.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 12 Iul 2005, 15:23

Primele si cele mai importante notiuni care sunt necesare sa le invete pescarii incepatori, daca simt ceva pentru natura si pescuit, sunt notiunile de fair play si apoi restul vor veni de la sine, desi nu sunt la fel de importante ca acestea.

Leba
veteran
veteran

da, da

Mesaj de Leba » 12 Iul 2005, 16:35

nu, nu e numai fair play, aquaro. e dramul ala de bun simt care tre' sa vina dintr-o educatie minima. si din care se naste corectitudinea, cred. :shock:
am intrebat odata un "pescar" la ce da si mai-mai sa ma ia la fugarit, asta dupa ce si-a acoperit cutia cu rama rosie. mi-a venit sa rad. aveam rame rosii la greu. eu eram doar curios sa vad ce merge la el... iar cand l-am intrebat ce-a luat a dat-o-n fasole la modul: '''aaaa, usor de tot..." ca si cum mi-as fi bagat io coada in juvelnicul sau. atunci am ras de-a binelea si mai apoi mi-am vazut de drum. si..., ulterior, am constatat ca se certa zdravan cu paznicul baltii dar nu mai conteaza, nu?
ma rog, fiecare dupa bunul plac. ce conteaza cu adevarat e placerea pescuitului sportiv, chiar si atunci cand esti "fugarit cu securea de braconieri", ca sa-l citez pe un coleg de breasla. 8)
merci de raspusuri, sunteti beton. 8) 8)
fire intinse!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

vijelie
veteran
veteran

Re: feed-back

Mesaj de vijelie » 12 Iul 2005, 17:18

leba scrie:bravo, nene Vijelie! macar ne-ai convins ca iubesti natura.
nu tre' sa-ti cer scuze, nu ma deranjeaza feed-back.ul tau. ma intreb ce varsta ai, daca n-o fi secret. :idea:
am si o alta intrebare la tine: pescuiesti ca sa te intretii sau de placere? si inca ceva: ce zici de braconieri? :evil: :evil: :evil:
stima, stimabile.

sal,pentru braconieri nu am decatun singur gand...glontzul...sau celor care dau cu curent sunt sigur ca cea mai mare placere as avea-o daca as fi lasat sa ii curentez si eu pe ei cu generatorul cu care nenorocesc ei apele noastre.De pescuit trebuie sa recunosc ca este obiectul principal din care imi asigur existentza mea si a familiei mele.Dar tin sa precizez si asta o pot intarii cei care ma cunosc ca nu pescuiesc decat cu o singura unditza si cu un singur carlig sau cu o singura lanseta si asta numai la spining. :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Aquaro Angler
veteran
veteran

Re: feed-back

Mesaj de Aquaro Angler » 12 Iul 2005, 18:12

vijelie scrie:De pescuit trebuie sa recunosc ca este obiectul principal din care imi asigur existentza mea si a familiei mele.Dar tin sa precizez si asta o pot intarii cei care ma cunosc ca nu pescuiesc decat cu o singura unditza si cu un singur carlig sau cu o singura lanseta si asta numai la spining. :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Asa zice si Rex Hunt ! sau ai abonament pe un lac particular :?:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Re: da, da

Mesaj de Aquaro Angler » 12 Iul 2005, 19:27

leba scrie:nu e numai fair play, e dramul ala de bun simt care tre' sa vina dintr-o educatie minima. si din care se naste corectitudinea, cred. :shock:
Ceea ce ai scris in acest articol, nu mai citez in intregime, este adevarat, ai perfecta dreptate si sunt de acord, dar cand am mentionat fair play m-am referit nu numai la lipsa acestui nivel minim de educatie ci si la unii pescari mai tineri care se cred avansati, cred ca au ajuns mari "maestri" intr-un timp foarte scurt i-si doresc asta cu orice pret si cred ca nu mai au nimic de invatat de la alti pescari sportivi si mai si intra in conflicte cu adevaratii maestri care au experienta indelungata in aceasta activitate.

Scrie răspuns