Record romanesc la artificiale?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 30 Oct 2007, 15:33

felicitari lui mihai. Mai rar ai sansa la asa capturi in tara
Ba asa sunt. Dar mananc rar peste si numai peste oceanic.
Toata stima pt capturile tale tudor si din ce ai lasat sa vedem si noi sunt convins ca asa faci :respekt:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 30 Oct 2007, 15:46

Ok, hai sa nu mai poluam subiectul cu recordul la artificiale.

In primul rand nu cred ca somnii legendari de 300 sau 400kg au fost prinsi la artificiale din cauza faptului ca au fost capturati de foarte multa vreme (secolul 19 sau prima jumatate a secolului 20) si nimeni nu pescuia somnul cu artificiale atunci, sau daca o facea materialul nu permitea scoaterea unor exemplare asa de mari. Nici materialul de astazi nu prea poate.
Dupa anii 70 nu cred ca astfel de exemplare mai pot exista pentru ca in tarile din estul Europei nu mai au timp sa creasca inainte de a fi capturati, iar in tarile din vestul Europei nu dispun nici de un biotop asa de mare ca Dunarea sau delta si nici de vechimea necesara, ei fiind prezenti aici numai de la sfarsitul anilor 70.
Deci daca vreti recorduri romanesti la artificiale ar trebui inceputa numaratoarea in anii 80.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 30 Oct 2007, 21:07

@Tavi
Ca bine zici...
Deci eu recunosc ca sunt invidios pe colegu' cu somnu'... :lol:
Ce sa faci ...de multe ori se acresc strugurii...Eu il felicit pentru captura si il respect pentru reusita! Multi care-=si dau cu parerea despre ce si cum nu stiu daca au avut norocul sa "tina" in bat un somotel de 5 kg!Darmite de 60! Cu alte cuvinte, chiar daca nu o fi un record pt.RO la artificiale , este un evenimant deosebit si merita tratat ca atare!
Deci... :respekt: :respekt: De doua ori...
Bravo si sa fii sanatos! :P
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Tudor Cosmin
senior
senior

Mesaj de Tudor Cosmin » 31 Oct 2007, 10:43

Nu are niciodata 60 kg! Eu am participat la SOMNMANIA in 2005 unde am castigat iar captura concursului a fost prinsa langa mine, de HAMUDE un somn de 60 kg(chiar si un pic mai mult) cu foarte multi martori, plus ca a fost filmat. ERA IMENS! deci ala nu are niciodata 60 kg

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 31 Oct 2007, 11:04

Sincer sa fiu, si eu ma cam indoiesc ca are 60.... mai degraba cred eu, un 40 - 45.... doar o parere personala...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 31 Oct 2007, 11:12

la ochi nu pare, da ochiu insala la greu .... eu am luat unul de 20 anul asta, si un mult stimat personaj care s-a ingrijit de formarea mea ca pescar de rapitor, probabil prea obisnuit cu asemnea capturi, l-a dat , citez: bun, 10-12 cam asa ....

i-am zis : jeane, am tinut in brate o gramada de crapi de 10-12 kile,i-am pozat, i-am intors pe toate partile, si asta e mult mai greu ... nimic , nu m-am inteles cu el .... io incercam, bre are macar vreo 15 okale ... el nimic, mai mult de 12 n-are ....

cum l-am luat home :oops: :oops: :oops: nu dati , nu dati , am putut sa-l evaluez in liniste ... avea 156 centimetrii si 20 de kile ...

deci sa nu ne grabim cu evaluarea :D :D :D

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 31 Oct 2007, 11:21

Tudor Cosmin, ce lungime avea somnu de 60 kg de la concurs?
asta, la 2m, eu cred ca are 60kg.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 31 Oct 2007, 11:25

toni f scrie:la ochi nu pare, da ochiu insala la greu .... eu am luat unul de 20 anul asta, si un mult stimat personaj care s-a ingrijit de formarea mea ca pescar de rapitor, probabil prea obisnuit cu asemnea capturi, l-a dat , citez: bun, 10-12 cam asa ....

i-am zis : jeane, am tinut in brate o gramada de crapi de 10-12 kile,i-am pozat, i-am intors pe toate partile, si asta e mult mai greu ... nimic , nu m-am inteles cu el .... io incercam, bre are macar vreo 15 okale ... el nimic, mai mult de 12 n-are ....

cum l-am luat home :oops: :oops: :oops: nu dati , nu dati , am putut sa-l evaluez in liniste ... avea 156 centimetrii si 20 de kile ...

deci sa nu ne grabim cu evaluarea :D :D :D

S-ar putea sa ai dreptate....am patit-o si eu la Darvari...i-am scos unui prieten un crap cu minciocul, intrasem vre-o 15m in apa...cand l-am bagat in mincioc ma striga tipul " e mare?" ai strig : " vre-o 4-5 kile.." ajung cu el la mal, al pun pe saltea si al cantaresc...9 kg.... :roll:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 31 Oct 2007, 11:37

Cel mai mare la artificiale a fost vara asta, unul de 1.80 m si vreo 85 de kg. Drilul a fost relativ scurt, eliberarea a fost ceva mai lunga. Intrase afurisita aia de ancora atat de adanc in mana, in barca nu aveam nimic ustensile la mine, pielea nu vroia sa cedeze oricat de mult trageam eu de ea...

Dupa vreo ora in care am stat cu "monstrul" in ancora, am reusit sa scot ancora din mana...si mi-am promis ca imi cumpar grip :)).

PS. Scuze de offtopic :D

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 31 Oct 2007, 11:47

da shootgun, ai dreptate, crapii la darvari sunt foarte robusti ( impanati ca sa zic asa ) si pacalesc intodeauna .... zici ca are 5-6 kile si are 9-10 la cantar ... chestie verificata si la pescuit de placere cu diverse cantare, si in concursuri cu cantarire oficiala ....

@ attila ... cu ancora in mana esti absolut banal .... :D :D :D

intreaba-ma pe mine unde am reusit sa ma agat ....

Scrie răspuns