Punct de vedere - Dady

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Oct 2004, 10:14

toate la timpul lor, fiecare face ce poate, pe pasi
la primavara o sa facem asociatia, si o sa-i sutinem pe cei care sunt in fruntea acestei miscari
tot ce sper eu este sa existe coeziune, dady are o initiativa la valcea, pe crap.ro se spunea ca tarus are o initiativa cu privire la federatia de pescuit, etc
asociatia rapitori.ro, care va fi formata ca si membri din membrii acetsui forum ( cine doreste si pofteste ), va sprijini initiativele celor care u un cuvant mai greu de spus

ref la rapitori.ro, nu mai vb. la plural, nu suntem mai multi, si nu avem resurse
site-ul este al meu, mai exista un webmaster care administreaza site-ul tehnic, si prieteni, simpatizanti, etc
sper ca atunci cand vom face asociatia sa existe suficienti membrii dispusi sa plateasca o cotizatie si sa aloce timp ca sa putem face ceea ce ne vom propune
daca nu, vorbim discutii

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Oct 2004, 10:31

Dady, am printat ideile. Le vom discuta la intalnirea noastra de miercuri, pe puncte, si voi da un raspuns.
Adunarea de semnaturi cred ca se poate face usor: se trimite propunerea si cu formularul pentru semnat prin email diversilor colaboratori din tara care le duc la magazinele de pescuit unde se aduna semnaturile.
Eu pot sa le duc la magazinele din Cluj.
Sper sa ne intalnim de sarbatori cand vin la Valcea.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 25 Oct 2004, 10:50

Domnilor,

O federeatie a cluburilor/asociatilor de pescuit sportiv in primul rand presupune ca deja exista c/as locale in cat mai multe (daca nu in toate) judete.
Trebuie inceput cu "fundatia si nu cu acoperisul". Asta din punct de vedere organizatoric.
Ca aceste c/as locale se strang dupa aceea sub aceeasi "umbrela" si pun bazele unei federatii (nationale) este o necesitate. Activitatea de lobby necesita nu zeci de voci ce vocifereaza din 10-20 de directii diferite cu agende diferite.
O voce si un subiect.

Atentie! Chestia cu rapitori, pasnici, ... spin- musca artificiala ... ma refer la creearea "bisericutelor". Cand incep sa apara de la inceput intentii de separatism, apar si discutiile inutile care deviaza concentratia de la tinta principala.

Indiferent de metoda de pescuit toti pescarii sportivi amatori trebuie sa aibe ca tel pe langa nota de comunitate de interes:
- Protectia si administrarea cumpatata a fondului piscicol.

Inainte de a discuta de exploatare si castig, ... ar trebuii discutat felul in care sa se protejeze fondul piscicol. Fara protectie si administrare nu ai ce exploata. Asta daca nu vrei sa transformi toate apele tarii in ape P&T.
Ultima oară modificat 25 Oct 2004, 11:40 de către Borealis Fly, modificat 1 dată în total.
Fir intins!
Borealis F

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 25 Oct 2004, 10:51

Dragii mei, avem prietenul nostru la Paris, cel putin eu asa il consider si cred ca nu se simte deranjat, Tudor Oprescu. I-am dat e-mail de o saptamina, cred, dar inca nu am primit raspuns.Cred ca se ocupa sa stringa informatii apoi o sa ni le dea, sigur, este untip foarte punctual.Dece numai de rapitori, eu de exemplu pescuiesc de la roubesiana pina la spining tot, competitii etc. Nu stiu daca ceilalti sint mai putin pescari,trebuie sa facem o federatie a pescarilor in care sa intre cit mai multi, deci toti, apoi sa o separam pe specialitati.Trebuie sa existe un cont in care sa intre bani necesari deplasarilor, si celorlalte formalitati care vor trebuii indeplinite pt. ca sa fim auziti, banii trebuie sa vina de la noi si sponsori, care cu siguranta se vor gasii.Daca nu vreti sa fie si la voi ceea ce e deja la noi, trebuie sa ne miscam, vizionati pe OTV, vineri la ora 17, emisiunea de pescuit si veti vedea un mic serial, vinerea trecuta a fost deja un episod.
Dady.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 25 Oct 2004, 11:28

@ Dady:

In primul rand vreau sa discut definitia "pescuitului de agrement" ... cum este denumit in mod oficial.

Cuvantul Sportiv are mai multe intelesuri. (am mai discutat-o si cu alte ocazii ... scuze celor ce se simt iritati vizavii de repetitie)
Unul de competitie, intrecere, concurs ... miscare fizica, etc
O a doua de sportivitate/fair-play.

Daca din start definesti activitatea aceasta de hobby ca avand un caracter de "sport" (cu inteles de activitate sportiva - miscare fizica, intrecere ... etc) se pierde idealul de Fair-Play. Majoritatea activitatilor sportive de azi sunt implicate in scandaluri vizavii de doping. Morala nu mai exista si sa nu ami vorbim de etica de concurs. (vezi filmarile si golurile cu mana din fotbal)

O indeletnicire din timpul liber la nivel de amator, in care persoana in cauza este in cautarea unei intilniri cu natura si locuitorii acesteia, nu trebuie amestecata cu o activitate de competitie. NU consider ca membrii unei associatii de pescuit amator trebuie sa sustina financiar o activitate de competitie.
Daca vrei am sa trag niste paralele care sa exemplifice ceea ce incerc sa spun.

F1 - (simplificat) este o intrecere intre masini special construite pentru competitii. Un club local de entuziasti al caror specialitate/interes este autoturismul nu sunt membri automati ai circuitul F1. Ei nu subventioneaza aceasta activitate de intrecere. Ei nu se intrec in adevaratul sens al cuvantului. Pot de ex participa la expozitii de autoturisme veterane, unde li se pot aprecia munca depusa la reconditionarea unui model anume ...etc. Dar nu este o competitie in adevaratul sens al cuvantului.

Deci intentia nu este sa devin filozofic si sa despart firul in patru. Dar am motivele mele sa atrag atentia la acest aspect, care dupa parerea mea este foarte important.

C/As de Pescuitul sportiv - de agrement, trebuie sa se adreseze amatorilor. Ca activitatea in sine este condusa cu profesionalism, este altceva. Dar activitate/telul C/As trebuie sa fie concentrata pe a da amatorilor ceea ce ei au nevoie si el nu trebuie sa fie o fatada care sa suporte o activitate a unei minoritati de a se concura intre ei. Acestia se pot aduna intr-un club separat si subventiona singuri activitatea de competitie.
Fir intins!
Borealis F

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 25 Oct 2004, 11:45

Valcea este unul dintre judetele cu cea mai mare suprafata de apa, dar pe cai de la AJVPS nu-i intereseaza asta. Se ocupa mai mult de vanatoare, iar pescarii sunt tinuti doar ca platitori, cu toate ca, sunt peste 20.000 de pescari, cu sau fara permis de pescuit. Pentru ca am filmat si am dat publicitatii numeroase cazuri de braconaj si poluare, directorul AJVPS Valcea mi-a comunicat ca sunt exclus din asociatie si ca voi pescui pe Luna. Nu inteleg ce legatura are pescuitul sportiv cu cel industrial si ce tampit a trecut asta in statutul AJVPS. De aproximativ 3 ani, au reaparut pe Olt specii ca mreana, scobarul, salaul, avatul, platica, babusca, somnul si stiuca. exista in Valcea o firma ce a concesionat luciul de apa si baga setcile monofilament la greu. Cum vor repopula cu speciile pe care le-am mentionat mai sus, daca nu exista crescatorii de acest gen? AJVPS Valcea doarme!!!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 25 Oct 2004, 11:49

Mihai, abea astept sa ne intilnim. Cred ca impreuna vom face multe lucruri bune.
Dady.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 25 Oct 2004, 12:01

@ vanatoruldepesti:

Sunt in totalitate de acord cu tine si bine inteles ca activitatea de exploatare industriala/<cu intentie de afacere benefica> a fondului pisicol nu are nimic in comun cu pescuitul amator de agrement.

De aici si discutia in jurul cuvantului de "sportiv" pe care am initiato.
In momentul cand un pescar care participa la concursuri urmareste castigarea locului intai al competitiei care aduce dupa sine si interesul fabricantilor de sponsorizare a persoanei in cauza dispare nota de amatorism si se transforma in "profesionalism". Deci activitatea de pescuit cu undita se transforma intr-o profesie.

Pescarii amatori de agrement au ac interes sa existe peste in apa, acesta sa fie cat mai diversificat, apele sa fie limpezi, mediul inconjurator nepoluat, ...etc. El urmareste o activitate relaxanta in mijlocul naturii care in cazurile cele mai bune poate oferii si o premiere sub forma unei mese de peste. Dar atentie nici asta sa nu se transforme in telul principal. Adica cu scule de pescuit amator sa se desfasoare o activitate de aprovizionare cu peste a congelatorului. Povestea cu "furnica si greierele". Pescarul amator este un "greier" si nu o "furnica harnica". :)
Fir intins!
Borealis F

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 25 Oct 2004, 12:02

Draga Petru, nu as vrea sa ne intelegi gresit, noi vrem in primul rind sa scapam de sistemul comunist care este promovat de Nastase cu mare inversunare, sistem care a format coruptie cit cuprinde pe toate cararile, inclusiv in ale pescuitului fie el si de agrement.Nu stiu ce-i mai lipsea chelului, presedinte AGVPS-Romania? de aici toate nenorovirile. La noi in Rm. Valcea este un sef hotul hotilo, care fura tot. Ce sa mai. Nu se pune problema de competitii, dar se stie ca aceasta competitie trebuie sa existe ca peste tot, ea este mama dezvoltarii, chiar si in Suedia. Problema noastra este sa gasim un sistem de organizare interna care sa corespunda atit intereselor noastre cit si celor fizico geografice, in asa fel incit sa nu existe nici o greutate in sensul dezvoltarii ulterioare a acestui de ce nu sport. Nu trebuie ideia de sport sa o asociem imediat cu Mutu, cu ceea ce e rau in sport, dimpotriva cred ca si ce e rau se poate lacuii prin sportul PESCUIT. In iulie m-am intors de la o partida de pescuit din zona VILHELMINA, superb, Laponia, lipan pastrav, stiuca, biban rosioare la peste 2,5kg. Toate la vobler. Cred ca nu am lasat o impresie negativa acolo cit timp sint solicitat sa le trimit voblere dupa ce au vazut ceace inseamna voblerele DADY acodo.
Fir intins.
Dady.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 25 Oct 2004, 12:14

Daca pescuiesti odata cu voblere de la Dady, uiti Rapala, iar Salmo o sa vi se para o gluma. Asa am patit eu ieri, pe Olt. Daca aveti ocazi si posibilitatea sa va procurati voblere dady, nu ezitati sa o faceti!!! sa imi scrieti si sa ma certati daca v-am mintit. Am aproape 60 de voblere in trusa, dar dupa ce am dat cu voblere Dady, mi se pare ca am trusa goala...

Scrie răspuns