Publicatii si emisiuni de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Oct 2004, 19:24

pai ce-ti pasa daca nu te uiti :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Oct 2004, 19:54

Ma uit cat pot,dar cu programul care-l am... :cry: ,abia am timp si de pescuit.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 06 Oct 2004, 19:57

Nu stiu daca ai observat,dar sunt zile si nopti :!: cand sunt logat pe forum ore si ore....si ore.Daca ar fi dupa timpul cat stam logati,cred ca as fi campion. :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Oct 2004, 12:20

da, chiar ma intrebam ce faci tot timpul ala :lol:
scrie si tu daca ai timp un articol o povestire ceva, sa punem pe site

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Oct 2004, 21:08

Nu am eu stofa de scriitor :lol: Ce am de povestit,va povestesc aici,pe forum.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 18 Oct 2004, 01:30

Tudor:foarte interesant articolul tau cu somnii si cloncul.Mi-a placut.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 19 Oct 2004, 19:37

Am fost acasa azi ... sotia bolnava.

Am vazut pe Dicovery ca Paul Young ... englezul urecheat, are din nou seria lui prezentata.

Uramriti serialele ce vin zilele urmatoare. In unul v-a pescuii pe Tana si Laxa in Norvegia. Acolo lua el lipani si pastraviori aproape la comanda. Cam asa este in zona dincolo de cercul polar de nord.

Eu vorbeam de Lainio. Daca fac abstarctie de dealurile mai ridicate de pe Tana si Laxa, restul seamana mult cu ceea ce veti gasi pe Lainio.
exceptia este ca lipseste in totalitate activitate umana prin jur. Mai sunt si lacuri o puzderie.
Fir intins!
Borealis F

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Dec 2004, 11:27

In afara de Pescar Modern si Aventuri la Pescuit ce alte publicatii (reviste), ce au ca obiectiv de studiu pescuitul, mai apar in tara?
Si dintre toate acestea, care credeti ca este cea mai citita, cea mai apreciata?
Multumesc!

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 21 Dec 2004, 18:28

mai exista Pescarul Roman editata de AGVPS .si nu stiu daca mai exista ,Pescuitul in Romania.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 24 Dec 2004, 13:02

apropos la ce zicea cineva despre emisiunea de fly pe tvr cluj. Pescuit la musca pe Somesul Cald la Doda Pilii. Pai emisiunea era ok din punct de vedere al locatiei si a peisajului. Din punct de vedere a pescuitului la musca este ceva de groaza. Tipul care prezinta emisiunea e un fel de Tibanu al Clujului, groaznic la pescuit ca tehnica, prezentare de muste, casting, ce mai, si curcile ar rade de el sa il fi vazut in actiune.
Emisiunea a fost realizata intr-un moment in care conform legii era prohibitie la specia pescuita- cleanul. S-a prins peste pentru ca, in acel moment era o migratie masiva a cleanului dinspre lac inspre rau in zona inferioara a raului, pt depunerea de icre. In acel moment puteai sa intrii in rau sai daca erai grijuliu fata de epsti, nu ii calcai in picioare! Daca vroiai sa pescuiesti, nici nu trebuia sa lansezi mai mult de 3m ca sa prinzi pestele, erau copii ce tineau o bucata de nailon cu o musca mesterita de ei din sfoara si ceva pene de la niste gaini din curte, stateau acesti copii pe o punte suspendata si lasau musca si nailonul sa fie intinse de curent, si prindeau. Dar prindeau in genul ca in juma de zi aveau un sac de peste!!! fara exagerare!.
Era un fel de pomul laudat zona cu pricina. Erau o garmada de indivizi de diferite spete, care pescuiau cu te miri ce, naturale, plasa, bolovani, cu mainile si apoi tine-te carnagiu. Pe malul raului erau gramezi de matze si capete de cleni ramase in urma curatarii, daca veneai in zilele urmatoare, nu puteai sta in anumite locuri pe malul raului ca putzea infiorator a carne in descompunere. Padurarilor nu le pasa, ei taiau chitante sub pretextul ca e areal de pastrav si lipan si cleanul dauneaza. Nu dauna cleanul, el urca maxim 1,5/2km pe rau sa isi depuna icrele si apoi coborau in lac. Cica trebuia exterminat! Conform carui legi puteau face asta? Conform carei aprobari? Eu nu am vazut una scrisa macar la nivel local!. Nu am avut aparat sa fac atunci poze, dar promit ca sezonul ce urmeaza am sa fac si filmulete sa se vada bancurile de cleni din rau, pescarii cum pescuiesc.
ORicum, chiar daca am deviat un pic de la subiect, intentia mea a fost sa va ofer o imagine reala a momentului in care s-a realizat filmuletul. Practic nu trebuia sa fii pescar la MA ca sa prinzi peste atunci. Prindeai si cu o bucata de atza rosie pusa pe carlig-ca un pamatuf!
Din punctul celor cativa clujeni, emisiunea a fost dezolanta doar imaginile cu natura au fost frumoase.

Scrie răspuns