prohibitie 2015

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Re: prohibitie 2015

Mesaj de razvan m. » 11 Dec 2014, 16:45

Ordinul de prohibitie e plin de bancuri bune. Unul dintre ele:

Art. 4 - (1) În zonele de refacere biologică/zonele de protecţie sunt interzise:
......
d) admiterea în zonă a raţelor şi gâştelor domestice.

Cat de neghiob trebuie sa fii ca sa te exprimi asa, legiuitorule ?!!! :lol: :lol: :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Dec 2014, 20:31

https://www.facebook.com/notes/carol-st ... 1326604359
like and share daca va simtiti lezati indirect in drepturi

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Dec 2014, 21:29

In atentia :
MINISTERULUI AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
MINISTERUL MEDIULUI ŞI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Domnilor Ministrii,

Referitor la Proiectul de Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2015 noi , grupul de initiativa ai pescarilor forumului ...........formulam urmatoarea scrisoare deschisa prin care, in numele transparentei decizionale solicitam urmatoarele:

1. Sa ne comunicati ratiunile care au stat la baza formularii acestui proiect de ordin in forma care reiese din documentul atasat prezentei si care in momentul de fata se gaseste pe site-ul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura. Avem in vedere expunerea de motive precum si modul de calcul ar perioadelor de prohibitie.
2. Avand in vedere faptul ca, scopul perioadei de prohibitie este protejarea vietuitoarelor acvatice pe perioada reproducerii va rugam sa precizati si sa anexati proiectului de ordin studiile biologice care au stat la baza emiterii acestui ordin si in baza carora s-a stabilit atat perioada generala de prohibitie cat si prohibitia pe specii.
3. Va rugam sa anexati studiile de impact pentru mediul economic ( si aici avem in vedere in special turismul dar nu numai) prin care sa se vada efectele acestei masuri pe termen lung .
4. Va rugam sa ne comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pesti sunt prohibite la pescuit si dincolo de perioada de depunere a icrelor , desi sunt mentionate ca exceptii intr-un capitol distinct (avem in vedere aici stiuca de exemplu)
5. Va rugam sa ne comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pesti , cum ar fi de exemplu avatul sau salaul, nu sunt protejate de prohibitie, ele depunand icrele anterior perioadei stabilite in acest scop prin proiectul de ordin susmentionat .
6. Va rugam sa ne comunicati daca s-au facut recent studii pe teritoriul tarii noastre privind reproducerea unor specii iubitoare de apa calda, cum fi somnul si cleanul de exemplu, si care, din punctul nostru de vedere nu sunt protejate prin lege , intrucat este stiut faptul ca, in tara noastra, mai ales in regiunile subcarpatice, aceste specii depun icrele doar la sfarsitul lunii iunie sau chiar in lunile iulie august.
Va mai solicitam ca la elaborarea acestui ordin sa aveti in vedere urmatoarele:
1. Dreptul pescarilor sportivi de a se putea bucura de exercitarea pasiunii lor pe parcursul intregului an asa cum e normal si legal. In acest sens va solicitam sa aveti in vedere si sa introduceti un sistem de prohibitie diferentiat pe specii si perioade de prohibitie astfel incat , prin aceasta sa se asigure atat protectia vietuitoarelor acvatice cat si ocrotirea drepturilor si libertatilor cetatenesti . Proiectul de ordin, in forma actuala, aduce o ingradire nejustificata a libertatii de miscare a cetateanului .
2. In scopul armonizarii legislative la nivel european , in cercetarea prealabila emiterii unui asemenea ordin, va rugam sa observati modul in care este tratata si solutionata aceasta problematica in celalalte state membre UE precum si sa implementati masuri similare in legislatia interna.
3. Efectuarea unei dezbateri publice reale cu intreaga societate civila, inainte de elaborarea unui astfel de ordin, intrucat masura nu vizeaza doar pescuitul (comercial si sportiv) avand un impact indirect asupra mediului si asupra economiei. Facem refrire aici la turism in general si la turismul pe malul Dunarii si in Delta Dunarii in special , activitate ce poate fi o importanta sursa de venit la bugetul statului daca e gestionata corespunzator si fara oprelisti.
4. Impactul asupra fenomenului de braconaj pentru ca pe de o parte pescarii sportivi cu constiinta civica se comporta si ca niste adevarati gardieni ai apelor iar, pe de alta parte , braconieri vor incalca legea indiferent ca e prohibitie sau nu. Ba mai mult , practica ultimilor ani a demonstrat ca in prohibitie o vor incalca mai abitir .
5. Asociatiile de pescari pe care le invitati la masa negocierilor nu ne reprezinta cu adevarat interesele atunci cand sunt invitate avand in vedere faptul ca , niciodata in ultimii anii , vreuna dintre acestea, nu a organizat vreo AGA sau AGEA prin care sa solicite opinia membrilor care le compun cu privire la prounerile de acte normative supuse negocierii .

Va multumim,
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra ,
Grupul de initiativa
cam asa arata intr-o forma prefinala o scrisoare care va pleca maine spre destinatari.
Daca cineva simte ca are ceva de adaugat, pana dimineata poate sa o faca .

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 11 Dec 2014, 21:44

Intocmirea de planuri de paza a zonelor in care este semnalata practicarea braconajului , DOTAREA CU GPS - URI A AMBARCATIUNILOR SI AUTOVEHICULELOR POLITIEI DE FRONTIERA SI A ASOCIATIILOR CARE AU CONCESIONAT CURSURI DE APA - PENTRU A FI URMARITA RESPECTAREA PLANURILOR DE PAZA .
Poate colegii din domeniu pot sa formuleze intr-un mod profesionist ceea ce vreau sa spun , sa nu mai stam sa ne plangem ca se braconeaza , acum putem sa facem ceva in acest sens ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Dec 2014, 22:08

Zoran Wiener scrie:
SF scrie:... cand problema reala ii ca cineva s-o grabit sa-si rezerve concediul ....
SF, satisfactie totala sa ai Imagine

Eh, hai sa-ti spun cum sta treaba pe aici, in Germania, la firma unde lucrez trebuie sa imi programez toate concediile pentru 01.-08.2015 pina in 15.01.2015. Cine are copii de scoala, si vor sa isi ia concediu in acea perioada, nu isi vor lua decit odata cu vacanta, care incepe in 25.05. si se termina pe 05.06. Dupa cum observi, foarte atent, as avea alta posibilitate sa imi iau concediu? Clar ca nu! asa ca, ce presupui tu, sau ai inteles tu, nu-i chiar asa... Imagine

De exemplu anul acesta am fost peste vacanta lu' al mic in Romania, de Sarbatorile de Paste, cind era full prohibitie, si nu am murit.g]

Din cate vad tre sa-ti programezi concediile din ianuarie pana in august pana pe data de 15 ianuarie a anului in curs practic . Tu ai programat acum 2 luni , acuma zici ca-i in functie de vacanta copiilor , de ce nu trimiti un mail la ministeru invatamantului in Germania , poti sa le expui problema , chiar , de ce cade asa vacanta , are vreo logica , castiga cineva vreun cent sau alea 5 -6 vacante de le au kinderii nemti chiar is stiintifice , probabil cad in fiecare an in aceasi data (ca nu-i asa , stiu , duminica nu-s cursuri ),incearca sa le explici , oricum ma indoiesc ca o sa schimbi data vacantei cu motive similare cu cele prezentate pentru faza cu prohibitia , motive din care se intelege doar ca nu-ti cade tie bine .
Daca cadea totu pe vacanta copiilor nu trimiteai tu nici o scrisorica .
Probabil o sa-ti raspunda elegant , se pare ca conteaza mult ambalaju .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Dec 2014, 22:25

[quote="kingofbeasts"]ps 2. @ sf
Colegu, in germania exista cultura conform careia daca intr-un contract ai castigat un cent se cheama c-ai facut "Geschäft" adica o afacere.
In Germania daca pui o intrebare politicos primesti un raspuns competent si politicos indiferent de naivitatea intrebarii sau de relevanta ei.
Apoi, teoretic prohibitia trebuie sa aiba in vedere strict protejarea tuturor speciilor pe perioada lor de reproducere astfel incat sa se asigure regenerarea resursei acvatice. Protejarea ar trebui sa se faca pentru fiecare specie in parte si avandu-se in vedere si interesul pescarilor sportivi care reprezinta o sursa la buget distincta si au si ei drepturile lor. i.[/,quote]

Colegu , cred ca am mai spus pe aici pe undeva , Germania ma lasa rece . Daca pentru tine si altii ii un ideal al fiintei umane , ala nu-s io .Am dreptu , democratic , sa am alta parere .Am stat 2 ani , stiu ce spun .
Apoi , pentru mine , un kakat frumos impachetat ramane un kakat , complexati care pretind sa fie tratati cu respect , politete si ceremonial vad zilnic ,desi continutu lor real difera mult cu ce se prezinta la suprafata . Crede-ma , ii un fel de sindrom .Prefer sa ma injure vreun functionar , decat sa presteze cu zambetu pe fata la orice magarie care o scot , consider ca-i mai omeneste , decat sa stai calm si sa zambesti cand vreun tampit scoate perle .

Zoran , incearca sa nu te simti , am bagat de seama ca esti ager .....

In fine , cred ca te retin King , esti pe drum spre Germania , tara suprema .....

Cer scuze colegilor , insa is alergic la......Romania profunda !

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 11 Dec 2014, 22:41

SF scrie:...
Daca cadea totu pe vacanta copiilor nu trimiteai tu nici o scrisorica .
Astai bine gandita :lol: ...si asemanatoare cu faza aia, "venitul celor de afara, pe mai stiu eu ce ape, sa facem curatenie ptr altii" :lol1:
Pai si normal ca nu, la fel cum nu voi scrie never-ever nici celor din ... Sudan, Ukraina sau Rusia sa termine cu razboaiele lor. A lor! Am eu ceva direct de a face cu asta?!?

Ah, era sa uit...
Zoran Wiener scrie:... pe data 23, 24 si 25 mai vom fi deja cazati la pensiune, ne vom chefui, ne vom distra, si o sa ocupam cele mai bune locuri ptr prima zi de dupa prohibitie Imagine
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Dec 2014, 23:19

SF scrie: Colegu , cred ca am mai spus pe aici pe undeva , Germania ma lasa rece . Daca pentru tine si altii ii un ideal al fiintei umane , ala nu-s io .Am dreptu , democratic , sa am alta parere .Am stat 2 ani , stiu ce spun .
Colegu, ai dreptul democratic sa ai ce parere doresti. Mai mult, pe langa asta ai si respectul meu atat timp cat o sustii cu argumente ;) Cu toate astea , te-as ruga sa te abtii de la speculatii referitoare la idealurile mele personale . Ramai te rog la obiect .
SF scrie:Apoi , pentru mine , un kakat frumos impachetat ramane un kakat , complexati care pretind sa fie tratati cu respect , politete si ceremonial vad zilnic ,desi continutu lor real difera mult cu ce se prezinta la suprafata . Crede-ma , ii un fel de sindrom .Prefer sa ma injure vreun functionar , decat sa presteze cu zambetu pe fata la orice magarie care o scot , consider ca-i mai omeneste , decat sa stai calm si sa zambesti cand vreun tampit scoate perle .
Daca vezi zilnic complexati cu pretentii inseamna ca exista o problema. Undeva exista "fabrica" care-i produce ca urmare a unui proces de productie deficitar. ;)
Spre deosebire de tine, eu am pretentia sa fiu tratat cu respect atat timp cat ofer respect. Mai mult, pentru stabilirea oficiala a statutului de "perla" sau "magarie " un functionar are nevoie de unele documente care sa-i sustina opinia respectiva. Referitor strict la ceea ce i sa raspuns lui Zoran, consider ca raspunsul "functionarului " respectiv ar fi trebuit sa aiba la baza niste studii de impact al unui astfel de ordin asupra economiei si turismului.
Mai mult, "functionarul " respectiv, atat timp cat ocupa o functie, ar trebui sa respecte principiile care stau la baza ocupantului acelei functii si care sunt stabilite printr-o lege.

SF scrie: In fine , cred ca te retin King , esti pe drum spre Germania , tara suprema .....

Cer scuze colegilor , insa is alergic la......Romania profunda !
Daca pentru tine Germania e tara suprema inseamna ca ai stat 2 ani de pomana acolo. De retinut nu ma retii de la nimic si, in ceea ce priveste drumurile mele, se aplica aceeasi chestie care se aplica si la caile domnului ;)
Cat despre alergii... ei bine alea-s de competenta medicilor :wink: colegii n-au nici o vina ca nu le tratezi :roll:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 11 Dec 2014, 23:49

King, fara suparare dar mailul tau e agresiv si pe un ton de superioritate, nu stiu daca ai sanse la o reactie :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 11 Dec 2014, 23:58

1.exista o lege in tara asta care obliga orice autoritate publica la reactie , mai exact la raspuns in 30 de zile.
2. scrisoarea pe care am conceput-o , nu se vrea a fi agresiva ci punctuala , venind ca un raspuns la agresiunea la care "breasla " noastra e supusa de multi ani incoace.
3. nici o opinie nu ma supara , ceea ce ma supara fiind lipsa de opinie . inclusiv aici pe forum si pe topic oamenii se cam codesc sa exprime o opinie pe care sa si-o si asume si argumenteze.
astea fiind zise , va doresc noapte buna

Scrie răspuns