prohibitie 2015

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: prohibitie 2015

Mesaj de kingofbeasts » 13 Dec 2014, 02:31

SF scrie:Rezulta ca traiesc si io pe undeva ....

Pe aici [...]

2 luni de prohibitie pe an inseamna a sasea parte minus presiune pe peste , asta ii marele castig al prohibitie generale , daca ar sa se respecte pe specii si facuta in timp real functie de situatia in timp real din teren , io cred ca va lasati de pescuit :wink:

Pur si simplu , habar nu aveti ce cereti :oops: , chit ca pretentiile nu va lipsesc :oops:
Poate ca pe acolo, 2 luni inseamna a 6-a parte dintr-un an de pescuit insa pe aici inseamna cam a 2 -a -3-a parte avand in vedere faptul ca iarna, presiunea pescarilor sportivi pe ape tinde la ZERO. Si asta nu-i luata din carti ci din practica .
Mai mult o lege care ma tine 2 luni (care de fapt sunt cam 3 in medie cand aduna stiuca si pastravul) departe de ape, fara sa protejeze pestii, e lipsita de efecte. Jumatate din rapitori nu sunt prinsi in prohibitie si nu cred ca la pasnici situatia e mai roz . Mai mult, n-o cerut nimeni un ordin de prohibitie dat cu luni de zile inainte (asta fiind facultatea liber asumata a emitentilor in prezent) in schimb s-a cerut un ordin dat cu cap si fundamentat.
Daca s-ar face prohibitia pe specii , precum in cea mai mare parte a lumii civilizate spre care si noi ca tara tindem, in ianuarie ai putea da la oblete, in martie la caras si in aprilie la stiuca adica . te-ai putea bucura oricand de o iesire la apa (nu musa si de marea captura dar e alta poveste asta).
In plus, o prohibitie diferentiata ar forta si la o paza mai buna care e de asemenea in avantajul apelor. O paza mai buna nu se poate face in baza legislatiei actuale si asta inseamna o reforma si la nivelul asta care ar fi in avantajul intregii societati si cu precadere a pestilor si pescarilor. Si uite asa, pic cu pic se face si la noi o tara ca afara care , i-ar putea determina pe unii ca tine sa revina la un moment dat pe meleaguri mioritice. :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Dec 2014, 07:22

johnnybravo scrie:ma bucur ca se pastreaza prohibitia ca si anul trecut, eu unul am vazut efectele pozitive la deschidere comparativ cu cea din anii precedenti.
deci 26.05-05.06 concediu neaparat.... :D

Io n-am vazut nici un efect..adica am vazut unul..prin tomana or executat cu surle si trambite niste ''electricieni''.Desi faptul pare imbucurator este de fapt tocmai pe dos.De ce?Pentru ca aia or fost executati de ''concurenta''Faptul ca exista ''concurenta'' este mai mult decat ingrijorator, iar doua luni in care nu ai ce cauta la pescuit este aur curat pentru gastile ce manuiesc amperii.Nu mi sa parut ca ar fi mai mult peste ,control nu am vazut nici macar odata ,desi ies minimum de 3 ori pe saptamana pe Mures,populari nici vorba..atunci, ce sa castigat cu alea doua luni de ''liber la braconaj'' de anul trecut??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Dec 2014, 07:37

dan bobei scrie:
SF scrie: 2 luni de prohibitie pe an inseamna a sasea parte minus presiune pe peste , asta ii marele castig al prohibitie generale
Aici te contrazic. In teorie lucrurile sunt gandite bine, problema este practica. Practica primului an in care a fost totul interzis (anul trecut) a demonstrat faptul ca, in locurile unde pescarii nu mai mergeau nici macar dupa stiuca, a avut loc o barbarie greu de descris: s-a dat cu curent in draci. Si asta pentru ca pescarii nu au mai trecut pe acolo, in schimb si-au facut altii de cap cu varf si indesat. Si stiti ce efecte benefice are curentul asupra pestilor care au avut norocul sa scape, nu? Exact refacerea populatiei piscicole. :lol1:

Lasa-l mah , ca el stie mai bine cum e in Romania ,habar nu are de ce este pe apele noastre da' vorbeste..

@Zoran, o sugestie amicala din partea mea..S.F.-ului ''i s-a pus pata pe tine'' :D (daca stii melodia), asa ca este inutil sa incerci o abordare rationala a subiectului.El va manipula discuitia,o va contorsiona si rasuci in moduri greu de imaginat cu scopul de a iesi el ''victorios'' din polemica..Ca zice tampenii precum cea mai sus citata , nu conteaza..iel stie mai bine.. :lol1: :lol1: :lol1:

S.F.-ule iti doresc din inima sa ai capturi pe 2015 cat ''marele castig al prohibitiei generale'' :lol: :lol:

Adica ANPA o reusit sa protejeze doi cleni un strap si un banc de platicutze de ''braconierii'' mascati in spiningari :lol: si pentru asta or ''platit'' tone de pesti gadilati cu amperu'...S.F.-ule revino la normal..ti habar nu ai ce e prin tara, dd-aia unii pescuiesc pe ''acvarii'' , ca sant satui..Bah , ma duc la Mures cand stiu io si unde stiu io, dau maximum 15 lanseuri si daca textilu' meu simte un vid anormal , e clar, ''amperii'' or trecut pe acolo nu demult, tre' sa plec la plimbare rugandu-ma sa gasesc o ruta pe unde stia nu or ajuns, cel putin de curand..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 13 Dec 2014, 09:25

pe prut, unde chiar e pazit de politia de frontiera, localnicii care pazesc o capra sau doua gaste fac MACEL cu barnace si pripoane la somn in prohibitie
nu vreau sa stiu ce se intampla pe apele interioare pazite din birou

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 13 Dec 2014, 10:42

semlecangheorghe scrie:...

@Zoran, o sugestie amicala din partea mea..S.F.-ului ''i s-a pus pata pe tine'' :D (daca stii melodia), asa ca este inutil sa incerci o abordare rationala a subiectului.El va manipula discuitia,o va contorsiona si rasuci in moduri greu de imaginat cu scopul de a iesi el ''victorios'' din polemica..Ca zice tampenii precum cea mai sus citata , nu conteaza..iel stie mai bine.. :lol1: :lol1: :lol1:
...
:lol: oricum l-am trecut pe lista de "smecheri", sus-sus-sus de tot in primele randuri, intre aia notati la mine in carnetel cu "it" (ignorare totala) :bere:
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Dec 2014, 11:17

oby 1 scrie:pe prut, unde chiar e pazit de politia de frontiera, localnicii care pazesc o capra sau doua gaste fac MACEL cu barnace si pripoane la somn in prohibitie
nu vreau sa stiu ce se intampla pe apele interioare pazite din birou
Apropos, stiati ca priponul e o unealta de pescuit permisa de legiuitorul roman ?! :shock: E dept ca e voie doar in cazul pescuitului comercial. Vezi art.8 al.6 din proiectul ordinului privind prohibitia:

(6) Pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării este permis pescuitul cu cârlige cu nadă (paragate şi pripoane), cu interzicerea folosirii ca momeală
a speciilor de peşti protejate.

Daca stai sa te gandesti putin, cei care pescuiesc comercial o pot face cu aproape orice mijloace (setci, varse, pripoane etc etc) si pescarul sportiv e preocupat de aiureli gen C & R si cum sa tina pestele la poza ca sa nu ii produca leziuni interne inainte de eliberare :lol: .
Iar daca cumva retine pestii prinsi, atunci e privit ca si cum s-ar urina in plina strada...
Sa mor ca imi vine sa nu mai dau drumul la niciun peste, cand vad ce imbecili fac regulile ! :oops:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Dec 2014, 11:27

semlecangheorghe scrie:
johnnybravo scrie:ma bucur ca se pastreaza prohibitia ca si anul trecut, eu unul am vazut efectele pozitive la deschidere comparativ cu cea din anii precedenti.
deci 26.05-05.06 concediu neaparat.... :D

Io n-am vazut nici un efect..adica am vazut unul..prin tomana or executat cu surle si trambite niste ''electricieni''.Desi faptul pare imbucurator este de fapt tocmai pe dos.De ce?Pentru ca aia or fost executati de ''concurenta''Faptul ca exista ''concurenta'' este mai mult decat ingrijorator, iar doua luni in care nu ai ce cauta la pescuit este aur curat pentru gastile ce manuiesc amperii.Nu mi sa parut ca ar fi mai mult peste ,control nu am vazut nici macar odata ,desi ies minimum de 3 ori pe saptamana pe Mures,populari nici vorba..atunci, ce sa castigat cu alea doua luni de ''liber la braconaj'' de anul trecut??
este adevarat ca apele interioare pot avea de suferit, braconieri vor fi tot timpul ca cei din toamna sau ca cei de sub baraje. Cum am zis, pe Dunare a fost bine, chiar sunt controale sau camere si nu stiu care se risca.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 13 Dec 2014, 12:41

da stiu ca pripoanele is legale
prutul e tot pe frontiera si are si camere si termoviziune..... noroc ca nu e permisa navigatia
aaaa si din cand in cand are si 90 de zile de prohibitie :evil:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Dec 2014, 12:46

kingofbeasts scrie:
SF scrie:Rezulta ca traiesc si io pe undeva ....

Pe aici [...]

2 luni de prohibitie pe an inseamna a sasea parte minus presiune pe peste , asta ii marele castig al prohibitie generale , daca ar sa se respecte pe specii si facuta in timp real functie de situatia in timp real din teren , io cred ca va lasati de pescuit :wink:

Pur si simplu , habar nu aveti ce cereti :oops: , chit ca pretentiile nu va lipsesc :oops:
Poate ca pe acolo, 2 luni inseamna a 6-a parte dintr-un an de pescuit insa pe aici inseamna cam a 2 -a -3-a parte avand in vedere faptul ca iarna, presiunea pescarilor sportivi pe ape tinde la ZERO. Si asta nu-i luata din carti ci din practica .
Mai mult o lege care ma tine 2 luni (care de fapt sunt cam 3 in medie cand aduna stiuca si pastravul) departe de ape, fara sa protejeze pestii, e lipsita de efecte. Jumatate din rapitori nu sunt prinsi in prohibitie si nu cred ca la pasnici situatia e mai roz . Mai mult, n-o cerut nimeni un ordin de prohibitie dat cu luni de zile inainte (asta fiind facultatea liber asumata a emitentilor in prezent) in schimb s-a cerut un ordin dat cu cap si fundamentat.
Daca s-ar face prohibitia pe specii , precum in cea mai mare parte a lumii civilizate spre care si noi ca tara tindem, in ianuarie ai putea da la oblete, in martie la caras si in aprilie la stiuca adica . te-ai putea bucura oricand de o iesire la apa (nu musa si de marea captura dar e alta poveste asta).
k:
In practica , am fost in tara in iarna trecuta , dar si in iernile dinainte . Strict iarna trecuta , la sfarsit de saptamana , pe Somes de la Ulmeni , Benesat in jos pana la podu de la Ardusat , Mogosesti , Danesti , Salsig , Tamaia , practic toata zona aia de Somes , nu gaseai un loc bun , cat de cat bun sa nu fie ocupat , pescari sportivi , in vreo 20 de iesiri am vazut 2 indivizi pescuind la grebla , si o multime cu mai mult bete decat permise , in rest nici un tip de braconaj .
Daca nu vine raul umflat de zapezi , pescari sant tot timpu , si multi .Atunci se acumuleaza palcuri de pescari pe vaile care intra in rau .
Pe baraj la Firiza , de cand tine gheata pana se topeste la fel , plin , am numarat peste 30 in zile din cursu saptamani , chit ca anu asta in iarna nu am fost pe baraj , vorbesc de anu, anii trecuti , insa nu cred ca s-o schimbat moda .

Asta-i presiunea spre zero care am vazut-o eu , poate mai sant pe aici pescari cu experienta in zona si pot sa-ti confirme , repet , in zilele in care se poate pescui ii plin de pescari pe mal , chiar iarna . Acum vreo 12 ani chiar am fost iarna la Sibiu , Brasov , si pescuia lumea si acolo ,suficient cat sa zic ca-i departe de zero presiunea .

Mi-ar place sa-mi dai exemple , sa-mi spui si mie care ii aia cea mai mare parte a lumii civilizate cu prohibitia pe specii , pe fiecare specie , de la oblete la somn .Ti-as putea spune ca-n unele tari civilizate de ex. somnu nu are protectie deloc , sau ca in state inca vaneaza pesti cu arcu .

Pescuitu ar putea fi inchis 2 luni pe vara , in toamna in primele 2 saptamani s-ar prinde frumos , efectu post prohibitie vine de la faptu ca pestele nu-i bazait zilnic de tot felu de acareturi :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 13 Dec 2014, 22:56

SF scrie:

... , efectu post prohibitie vine de la faptu ca pestele nu-i bazait zilnic de tot felu de acareturi :lol:
Corect. E electrocutat. O data si definitiv... :roll:

Scrie răspuns