SF scrie:Zoran Wiener scrie:SF scrie:...
Daca cadea totu pe vacanta copiilor nu trimiteai tu nici o scrisorica .
Astai bine gandita

...si asemanatoare cu faza aia, "venitul celor de afara, pe mai stiu eu ce ape, sa facem curatenie ptr altii" e]
Poate recitesti topicu , ai dat putin cu oistea-n gard pe acolo cu mine si dupa aia ai tacut malc
Si da , ii adevarat , daca iesirea din prohibitie cadea cu vacanta , nu mai scrisi tu ls nici un organism sa mute data cand se termina . Poti sa spui ce vrei si cat vrei , astea-s faptele .
Ti-am mai spus , incearca in alta parte .
SF, nu te inteleg ce vrei, sincer. Ce pot insa sa-mi dau seama tot mai mult este ca, exista ceva rautate si invidie in ceea ce scri. Cu toate ca nu merita sa iti dau vreo explicatie si iti scriu nici 3 cuvinte, o fac totusi...
Reiese clar din prounerea mea cererea de decalare cu 3 zile a prohibitiei 2015 ptr a putea pescui de sambata, de cind ajung cu prietenii la Dunare, pe toata perioada ce ne-am programato, si nu abia de marti. Aceasta programare din timp, a avut ca orientare perioada de prohibitie 2014 si conceiile mele ce le pot lua in functie de vacanta elevilor. Nici prin gand nu mi-a trecut ca prohibitia poate fi mutata anual dupa bunul plac al institutiilor care o administreaza, si nici sa asteptam pina in martie cind aceasta va fi semnata si publicata (vezi prohi 2012).
Mai incerc sa-ti explic odata cum am ajuns sa programam aceasta perioada, si cum am ajuns sa scriu catre ANPA & Co:
- prieteni de ai mei, din Germania, nemti get-beget, si-au dorit sa pescuiasca in Romania pe Dunare la stiuca, salau si somn
- perioadele in care pot sa-mi iau eu concediu sunt vacantele copiilor, asa ca le-am oferit: 28.03. - 12.04. / 23.05. - 06.06. / 30.07. - 12.09.
- perioadele propuse de mine au fost clar in afara perioadei de prohibitie 2014, adica nu pe perioada 01.04 - 15.05.
- perioada de august nefiind cea mai ok pentru stiuca si salau, nemtii au ales perioada 23.05. - 06.06. , care este in afara perioadei de prohi 2014
- acestea fiind stabilite, majoritatea si-au programat deja concediile la firmele unde lucreaza, din diferite motive, cum ar fi de ex, daca intarzie prea mult cu programarea concediilor, exista posibilitatea ca acestea sa nu fie acceptate ptr ca si-au programat deja cei legati cu vacantele, exact pe aceste perioade. Si un motiv bine intemeiat ptr care firmele nu pot refuza o perioada de concediu ceruta de angajati sunt de ex rezervarile de avion sau la agentiile de turism.
- dupa cum bine poti observa, motivul de programare al concediului de pescuit 2015 nu a fost de a prinde imediat dupa prohibitie perioada fierbinte! Daca vacanta elevilor incepea pe 01. iunie, eu doar atunci mi-as fi luat concediu, si doar atunci ar fi venit si colegii nemti in Romania, sa fiu alaturi de ei.
- personal am ce face in Romania, chiar daca pescuit este inchis: vizita familie (Deta, Timisoara), vizita prieteni (Deta, Timisoara, Arad). Astfel, cele 3 zile de suprapunere de concediu si prohibitie pe mine nu m-au deranjat atat de tare incat sa cer o decalare, aceasta am facuto la insistentele prietenilor nemti, care vin in acea perioada cu scopul de a pescui, si nu de a vizita familiile sau prietenii.
- dupa cum deduci in punctul de mai sus, chiar niste necunoscuti si straini de Romania au initiat aceasta cerere de decalare, ptr ca au direct de a face cu aceasta in momentul actual!
SI DA, iti confirm ca (cu toate ca nu stiu la ce iti foloseste), daca perioada de prohibitie nu afecta concediile noastre programate, nu as fi scris nici o scrisoare. La fel cum nimeni nu scrie propuneri sau cereri catre nici un fel de centre, daca nu exista un interes direct, o legatura directa cu aceasta. Daca mai ai nelamuriri sau intrebari, iti voi raspunde sincer si direct.