prohibitie 2015

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: prohibitie 2015

Mesaj de SF » 12 Dec 2014, 08:18

Zoran Wiener scrie:
SF scrie:...
Daca cadea totu pe vacanta copiilor nu trimiteai tu nici o scrisorica .
Astai bine gandita :lol: ...si asemanatoare cu faza aia, "venitul celor de afara, pe mai stiu eu ce ape, sa facem curatenie ptr altii" e]
Poate recitesti topicu , ai dat putin cu oistea-n gard pe acolo cu mine si dupa aia ai tacut malc :oops:

Si da , ii adevarat , daca iesirea din prohibitie cadea cu vacanta , nu mai scrisi tu ls nici un organism sa mute data cand se termina . Poti sa spui ce vrei si cat vrei , astea-s faptele .

Ti-am mai spus , incearca in alta parte .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Dec 2014, 08:27

kingofbeasts scrie: Spre deosebire de tine, eu am pretentia sa fiu tratat cu respect atat timp cat ofer respect. Mai mult, pentru stabilirea oficiala a statutului de "perla" sau "magarie " un functionar are nevoie de unele documente care sa-i sustina opinia respectiva. Referitor strict la ceea ce i sa raspuns lui Zoran, consider ca raspunsul "functionarului " respectiv ar fi trebuit sa aiba la baza niste studii de impact al unui astfel de ordin asupra economiei si turismului.

SF scrie: In fine , cred ca te retin King , esti pe drum spre Germania , tara suprema .....

Cer scuze colegilor , insa is alergic la......Romania profunda !
Daca pentru tine Germania e tara suprema inseamna ca ai stat 2 ani de pomana acolo.
Germania suprema pentru tine si altii care o pomeniti peste tot "ca asa-i in Germania",sau la fel ca Zoran , exista lejere probleme cu romana .

Deci trebuie un studiu de impact asupra economie si turismului , si daca castiga un cent ii un gesheft , pe romaneste spus , ca sa stie cand incepe si se termina prohibitia . Asa ar trebui sa fie . Pai atunci nu ar mai fi prohibitie .Protectia pestelui ii pe locu doi atunci , sau nu inteleg io , presimt ca asa va fi , chit ca-i scris negru pe alb .
Viva Romania Profunda , Viva !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Dec 2014, 09:10

1 . Germania a fost bagata in discutie de catre "functionarul" respectiv care dadea cu presupusul cum se fac lucrurile p-acolo fara sa aibe habar de cultura acelei natii care i-ar fi dat si logica intrebarii care i-a fost pusa si la care s-a grabit sa rasunda in 2 peri ironizandu-si interlocutorul .
2 .Modelele de civilizatie si le alege fiecare in mod liber si , fara a avea cineva pretentia ca sunt perfecte, unele dintre ele (printre care si Germania) deocamdata functioneaza ca repere pentru o buna parte din tarile lumii
3.O mostra de cum s-a facut si cum se face legal protectia pestelui in tara asta am pus deja dar, pentru tine special o sa repet :
Citat din proiectu de ordin privind prohibitia pe 2015 :
Art. 1 -(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial,
recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare
acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv,
o scurta vizita la rubrica pesti rapitori de pe acest site releva asta :
Avatul :
“Se reproduce prin martie, in rauri, pe fund pietros sau nisipos…”
Bibanul:
“Se reproduce, cand a implinit 3 ani, pe la mijlocul lui martie ( daca apa are 10 - 12 grade ) si pana in aprilie.”
Cleanul:
“Se reproduce devreme si chiar in lunile iulie - august.
Salaul:
“Reproducerea salaului are loc inaintea crapului, incepand cam din martie si dureaza pana pe la inceputul lunii mai”
4. Pe langa legi protectia pestelui se face prin mentalitate pe de o parte si prin paza pe de alta. Atata timp cat in tara asta majoritatea se bucura la o coada de peste "ciupita" dintre pestii bortosi in afara perioadei de prohibitie, fara sa vada ca asta distruge, pestele nu va avea paza. Din pacate nici nu realizeaza ca daca ei nu se implica , aia care ar trebui sa le apere interesele sa multumesc sa taxeze fara sa faca nimic in schimb (ma refer la asociatii) si aia care conduc la varf isi vad de furturi linistiti. Atitudinea asta de lasa-ma sa te las e paguboasa pentru toti.
5. Protectia pestelui nu implica in mod obligatoriu incalcarea altor drepturi. In mod normal Zoran, ca si orice pescar din tara asta, nu ar trebui sa ajunga vreodata in postura de a-si planifica vacanta functie de prohibitie pentru simplu fapt ca sezonul de pescuit ar trebui sa aiba 365 de zile fara a fi insa pescuitul deschis la toate speciile. Mai exact, specii diferite se reproduc in perioade diferite si in consecinta , prohibitia ar trebui sa se desfasoare prin rotatie pentru fiecare specie in parte.
6. Protectia pestelui nu ar trebui sa fie un impediment pentru economie si turism . Zoran a dat un exemplu dar asta nu e singular fiind o gramada care-si planifica concediul in functie de "deschidere" . E un intreg turism care se desfasoara exact in acel scop.
7.Protectia pestelui se face prin paza nu prin interdictie.
8.Un functionar de stat trebuie sa vorbeasca competent si argumentat (evident nu cu argumente puerile pe post de praf in ochi) si da, cand afirmi ca functionar ca prohibitia nu interfereaza cu turismul trebuie sa ai niste studii pe care te bazezi si a caror rezultate sa confirme ceea ce spui.

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 12 Dec 2014, 09:13

SF scrie:
Zoran Wiener scrie:
SF scrie:...
Daca cadea totu pe vacanta copiilor nu trimiteai tu nici o scrisorica .
Astai bine gandita :lol: ...si asemanatoare cu faza aia, "venitul celor de afara, pe mai stiu eu ce ape, sa facem curatenie ptr altii" e]
Poate recitesti topicu , ai dat putin cu oistea-n gard pe acolo cu mine si dupa aia ai tacut malc :oops:

Si da , ii adevarat , daca iesirea din prohibitie cadea cu vacanta , nu mai scrisi tu ls nici un organism sa mute data cand se termina . Poti sa spui ce vrei si cat vrei , astea-s faptele .

Ti-am mai spus , incearca in alta parte .
SF, nu te inteleg ce vrei, sincer. Ce pot insa sa-mi dau seama tot mai mult este ca, exista ceva rautate si invidie in ceea ce scri. Cu toate ca nu merita sa iti dau vreo explicatie si iti scriu nici 3 cuvinte, o fac totusi...

Reiese clar din prounerea mea cererea de decalare cu 3 zile a prohibitiei 2015 ptr a putea pescui de sambata, de cind ajung cu prietenii la Dunare, pe toata perioada ce ne-am programato, si nu abia de marti. Aceasta programare din timp, a avut ca orientare perioada de prohibitie 2014 si conceiile mele ce le pot lua in functie de vacanta elevilor. Nici prin gand nu mi-a trecut ca prohibitia poate fi mutata anual dupa bunul plac al institutiilor care o administreaza, si nici sa asteptam pina in martie cind aceasta va fi semnata si publicata (vezi prohi 2012).

Mai incerc sa-ti explic odata cum am ajuns sa programam aceasta perioada, si cum am ajuns sa scriu catre ANPA & Co:
- prieteni de ai mei, din Germania, nemti get-beget, si-au dorit sa pescuiasca in Romania pe Dunare la stiuca, salau si somn
- perioadele in care pot sa-mi iau eu concediu sunt vacantele copiilor, asa ca le-am oferit: 28.03. - 12.04. / 23.05. - 06.06. / 30.07. - 12.09.
- perioadele propuse de mine au fost clar in afara perioadei de prohibitie 2014, adica nu pe perioada 01.04 - 15.05.
- perioada de august nefiind cea mai ok pentru stiuca si salau, nemtii au ales perioada 23.05. - 06.06. , care este in afara perioadei de prohi 2014
- acestea fiind stabilite, majoritatea si-au programat deja concediile la firmele unde lucreaza, din diferite motive, cum ar fi de ex, daca intarzie prea mult cu programarea concediilor, exista posibilitatea ca acestea sa nu fie acceptate ptr ca si-au programat deja cei legati cu vacantele, exact pe aceste perioade. Si un motiv bine intemeiat ptr care firmele nu pot refuza o perioada de concediu ceruta de angajati sunt de ex rezervarile de avion sau la agentiile de turism.
- dupa cum bine poti observa, motivul de programare al concediului de pescuit 2015 nu a fost de a prinde imediat dupa prohibitie perioada fierbinte! Daca vacanta elevilor incepea pe 01. iunie, eu doar atunci mi-as fi luat concediu, si doar atunci ar fi venit si colegii nemti in Romania, sa fiu alaturi de ei.
- personal am ce face in Romania, chiar daca pescuit este inchis: vizita familie (Deta, Timisoara), vizita prieteni (Deta, Timisoara, Arad). Astfel, cele 3 zile de suprapunere de concediu si prohibitie pe mine nu m-au deranjat atat de tare incat sa cer o decalare, aceasta am facuto la insistentele prietenilor nemti, care vin in acea perioada cu scopul de a pescui, si nu de a vizita familiile sau prietenii.
- dupa cum deduci in punctul de mai sus, chiar niste necunoscuti si straini de Romania au initiat aceasta cerere de decalare, ptr ca au direct de a face cu aceasta in momentul actual!

SI DA, iti confirm ca (cu toate ca nu stiu la ce iti foloseste), daca perioada de prohibitie nu afecta concediile noastre programate, nu as fi scris nici o scrisoare. La fel cum nimeni nu scrie propuneri sau cereri catre nici un fel de centre, daca nu exista un interes direct, o legatura directa cu aceasta. Daca mai ai nelamuriri sau intrebari, iti voi raspunde sincer si direct.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Dec 2014, 21:15

Zoran , nu ma mir ca nu intelegi ....

Ai pus aici pe forum aventura ta cu ANPA , implicit raspunsu "pe sine" ,plus reactiilor a doi sau trei useri , ei au avut o reactie contra raspu su functionarului , a mea ii pro , ca tu inca nu intelegi de desi iti desenez de ieri cum sta treaba . Oi fi rautacios !

Nu mai zic de Kingofbeast , omului i se pare corect un studiu de impact la mesaju tau catre ANPA , prin care propui schimbarea datei prohibitie din motive PERSONALE , intelegi acuma , pentru ca daca nu atunci ii ori prostie ori nesimtire , imi pare rau , da cam asa sta treaba .
Pentru ca voi va imaginati ca asa-i in Germania . Io numesc asta Romania profunda .

Poate scriu si eu la ANPA , vreu alta data la prohibitie pentru ca la firma mea lucrurile stau altcumva , prieteni mei internationali si-au programat concedii in Romania , a nu cad in alea 2 saptamani dupa prohibitie cand trage de rupe malu , asa am auzit (slava domnului , am suficient pescuit in spate si multe nopti pe mal ),King ar cere alt studiu de impact , si functionaru la rand ar trebui sa-mi raspunda politicos (ale de ti-o raspuns Zoran o fost politicos ).

Chiar nu va simtiti ?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Dec 2014, 22:10

Rezulta ca traiesc si io pe undeva ....

Pe aici , la ton , poti sa ai prohibitie de acum in 2 saptamani sau 2 luni . Se considera prohibitia cand profesionistii declara ca au pescuit cota admisa in apele astea . Speciile care pot intra in prohibitie , sau schimbari de dimensiuni pentru cei care retin se pot schimba de pe o zi pe alta , pe ratiuni de studiu biologic , pe teren , chiar cunosc cativa tipi care fac asta , si daca unii pe aici viseaza , ca alt cuvant nu gasesc , ca se poate scoate o data pentru o prohibitie generala cateva luni inainte de a sfarsi anu , pentru anu viitor , reala , ii clar cat inteleg despre peste si pescuit .
Daca temperatura la care incepe boistea se retrage , cum poti sa o stii cateva luni inainte sa se termine anu , pentru anu viitor ?Da nu , domnu , tre un studiu de impact ....pe ce planeta traiti ?

De ce nu propui un studiu de impact economic , aici , unde astia iti dau prohibitie la artificiale , de ex. , si chiar schimba regulile dupa studii biologice !Chiar te duce mintea sa-ti imaginezi cum arata situatia !

2 luni de prohibitie pe an inseamna a sasea parte minus presiune pe peste , asta ii marele castig al prohibitie generale , daca ar sa se respecte pe specii si facuta in timp real functie de situatia in timp real din teren , io cred ca va lasati de pescuit :wink:

Pur si simplu , habar nu aveti ce cereti :oops: , chit ca pretentiile nu va lipsesc :oops:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 12 Dec 2014, 22:27

SF scrie: 2 luni de prohibitie pe an inseamna a sasea parte minus presiune pe peste , asta ii marele castig al prohibitie generale
Aici te contrazic. In teorie lucrurile sunt gandite bine, problema este practica. Practica primului an in care a fost totul interzis (anul trecut) a demonstrat faptul ca, in locurile unde pescarii nu mai mergeau nici macar dupa stiuca, a avut loc o barbarie greu de descris: s-a dat cu curent in draci. Si asta pentru ca pescarii nu au mai trecut pe acolo, in schimb si-au facut altii de cap cu varf si indesat. Si stiti ce efecte benefice are curentul asupra pestilor care au avut norocul sa scape, nu? Exact refacerea populatiei piscicole. :lol1:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Dec 2014, 23:07

Dan Bobei , nerespectarea legii nu are sfarsit , si implica toate domeniile . Ii problema reala a fiintei umane , in acelasi timp ii atat de specifica lumii incat unii pot sa o accepte ca o normalitate , la polu opus fiind .....dictatura .
Teoretic vorbind , singuru sistem capabil sa termine cu orice ilegalitate ar fi o dictatura ,cu conditia ca sefu suprem sa fie pe bune , faradelegi exista inclusiv in mult laudata Germanie , comise de nemti vero ,cu cat mai repede intelegi mediul care te inconjoara ii mai bine , mai mult decat inteles ii sa-l accepti (ori pleci , daca nu-ti place , orice psiholog ti-ar spune sa nu incerci sa schimbi lumea :wink: care te inconjoara , nu de alta da lumea te inconjoara pe tine ,nu invers :wink: ).

Rezulta insa ca ne intalnim cu sindromu Deutschland , cand unii isi imagineaza cum s-ar derula anumite situatii acolo , fara sa probeze acele situatii , ei deja stiu :oops: Romania profunda , zice SF !

Simptomele merg pana acolo cand is in stare sa pretinda unui functionar sau simplu angajat (am vazut un caz pe aeroportu din Cluj , care pan la urma nu o zburat din Cluj ) un tratament ca in wonderlandu Deutschland pe care ei inca nu-l inteleg , dar si-l imagineaza , in fine , inca unu din sindromele postdecembriste , daca clica politica poti spune ca ii un lat la gat , un fel de jug impus de vot , sindromurile postdecembriste is un fel de ghiulea cu lant la picior , absolut voluntar :oops:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 13 Dec 2014, 00:40

SF scrie:Dan Bobei , nerespectarea legii nu are sfarsit , si implica toate domeniile . Ii problema reala a fiintei umane , in acelasi timp ii atat de specifica lumii incat unii pot sa o accepte ca o normalitate , la polu opus fiind .....dictatura .
Corect, din pacate actele de braconaj au devenit strigatoare la cer in perioada "prohibitiei fara exceptii", comparativ cu anul precedent, atat vroiam sa accentuez. Cine considera ca ramanerea la varianta actuala este un castig pentru pesti, se inseala amarnic. Daca pescarii vor sta acasa in cea mai mare parte (zic eu), braconierii isi vor lua intariri pentru a putea cara pestele, pentru ca nu-i deranjeaza nimeni. Pana cand nu se vor lua masuri drastice impotriva celor care merita puscaria, pot sa instituie prohibitie de la 01 ianuarie pana la 31 decembrie...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Dec 2014, 02:09

SF scrie: Nu mai zic de Kingofbeast , omului i se pare corect un studiu de impact la mesaju tau catre ANPA , prin care propui schimbarea datei prohibitie din motive PERSONALE , intelegi acuma , pentru ca daca nu atunci ii ori prostie ori nesimtire , imi pare rau , da cam asa sta treaba .
Pentru ca voi va imaginati ca asa-i in Germania . Io numesc asta Romania profunda .
colegu , continui sa cazi in pacatul functionarului de a nu vedea padurea de copaci.
Ca sa iti expun de unde pana unde ideea studiului de impact iti spun doar ca, potrivit dreptullui administrativ autohton , orice masura administrativa (si cu atat mai mult cele de interes general) se face in baza unei analize necesitate -oportunitate. Cat priveste mesajul lui Zoran, chiar daca el continea un interes personal, a atins fara sa vrea si o problema de interes general si anume turismul zonal cu precadere pe malul Dunarii si-n Delta. Daca raspunsul functionarului il viza direct si exclusiv pe Zoran si interesul personal, ar fi trebuit sa sune ceva de genul " Prohibitia nu se poate face functie de planificarea de concediu a fiecarui cetatean" punct!
Cand insa tu, ca functionar vorbesti despre planul de afaceri al pensiunilor din clisura , deja trebuie sa stii in ce masura influenteaza acestea economia locala. Mai mult , simplu fapt ca exista un exemplu concret de turism tintit pe o zona intr-un loc, ar trebui sa-ti deschida mintea cu privire la posibilitatea ca, acel caz, sa nu fie singular ci, dimpotriva, un intreg fenomen de masa. Din acest punct de vedere nu iti poti permite sa vorbesti , conform principiului competentei, avand calitatea de functionar public, pana cand nu ai o cunoastere mai profunda (ca tot iubesti termenul asta) a situatiei de ansamblu.
Atitudinea asta "de ce ma, vine si sasu asta sa-mi spuna mie cand sa fac prohibitia ca sa ia "Ausländer -i" lui pestii nostrii n-are ce cauta intr-o institutie de stat . Merge la coada vacii si la unele capete patrate cu mintea ingusta dar nu la nivel de director de regionala a unui organism apartinand unui stat membru UE.
Asta e problema de fond si e aceeasi atitudine pe care comunistii au avut-o fata de burgheji pe care i-au furat cu arma si de care si-au batut joc ulterior. asta nu trebuie tolerat in tara asta si asta e ceea ce am sanctionat.

Scrie răspuns