In plus, cercetatorii rusi prognozeaza, pentru a saptea oara consecutiv, cea mai grea iarna din intreaga istorie a inregistrarilor meteorologice.
De aceea masura este mai mult decat binevenita pentru ape si pesti !

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
SF, satisfactie totala sa aiSF scrie:... cand problema reala ii ca cineva s-o grabit sa-si rezerve concediul ....
Se vede limpede ca, premierul si-a depus ponta peste subordonati si i-a infectat cu aroganta .Zoran Wiener scrie: In schimb, am avut parte de aceste raspunsuri, de la unul dintre sefii ANPA:![]()
"Stimate domn ,
Prohibitia pescuitului nu se stabileste dupa programarea concediului de odihna si a Wikendurilor pe care dvs le invocati..."
"Nu cred ca in Germania unde dvs traiti,legile se fac dupa cum aveti dvs wikend,sau dupa planul de afceri al pensiunilor din zona unde pescarii isi exercita acest drept de pescuit ."
"Tergiversarea promovarii acestui ordin, este urmare a dezbaterilor intense care se fac la MADR,MMSC ,ARBDD,in conlucrare directa cu ANPA ..."
==================================
Articolul 3
Principiile care stau la baza exercitarii functiei publice sunt:
a) legalitate, impartialitate si obiectivitate;
b) transparenta;
c) eficienta si eficacitate;
d) responsabilitate, in conformitate cu prevederile legale;
e) orientare catre cetatean;
f) stabilitate in exercitarea functiei publice;
g) subordonare ierarhica.
Perfecta dreptate!kingofbeasts scrie:ps. mai citesti pe ici pe colo lozinci care zic "Vrem o tara ca afara!"
Vrem pe d r a c u' nu vrem nimic! Cel putin nu atat timp cat nu ne pasa. o tara ca afara se face nu se primeste si n-o face cineva de sus ci fiecare in ograda lui si toti la un loc cerand si determinandu-i pe cei de sus sa asculte si sa execute.
si daca tot zici asta mi-am propus sa revin la un proiect de scrisoare pe care l-am propus anul trecut:Zoran Wiener scrie:Daca nu ceri, daca nu propui, daca nu te faci vazut si simtit cu ceea la ce tinzi, nu se va schimba niciodata nimica.
pe care scrisoare am propus-o aici : http://www.rapitori.ro/forum/prohibitie ... 9-190.htmlkingofbeasts scrie:Ce e asa de greu de scris ceva de genul:
In atentia ministerului ....
Domnule ministru,
Referitor la Ordinul nr... din data privind prohibitia , subsemnatul Icsulescu Xulescu domiciliat in , cu CI seria numarul formulez prezenta
Cerere
Prin care solicit urmatoarele:
1. Sa-mi comunicati temeiul de drept care a stat la baza ordinului susmentionat
2. Avand in vedere faptul ca, scopul perioadei de prohibitie este protejarea vietuitoarelor acvatice pe perioada depunerii icrelor va rog sa precizati studiile biologice care au stat la baza emiterii acestui ordin si in baza carora s-a stabilit atat perioada generala de prohibitie cat si prohibitia pe specii.
3. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pesti sunt prohibite la pescuit si dincolo de perioada de depunere a icrelor desi sunt mentionate ca exceptii intr-un capitol distinct(am in vedere aici stiuca si pastravul de exemplu)
4. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pestii , cum ar fi de exemplu avatul sau salaul, nu sunt protejate de prohibitie ele depunand anterior perioadei stabilite in acest scop prin ordinul susmentionat si de ce nu sunt mentionate de asemenea in capitolul reglementand exceptiile
5. Va rog sa-mi comunicati de ce depunerea icrelor la unele specii iubitoare de ape mai calde, cum ar fi somnul de exemplu, nu este protejata prin lege intrucat este stiut faptul ca in tara noastra, mai ales in regiunile subcarpatice, aceasta specie depune icrele doar la sfarsitul lunii iunie sau chiar in luna iulie?
6. Avand in vederea exprimarea din articolul 1 din ordin unde se spune ca........................., coroborata cu exprimarea din. art x si y (stiuca si pastrav) din ordinul amintit va rog sa precizati punctul de vedere al legiuitorului si implicit care ar trebui sa fie intelesul textului de lege pentru a fi in acord cu sopul acestui ordin
va multumesc,
astept cu interes raspunsul dumneavoastra
Icsulescu Xulescu
o scurta vizita la rubrica pesti rapitori de pe acest site releva asta :Art. 1 -(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial,
recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare
acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv,
As mai adauga ca, in bazinul superior al oltului in iunie si iulie somnul are icre.Avatul :
“Se reproduce prin martie, in rauri, pe fund pietros sau nisipos…”
Bibanul:
“Se reproduce, cand a implinit 3 ani, pe la mijlocul lui martie ( daca apa are 10 - 12 grade ) si pana in aprilie.”
Cleanul:
“Se reproduce devreme si chiar in lunile iulie - august.”
Salaul:
“Reproducerea salaului are loc inaintea crapului, incepand cam din martie si dureaza pana pe la inceputul lunii mai”