Alt caz interesant a fost un concurs la musca in care se laudau cu capturiile exclusiv de lipan. In conditiile in care pescuitul lui este interzis tot anul.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
sa zicem ca salaul poate fi intalnit si pe unele incinte private pe care se poate pescui si in prohibitie... dar avatulcristi_vi scrie:Pe mine ma mira articolele din revistele de pescuit, care se refera in mod special la pescuitul salaului in prohibitie. In articolele de care descriu pescuitul avatului se indica din nou luniile de prohibitie ca fiind cele mai bune. Mie asta mi se pare tupeu maxim. Sa dai lectii despre cum trebuie pescuit un peste cand acest pescuit este interzis.
Alt caz interesant a fost un concurs la musca in care se laudau cu capturiile exclusiv de lipan. In conditiile in care pescuitul lui este interzis tot anul.
old_radu scrie:...nu o sa ma contrez cu nimeni pe tema asta
...la urma urmei este chestie de educatie , de civism , de bun simt .
...e foarte simplu de trecut la efectul de turma..."el daca merge la pescuit , eu de ce sa nu merg ?!"
...celor ce vor pescui in prohibitie le doresc MULTA BAFTA ! si sa auda sirene din 2 in 2 minute .
old_radu scrie: ...celor ce vor pescui in prohibitie le doresc MULTA BAFTA ! si sa auda sirene din 2 in 2 minute .
kingofbeasts scrie:Ciudat cum legile se presupune ca sunt facute pe intelesul tuturor inclusiv a celui mai simplu taran si, cu toate astea, totdeauna cand sunt aduse in discutii se cere ajutorul avocatilor si juristilor pentru deslusirea "talcului" din legi.
Toata lumea uita ca daca vrei sa mergi pe intelesul interpretat de cei din urma esti deja in postura de a scoate bani din buzunar pentru un proces cu tot ceea ce inseamna el (asta pe langa amenda de rigoare).
In lege scrie clar ceea ce e permis si ceea ce nu e , daca nu va convine ce scrie sau daca vi se pare ambiguu , umpleti ministerul de memorii si cereri pentru ca, in baza lor la anu' sa aveti o lege mai buna.
Daca nu faceti astasi scoateti bani de avocat iar la anu' o luati de la capat.
Cine credeti ca schimba ceva daca nu e presat sa o faca? sa piarda bani sau confort personal din proprie initiativa? nu va convine situatia? ghici ce! e an electoral! fuga cu memorii la partide , guvern la minister, in nume propriu si (nu sau) in forma organizata(asociatiile de pescuit sportiv care ar trebui sa va reprezinte interesele pentru banii pe care-i platiti an de an) si amenintatii pe toti ca nu mai pupa voturi veac daca nu va rezolva problema.![]()
Ps. daca ati lucra la ANPA sau la ministerul mediului si ati primi 5 cereri ca sa rezolvati o problema ati rezolva-o? dar daca ati primi 5000 si o gramada de injuraturi si amenintari cu lipsa voturi = pierderea fotoliului cu salariul care-l insoteste cu tot?
Deci, repet, cine credeti ca va schimba ceva pentru voi daca nu le cere nimeni sa o faca?
Asta ca sa nu mai scriu din nou acelasi lucru de 2 ori.kingofbeasts scrie:Ce e asa de greu de scris ceva de genul:
In atentia ministerului ....
Domnule ministru,
Referitor la Ordinul nr... din data privind prohibitia , subsemnatul Icsulescu Xulescu domiciliat in , cu CI seria numarul formulez prezenta
Cerere
Prin care solicit urmatoarele:
1. Sa-mi comunicati temeiul de drept care a stat la baza ordinului susmentionat
2. Avand in vedere faptul ca, scopul perioadei de prohibitie este protejarea vietuitoarelor acvatice pe perioada depunerii icrelor va rog sa precizati studiile biologice care au stat la baza emiterii acestui ordin si in baza carora s-a stabilit atat perioada generala de prohibitie cat si prohibitia pe specii.
3. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pesti sunt prohibite la pescuit si dincolo de perioada de depunere a icrelor desi sunt mentionate ca exceptii intr-un capitol distinct(am in vedere aici stiuca si pastravul de exemplu)
4. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pestii , cum ar fi de exemplu avatul sau salaul, nu sunt protejate de prohibitie ele depunand anterior perioadei stabilite in acest scop prin ordinul susmentionat si de ce nu sunt mentionate de asemenea in capitolul reglementand exceptiile
5. Va rog sa-mi comunicati de ce depunerea icrelor la unele specii iubitoare de ape mai calde, cum ar fi somnul de exemplu, nu este protejata prin lege intrucat este stiut faptul ca in tara noastra, mai ales in regiunile subcarpatice, aceasta specie depune icrele doar la sfarsitul lunii iunie sau chiar in luna iulie?
6. Avand in vederea exprimarea din articolul 1 din ordin unde se spune ca........................., coroborata cu exprimarea din. art x si y (stiuca si pastrav) din ordinul amintit va rog sa precizati punctul de vedere al legiuitorului si implicit care ar trebui sa fie intelesul textului de lege pentru a fi in acord cu sopul acestui ordin
va multumesc,
astept cu interes raspunsul dumneavoastra
Icsulescu Xulescu
asta pentru a enumera doar cateva intrebari care au creat dezbateri , lista putand fi completata de catre fiecare in parte cu propriile lui nbelamuriri.