prohibitie 2014

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristi_vi
utilizator constant
utilizator constant

Re: prohibitie 2014

Mesaj de cristi_vi » 01 Apr 2014, 14:39

Pe mine ma mira articolele din revistele de pescuit, care se refera in mod special la pescuitul salaului in prohibitie. In articolele de care descriu pescuitul avatului se indica din nou luniile de prohibitie ca fiind cele mai bune. Mie asta mi se pare tupeu maxim. Sa dai lectii despre cum trebuie pescuit un peste cand acest pescuit este interzis.

Alt caz interesant a fost un concurs la musca in care se laudau cu capturiile exclusiv de lipan. In conditiile in care pescuitul lui este interzis tot anul. :evil:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 01 Apr 2014, 15:12

Heheeee cata "cerneala electronica" a curs pe tema asta... :lol: Dar acuma sa vedem si partea cealalta: cata noima are interdictia la lipan timp de 4 ani? fara nici un studiu, fara nici un follow-up... interdicite de dragul interdicitei si .... liber la braconat, pentru cei interesati. De fapt, interdictia la lipan a fost introdusa acum vreo 3 ani in ordinul de prohibitie si de atunci e uitata acolo si purtata de pe un an pe altul cu copy/paste, alaturi de pesti mai mult iluzorii - lostrita, pastravul de mare... Nu stie nimeni de la ANPA daca a avut vreun sens si daca a dat vreun rezultat.
Asa ca si raspunsul pe care l-a primit colegul @pescarel de la ANPA nu-mi creaza iluzia ca le-ar pasa de stiuci.... doar ca le e mai comod asa! Singurul lucru la care se gandesc in ziua de leafa este ziua de leafa urmatoare...
Da' mie mi-a placut chestia cu "cel care a gandit ordinul... :lol: Haida deh... oare a iesit teafar din incercarea asta crancena cu ganditu'? :lol:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 01 Apr 2014, 17:13

cristi_vi scrie:Pe mine ma mira articolele din revistele de pescuit, care se refera in mod special la pescuitul salaului in prohibitie. In articolele de care descriu pescuitul avatului se indica din nou luniile de prohibitie ca fiind cele mai bune. Mie asta mi se pare tupeu maxim. Sa dai lectii despre cum trebuie pescuit un peste cand acest pescuit este interzis.

Alt caz interesant a fost un concurs la musca in care se laudau cu capturiile exclusiv de lipan. In conditiile in care pescuitul lui este interzis tot anul. :evil:
sa zicem ca salaul poate fi intalnit si pe unele incinte private pe care se poate pescui si in prohibitie... dar avatul :wallbash:
p.s. mi-am amintit si eu despre articole laudative la adresa carabusului de mai (ala viu, nu voblerul) care face ravagii printre cleni, ori scurta sa perioada de existenta este legata strict de prohibitie... :wallbash:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Apr 2014, 17:41

...deoarece se mai discuta , in paralele , pe tema asta intr-un alt topic , o sa-mi permit sa ma citez si pentru ca "copy-paste" e in trend :
old_radu scrie:...nu o sa ma contrez cu nimeni pe tema asta
...la urma urmei este chestie de educatie , de civism , de bun simt .
...e foarte simplu de trecut la efectul de turma..."el daca merge la pescuit , eu de ce sa nu merg ?!"
...celor ce vor pescui in prohibitie le doresc MULTA BAFTA ! si sa auda sirene din 2 in 2 minute . :twisted:

fdata
junior
junior

Mesaj de fdata » 01 Apr 2014, 20:18

Nu e nici o "chestie de educatie, de civism", e vorba de incompetenta.

"el daca merge la pescuit, eu de ce sa nu merg?"...sunt curios cati dintre noi gandesc asa...cred ca nu multi...

Oricum punctele de vedere pertinente, in legatura prohibitia, au cam fost deja spuse.
Si hai sa renuntam la cliseele lesinate de genul "legea e lege".

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Apr 2014, 16:59

...OK , ramane cum am stabilit :
old_radu scrie: ...celor ce vor pescui in prohibitie le doresc MULTA BAFTA ! si sa auda sirene din 2 in 2 minute . :twisted:

peacok_bass
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de peacok_bass » 02 Apr 2014, 20:13

Cred ca exista o portita in art. 1 " cu exceptiile din prezentul ordin", exceptie ce cred eu ca exista in art. 6 ce permite pescuitul ....recreativ/sportiv al scrumbiei de Dunare pentru anumite perioade, pe sectoare, articol ce nu contine sintagma nefericita " fara a aduce atingere prevederilor art. 1".

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Apr 2014, 21:07

kingofbeasts scrie:Ciudat cum legile se presupune ca sunt facute pe intelesul tuturor inclusiv a celui mai simplu taran si, cu toate astea, totdeauna cand sunt aduse in discutii se cere ajutorul avocatilor si juristilor pentru deslusirea "talcului" din legi.
Toata lumea uita ca daca vrei sa mergi pe intelesul interpretat de cei din urma esti deja in postura de a scoate bani din buzunar pentru un proces cu tot ceea ce inseamna el (asta pe langa amenda de rigoare).
In lege scrie clar ceea ce e permis si ceea ce nu e , daca nu va convine ce scrie sau daca vi se pare ambiguu , umpleti ministerul de memorii si cereri pentru ca, in baza lor la anu' sa aveti o lege mai buna.
Daca nu faceti asta :arrow: si scoateti bani de avocat iar la anu' o luati de la capat.
Cine credeti ca schimba ceva daca nu e presat sa o faca? sa piarda bani sau confort personal din proprie initiativa? nu va convine situatia? ghici ce! e an electoral! fuga cu memorii la partide , guvern la minister, in nume propriu si (nu sau) in forma organizata(asociatiile de pescuit sportiv care ar trebui sa va reprezinte interesele pentru banii pe care-i platiti an de an) si amenintatii pe toti ca nu mai pupa voturi veac daca nu va rezolva problema. :twisted:
Ps. daca ati lucra la ANPA sau la ministerul mediului si ati primi 5 cereri ca sa rezolvati o problema ati rezolva-o? dar daca ati primi 5000 si o gramada de injuraturi si amenintari cu lipsa voturi = pierderea fotoliului cu salariul care-l insoteste cu tot?
Deci, repet, cine credeti ca va schimba ceva pentru voi daca nu le cere nimeni sa o faca?
kingofbeasts scrie:Ce e asa de greu de scris ceva de genul:
In atentia ministerului ....
Domnule ministru,

Referitor la Ordinul nr... din data privind prohibitia , subsemnatul Icsulescu Xulescu domiciliat in , cu CI seria numarul formulez prezenta

Cerere
Prin care solicit urmatoarele:

1. Sa-mi comunicati temeiul de drept care a stat la baza ordinului susmentionat
2. Avand in vedere faptul ca, scopul perioadei de prohibitie este protejarea vietuitoarelor acvatice pe perioada depunerii icrelor va rog sa precizati studiile biologice care au stat la baza emiterii acestui ordin si in baza carora s-a stabilit atat perioada generala de prohibitie cat si prohibitia pe specii.
3. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pesti sunt prohibite la pescuit si dincolo de perioada de depunere a icrelor desi sunt mentionate ca exceptii intr-un capitol distinct(am in vedere aici stiuca si pastravul de exemplu)
4. Va rog sa-mi comunicati ratiunile in baza carora anumite specii de pestii , cum ar fi de exemplu avatul sau salaul, nu sunt protejate de prohibitie ele depunand anterior perioadei stabilite in acest scop prin ordinul susmentionat si de ce nu sunt mentionate de asemenea in capitolul reglementand exceptiile
5. Va rog sa-mi comunicati de ce depunerea icrelor la unele specii iubitoare de ape mai calde, cum ar fi somnul de exemplu, nu este protejata prin lege intrucat este stiut faptul ca in tara noastra, mai ales in regiunile subcarpatice, aceasta specie depune icrele doar la sfarsitul lunii iunie sau chiar in luna iulie?
6. Avand in vederea exprimarea din articolul 1 din ordin unde se spune ca........................., coroborata cu exprimarea din. art x si y (stiuca si pastrav) din ordinul amintit va rog sa precizati punctul de vedere al legiuitorului si implicit care ar trebui sa fie intelesul textului de lege pentru a fi in acord cu sopul acestui ordin

va multumesc,
astept cu interes raspunsul dumneavoastra
Icsulescu Xulescu

asta pentru a enumera doar cateva intrebari care au creat dezbateri , lista putand fi completata de catre fiecare in parte cu propriile lui nbelamuriri.
Asta ca sa nu mai scriu din nou acelasi lucru de 2 ori.

In concluzie treaba e simpla :
Legea exista si e asa cum e. Cui i convine o va respecta iar cui nu-i convine ii raman 2 variante si anume:
1. o respecta dar ia masuri ca anu ce vine sa nu se mai confrunte cu aceeasi situatie si face presiuni unde trebuie
2. n-o respecta si-si asuma riscurile de rigoare pescuind in prohibitie (cu sau fara presiuni ca la anu' sa nu mai aiba bataie de cap).

daca e sa fac un prognostic , 80% vor pescui in prohibitie si nu vor face nici un demers oficial sau presiune neoficiala pentru a schimba ceva (pentru ca asa suntem noi delasatori si ne place ca sa intoarcem si celalalt obraz in prima faza si apoi bucile in faza urmatoare cand obrajii s-au terminat :twisted: ).

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 02 Apr 2014, 23:50

:respekt: :respekt: :respekt: :elkgrin:

p.s. am copiat-o pe un A4, o pun intr-un plic si o trimit maine.Stie cineva la ce adresa :roll: Oricum nu ma costa decat un timbru.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 03 Apr 2014, 09:22

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice
Adresă: B-dul Libertăţii nr. 12, Sector 5, Bucureşti

Adrese de e-mail:
relatii.public@mmediu.ro (pentru solicitări)
srp@mmediu.ro (pentru petiţii)

p.s. eventual se poate trimite un material bilingv, ca tot avem ministru nou :mrgreen:

Scrie răspuns