Tavi scrie:Articolul 1 prevede 4 durate.
ART. 1
(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.
(2) Se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 90 de zile, în perioada 1 aprilie-29 iunie inclusiv.
(3) Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în faţa gurii Dunării - Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv.
No explica-mi unde vezi tu 4 durate??-atentie 4 durate pe habitatele piscicole naturale,nu apele de mai jos ,sau apele frontiera de stat.
Ca eu,pe habitatele piscicole naturale-nu ma intereseaza raul Prut,Stinca Costesti,nici gura Dunarii-vad ca este vorba de o,una.la singular durata..
Acu io n-am facut scoli inalte,da' in cazul pescuitului stiucii pe habitatele piscicole naturale,cum poti sa zici ca de fapt am doua perioade distincte,si subliniezi ca fara a aduce atingere paragrafului1,paragraf la care se spune ca..''Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile,[/color] în perioada 1 aprilie-30 mai inclusiv''
Si mai vad ca paragraful 1 zice ca pe habitatele naturale,''durata'' aia este de ...60 de zile..,a da...mai putin exceptiile..
Care sant exceptiile??
Stiuca (ca aia ma intereseaza pe mine)care e prohibita de la data intrarii in vigoare a actualei tampenii de ordin ,pina pe data 25 martie(in ariile geografice ce ma intereseaza pe mine),...fara a aduce atingere paragrafului1...
ART. 5
(1) Fără a aduce atingere prevederilor art. 1 se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice, după cum urmează:
a) ştiuca, începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 martie inclusiv în perimetrul Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării" şi până la data de 25 martie inclusiv în restul habitatelor piscicole naturale;
Perioada este foarte clar stabilita in timp....pina in 25 martie.
Unde scrie ca de la 1 aprilie intra din nou??
Daca este valabila interpretarea ca dela 1 aprilie intra din nou in prohibitie,de ce nu este specificat ...in mod clar,explicit acest lucru??
Ce lege este aceea care foloseste pentru o durata,perioada un termen clar,si pentru ailalta presupusa perioada un termen vag..'''fara a aduce atingere paragrafului1''.Care parte a paragrafului 1??Aia cu habitatele naturale??Aia cu raul Prut,etc??Aia cu apele de frontiera??
Pai daca e prohibitie la stiuca de pe data de 1 aprile pina pe 30 mai,nu se aduce atingere paragrafului 1 ,partea in care se spune ca prohibitia stiucii pe apele frontiera de stat se termina pe 15 mai??
No Tavi zi-mi si mie 1.unde ai vazut tu 4 durate??2.Unde se foloseste in textul legii pluralul de la'' durata''??3.Care este rationamentul pe baza caruia vorbim pe -atentie- habitatetele piscicole naturale altele decat exceptiile alea mentionate clar-de doua du-ra-te distincte de prohibitie??