prohibitie 2014

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costi
veteran
veteran

Re: prohibitie 2014

Mesaj de costi » 19 Mar 2014, 21:25

pe mine ma mai roade ceva.... in lege apare exprimarea "in toate apele naturale".

Ok, atunci pe lacurile artificiale cum ar fi foste balastiere nu se aplica prohibitia???

Sau mai sunt alte ape care nu ar putea fi catalogate ca "naturale".

nici lacurile de acumulare nu cred ca ar putea fi numite ape naturale....

fu.ui.... astia care au facut legea cred ca vorbesc alt fel de limba Romana decat noi restul..... :lol: :lol: :lol:
Imagine

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Mar 2014, 06:57

Tavi scrie:Aici gasesti un raspuns de la ANPA pe acest subiect.
http://www.info-delta.ro/blog/prohibiti ... cial-anpa/
Ştiuca nu poate fi pescuită până la data de 15 martie inclusiv , în perimetrul RBDD şi nici în perioada de prohibiţie generală, respectiv 1 aprilie - 30 mai inclusiv, iar în zonele de frontieră în perioada 1 aprilie – 15 mai inclusiv.
Normal ca anpa doreste aceasta interpretare..Doar cum altfel pot sa braconeze oamenii care au spate,linistiti??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 20 Mar 2014, 09:21

Tavi scrie:Aici gasesti un raspuns de la ANPA pe acest subiect.
http://www.info-delta.ro/blog/prohibiti ... cial-anpa/
Ştiuca nu poate fi pescuită până la data de 15 martie inclusiv , în perimetrul RBDD şi nici în perioada de prohibiţie generală, respectiv 1 aprilie - 30 mai inclusiv, iar în zonele de frontieră în perioada 1 aprilie – 15 mai inclusiv.
Era interesant un raspuns oficial si pentru pastrav.Dupa interpretarea data de ANPA in ce priveste prohibitia la stiuca ar trebui ca si pastravul sa se includa in prohibitia generala.Dar Anpa-ul zice la telefon,prin reprezentantul ei de la Timisoara(unde-i sediul pt zona Ardeal),ca pastravul e liber la pescuit de la 1 mai,ca de obicei.Si pastravul si stiuca sint sun incidenta acelorasi reglementari dar interpretarea legii vad ca o fac diferit...sau nu m-am prins eu cum sta treaba.. :? :roll: ...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 20 Mar 2014, 09:47

Si pastravul si stiuca sint sun incidenta acelorasi reglementari dar interpretarea legii vad ca o fac diferit
De acord. Am mai auzit si de alte discutii cu reprezentanti ANPA care spuneau ca la pastrav se deschide la 1 mai ca si acum.
Posibil sa nu fi avut in intentie prelungirea cu o luna a prohibitiei la pastrav dar nu au stiut sa se exprime. :D
De altfel nu are chiar nicio o logica prohibitia la pastav in mai. De fapt nici in aprilie nu prea are sens, pastravul depune prin noiembrie. Posibil sa mai eclozeze pana in aprilie.
In cazul stiucii pot intelege interdictia, sub pretextul pescuitului stiucii cu artificiale se mai prindeau si alti pesti.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

skittulici
junior
junior

Mesaj de skittulici » 20 Mar 2014, 12:34

c-o fi una c-o fi alta, amenda oricum luam.. ca asa e facuta legea in Romania in general, sa permita loc de interpretari..
Si ala care e cu chitantierul in mana o interpreteaza intotdeauna sa te arda.. si el are intotdeauna dreptate, ca doar el reprezinta legea.. :wallbash:

Tipic..

fdata
junior
junior

Mesaj de fdata » 20 Mar 2014, 12:56

daca ma prinde plimbandu-ma cu batu` in mana pe malul apei, fara peste la mine, poate sa-mi faca ceva? sau nu pot sa interpretez in felu asta?..)

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 20 Mar 2014, 13:35

fdata scrie:daca ma prinde plimbandu-ma cu batu` in mana pe malul apei, fara peste la mine, poate sa-mi faca ceva? sau nu pot sa interpretez in felu asta?..)

sincer ma gandeam si eu la treaba asta dar cu completarea ca in momentul in care ii vad pe inspectori sa rup forfacul si astfel fara carlig nu se poate dovedii ca pot prinde peste si implicit nu pot sa pescuiesc. :mrgreen: :mrgreen:

skittulici
junior
junior

Mesaj de skittulici » 20 Mar 2014, 13:52

Eu as zice sa pescuiti direct din masina :lol1:

edix
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de edix » 21 Mar 2014, 06:31

Pe timpul prohibitiei se poate pescui "in chiloti" . ( au reexecutat barajul Tudor din Pitesti)

Uite dovada http://www.curier.ro/index.php?option=c ... Itemid=374

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 21 Mar 2014, 09:49

FARA GRAI.... :cry: :shock: :wallbash: :fluch :lol1:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

Scrie răspuns