Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Alex-BAV
- utilizator constant

Nu era prohibitie in perioada asta .........?
Ce rost mai au discutiile de aici ......!?!
Do it with passion or not at all !
-
danone
- veteran

skittulici scrie:c-o fi una c-o fi alta, amenda oricum luam.. ca asa e facuta legea in Romania in general, sa permita loc de interpretari..
Si ala care e cu chitantierul in mana o interpreteaza intotdeauna sa te arda.. si el are intotdeauna dreptate, ca doar el reprezinta legea..
Pai si tu poti sa interpretezi si sa spui ca pescuiesti dupa calendarul iulian, adica in loc de 10 aprilie , e 24 martie, deci pescuiesti legal.

-
mariush
- senior

rcorbu scrie:fdata scrie:daca ma prinde plimbandu-ma cu batu` in mana pe malul apei, fara peste la mine, poate sa-mi faca ceva? sau nu pot sa interpretez in felu asta?..)
sincer ma gandeam si eu la treaba asta dar cu completarea ca in momentul in care ii vad pe inspectori sa rup forfacul si astfel fara carlig nu se poate dovedii ca pot prinde peste si implicit nu pot sa pescuiesc.

daca tot veni vorba...eu aveam altceva in cap,in ideea ca de la anul nu va fi prostia asta de lege...sa merg la pescuit cu voblerele fara ancore,sa-mi dau seama care-i mai productiv in timpul asta...asa nu se agata dar vezi pe care-l molfaie mai tare

si desigur ca la stiuca ma gandeam.chiar aveam de gand sa incerc ceva jointed shad rap de la rapala,tinut in curent ca lumea...

"nevoia este parintele inovatiei" PLATON
-
semlecangheorghe
- veteran

In cazul stiucii pot intelege interdictia, sub pretextul pescuitului stiucii cu artificiale se mai prindeau si alti pesti.
Corect.Si aia care dadeau dupa stiuca ,ii deranjau pe inspectorii anpa cu sesizari.Acum nu o sa ii mai deranjeze.Desi nu cred in interpretarea cum ca e interzis dupa 1 aprilie..la stiuca.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
grey-wolf
- veteran

fdata scrie:daca ma prinde plimbandu-ma cu batu` in mana pe malul apei, fara peste la mine, poate sa-mi faca ceva? sau nu pot sa interpretez in felu asta?..)
Depinde . Un Militian tembel te poate acuza de tentativa de viol daca te prinde ca te plimbi pe strada cu Pu la din dotare ? Probabil ca Da !
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
-
adiwolf
- veteran

eram pe Clisura in zona Mraconia si nu pescuiam, dar aveam undita in mana - din puhoiul de turisti, eu si prietenul meu eram singurii purtatori de undita si am fost singurii interpelati de politia de frontiera (atentie, nu pescuia nici unul din noi)
asta ca sa intelegeti cum se interpreteaza legile in tara asta.
cat priveste perioada de prohibitie de anul asta - desii ma afecteaza direct si sunt convins ca nu o sa rezist, haideti sa nu o mai dam de gard atat si sa recunoastem ca DACA se respecta, nu poatre fi decat in avantajul pestilor si al pescarilor in final
toti ne vaitam ca nu avem pesti suficienti in apele publice, dar...........TOTI, vrem sa pescuim nonstop si cu retinere de capturi daca se poate
deci, daca ar putea sa faca controale la sange in perioada asta chiar ar fi benefic pentru noi, chiar daca nu ne convine pe moment.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
Zamfi
- veteran

adiwolf scrie:eram pe Clisura in zona Mraconia si nu pescuiam, dar aveam undita in mana - din puhoiul de turisti, eu si prietenul meu eram singurii purtatori de undita si am fost singurii interpelati de politia de frontiera (atentie, nu pescuia nici unul din noi)
asta ca sa intelegeti cum se interpreteaza legile in tara asta.
cat priveste perioada de prohibitie de anul asta - desii ma afecteaza direct si sunt convins ca nu o sa rezist, haideti sa nu o mai dam de gard atat si sa recunoastem ca DACA se respecta, nu poatre fi decat in avantajul pestilor si al pescarilor in final
toti ne vaitam ca nu avem pesti suficienti in apele publice, dar...........TOTI, vrem sa pescuim nonstop si cu retinere de capturi daca se poate
deci, daca ar putea sa faca controale la sange in perioada asta chiar ar fi benefic pentru noi, chiar daca nu ne convine pe moment.

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
fdata
- junior

Dupa prohibitie, insa, o sa se retina foarte multi pesti sub dimensiune, si garcea o sa se mute definitiv in boscheti, pana data viitoare. De depus, pestii tot o sa depuna. Sa fie controale pe toata perioada anului, si se rezolva problema in timp, nu cu solutii de moment.
-
danstiucaru
- veteran

Scuze ca ma bag si eu "ca chiloti"
Nu te poti plimba cu batu pe malul apei spunand ca tu nu ai peste asupra ta...nimei nu stie ce faci tu inainte sau dupa ce nu te mai vede paznicu
Asa este si la privat...te prinde pe balta lui...iti ia banii
Nu are rost sa inventam noi nimik, oameni buni

, putem copia modele din orice tara din vest....doar sa copiem si in ceea ce priveste actiiunile tale ca pescar cat si in ceea ce priveste aplicarea legilor de catre "organ"
Actionat impotriva braconajului si controale in ceea ce priveste pescuitul sportiv, dimensiuni, nr bete, ace......
Parerea mea
-
Pif.
- veteran

Au ma i ramas 9 zile dupa care se lasa cortina!
A fi sau a nu fi,pescar sportiv sau branconer asta i dilema..